14 плъзгащи се врати, с които пространството може оптимално да се оптимизира

Плъзгаща се врата на колата рядко се вижда на улицата и ако е така, винаги изглежда малко футуристична, нали? В Азия обаче леките плъзгащи се врати са често срещани. Дори в нашите апартаменти и къщи те съществуват. Например, като панорамен прозорец, който отлага достъп до градината. Плъзгащите врати са убедителни не само в азиатския дизайн, но и особено там, където има ограничено пространство - но не искате да правите без врата. Присъединете се към нас на пътешествие в света на плъзгащите се врати. Ще бъдете изумени колко гъвкава е плъзгащата се врата по отношение на формата и дизайна. Оставете се да бъдете вдъхновени от общо 14 плъзгащи се врати, с които пространството може оптимално да се оптимизира.

първи Тъмната рамка осигурява елегантност

Първият ни пример показва, че при никакви обстоятелства плъзгащата се врата не трябва да се крие от традиционната входна врата. Тъмната дървена рамка дава на строителството абсолютно високо качество. Благодарение на плъзгащия се характер и вградените елементи от матирано стъкло, тази врата изглежда едновременно лека и елегантна. И двете биха били трудни за постигане с обикновена врата, поради ограниченото налично пространство. Можете също така да кажете перфектната работа на дизайнера на интериора!

втори Панорамният прозорец за достъп до балкона

 Бъдете събудени от първите слънчеви лъчи, сутрин вече се насладете на естествените цветове на фауната? Това звучи хубаво, но работи още по-добре, защото: Леко разтърсване и вече невероятният панорамен прозорец е отворен. Чудесна комбинация от плъзгащи се врати и прозорец, който прави пътя директно. В същото време виждаме и класическа зона, в която се използват плъзгащи се врати - като достъп до външната страна.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

трета Естествената връзка между вътрешен и външен

Друго класическо приложение за плъзгащата се врата можем да се възхищаваме тук. Както вече беше споменато в примера по-горе, плъзгащата се врата служи по-специално като естествена връзка. В този случай, като едва забележимо отделяне между дневната и терасата. Благодарение на финото им конструиране е изключително лесно да превключваме между двете области. Класическа врата или дори прозорец ще изглеждат тук, нали?

4-ти С буйна стъклена предна част за повече уединение

Вътре винаги е забележимо колко гъвкави могат да се използват плъзгащи се врати. Току-що се възхищавал като елегантна стая разделител или като голям прозорец, което виждаме тук добър пример за това как да се направи плъзгащата се врата, дори в домашния офис или дори в пространството за съвместна работа и място, когато става въпрос за неприкосновеността на личния живот може. Ефективно използване на пространството, красива за гледане и дори лесна за почистване. Чудесно!

5-ти Неусложнена от гледна точка на светлина и сянка

Разбира се, за разлика от класическия си колега, плъзгащата се врата основно има същите нужди - в зависимост от дизайна. В някои области, обаче, това е много по-малко сложно от класическия подход. Например, щори могат да бъдат монтирани също толкова лесно, колкото при обикновените прозорци - просто ги прикрепете към стената. Отминаха дните, когато трябваше да завиете екрана директно към рамката на вратата!

6. Класическа врата и плъзгаща се врата: перфектната двойка за входната зона

Разбира се, избирането на конкретна форма на врата не е решение, което не позволява свобода. Защо не просто използвайте и двете? Колко прекрасно е това, което виждаме в този модерен вход. И двете стъклени врати се допълват перфектно. Докато един изглежда доста класически, плъзгащата се врата изчезва почти изцяло в зидарията. Страхотен ефект.

7-ми Лекият дизайн прави плъзгащата се врата визуално изчезнала

На пръв поглед като гост не можеш да кажеш къде може да има плъзгаща се врата в тази стая, нали? Техният игрив фронт на стъклени касети ни напомня за модерен шкаф, а не за врата. Фактът, че една плъзгаща се врата може да се скрие зад съвременната конструкция, не се разкрива веднага. Какъв страхотен ефект. Разбира се, с класическа врата, едва ли би било възможно такова голямо изживяване. Между другото: със своите ниски маси и стъклени елементи леко докосване на азиатски дизайн удари в стаята. Просто перфектно!

