Коя подова настилка е подходяща за мен?

Пазарът предлага голям избор от подови настилки. Кой е подходящ за собствените ви четири стени, зависи от различни фактори като стрес, размер на стаята и портфейла ви. Независимо дали става въпрос за дърво, камък или мозайка - гамата от различни дизайни е широкообхватна и прави почти всеки дизайн възможно. В допълнение към класическото дърво и стандартните плочки има богат избор от естествен камък, винил, корк и плочки от различни оптики. По този начин десният етаж може да бъде намерен за всеки стил на живот и за всяка нужда.

Дървен под за естествена атмосфера

Дървените подове са сред най-популярните подови настилки. Те се предлагат като истински дървени подове или под формата на ламинат. Паркетните паркети съчетават естествена красота с характеристики като топлоизолация и устойчивост на атмосферни влияния. В зависимост от Вашите предпочитания можете да избирате между еднослоен и многослоен паркет. Еднослойният паркет е изработен изцяло от масивно дърво, а многослойният паркет е изработен от различни слоеве, като най-горната част е масивна дървесина. Колко често можете да регенерирате и уплътнявате паркета зависи от дебелината на слоя от твърда дървесина. Всеки, който мисли за финансовите аспекти, трябва да има предвид, че продължителността на живота на паркета с дебел слой от масивна дървесина е много по-висока. Запечатването на истински дървени подове се извършва с лак, восък или дървено масло. За особено естествена среда на обитаване, уплътнението с восък или масло е подходящо. Въпреки това, дървените подове са по-трайни и по-малко податливи на замърсяване с боя. Много силно използваните паркетни подове са снабдени с полиуретанови уплътнители. Когато са запечатани с боя или полиетан, дървените подове ще устоят на вода, мръсотия и абразия, но няма да дишат.

Критерии за подбор

В допълнение към бюджета, пространството и наличното пространство играят важна роля при подбора на подови настилки. Основният въпрос е: Колко издръжлива е подова настилка? В коридора например подовото покритие трябва да издържи повече, отколкото в спалнята, а семейството с деца или животни се нуждае от по-здрав под, отколкото от един. Във влажната зона се изискват и други почви. Друг важен аспект е бюджетът. Подовите настилки от дърво са стилни класики в жилищни и спални помещения. Мраморът е представителен и благороден в входната част на къщата. Но не всеки може да си позволи истински паркет и истински мрамор. Плочки, ламинат и винил са по-евтини алтернативи, които вече не са в съответстващото качество на истинското дърво или мрамор на външен вид. Размерът на стаите също играе роля. Например естествените каменни подове с мозаечни елементи в голяма кухня или просторна консерватория наистина идват в свои собствени. В малките стаи светлите, обширни покрития изглеждат по-големи.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Здрав живот с камък

Естествените каменни подове съчетават красотата на природата с издръжливостта. В зависимост от камъка, техните свойства и външен вид се различават. Също така са каменните подове, изработени от гранит, един от най-тежките камъни в света, особено лесни за почистване и устойчивост. Топли и елегантни, от друга страна, са мраморните подове, които изглеждат много стилни. Рустическите