8-ми Класическа пантираща врата с ефект на цветно стъкло

Не е ли абсолютно страхотно гледка? Класическата врата, златният интериор? Просто да мечтаеш! Като практическа алтернатива, която също е абсолютно подчертана в същото време, тук не трябва да липсва и плъзгащата се врата. Витражът й дава точния вид. И благодарение на пространствения си характер, има и повече място за великия декор навсякъде. Най-доброто доказателство за това колко много гъвкави са плъзгащите се врати! Ако наистина искате такава голяма плъзгаща се крила, нашите дърводелци ще се радват да ви посъветват!

9-ти Стъклена плъзгаща се врата като завеса

Кой от нас няма поне една завеса в дома си, която служи като заместител на класическа врата или като врата на килера? Но чували ли сте нещо за използването на стъклена плъзгаща се врата вместо бавно запрашаваща се завеса? Ако мислите, че не можете, трябва да разгледате внимателно този пример! Не е ли страхотно? Като делител на стаи на места, където в противен случай само ограничено пространство надделява просто перфектно! Кухният хаос изчезва зад съвременната тема, тъй като гостите ви разтриват очите си. Cool ефект!

10-ти Отделно, но без разделяне

На пръв поглед, разбира се, има голям обем пространство в този пример. Няма причина да използвате пространство за пестене на мебели или обзавеждане, нали? Е, не съвсем. Това, което можете да наблюдавате в съвършенство тук, обаче, е безценното предимство, че може да донесе само плъзгаща се врата във вашия дом. Тази стъклена плъзгаща се врата разделя две стаи, без да ги отделя. Това създава две области в пространството, които принадлежат заедно - и въпреки това може да се използва напълно различно.

11 Перфектен за градината на закрито

Кой не мечтае тайно да има малка градина? Или може би дори зимна градина, където можете да се насладите на природата през студените дни. Това, което малко хора са знаели досега: Градината може да бъде създадена чудесно на закрито. Вътрешните градини работят най-добре с плъзгащи се врати в панорамни прозорци. По този начин естествеността на градината засяга и интериора. Може ли да е по-отпускаща гледка, особено в спалнята? Разбира се, уникален и изключително положителен за жизнения опит!

12 Алтернатива за отворената кухня

Особено през последните години кухнята, отворена за всекидневната, се е превърнала в централна точка на много апартаменти и къщи. От друга страна, ако не искате да пропуснете ползите от затворена кухня, плъзгащите се врати могат да бъдат много практична алтернатива за проектиране. Плъзгащите се врати позволяват: отворена кухня, която може да бъде затворена, ако е необходимо. Така че миризмите, причинени по време на продължителните вечери готвене винаги остават в кухнята, докато можете да седнете на дългата маса след завършване на обща храна просто.

13 Специална кухня с вътрешна градина

Големите керамични плочки излъчват топъл, почти рустик нюанс с пищния си декор, който по-специално е преобразуван игриво в модерен дизайн от аспиратора. Но това, което наистина се отличава тук, е комбинацията от кухненско пространство и закрита градина. По този начин, кухнята винаги е снабдена с чист въздух и благоприятства благодарение на големите плъзгащи се врати на свой ред от естествения нюанс на градината. Творчески абсолютна изгодна ситуация! Между другото: Много по-добри идеи за закрити градини или зеленина в най-малкото пространство можете да намерите тук: 7 красиви идеи за градината на двора! Погледнете!

14-ти Поверителността отговаря на мини-таван

И накрая, нека да разгледаме един много впечатляващ пример за плъзгаща се врата. Всичко това е на правилното място в това мини-таванско помещение. Откритият характер изпълва дори тази всъщност малка стая с освежаваща простор. И дори тук отново виждаме невероятното предимство, което може да ни предложи плъзгаща се врата, защото: отделя живата от спалнята. И много по-ефективно от завесата може да се направи. Освен това е много по-малко място, отколкото би било възможно с традиционна врата. Мини таванско помещение и неприкосновеност на личния живот, което не трябва да е противоречие, плъзгащата се врата е благодарна!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

64 − = 58

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: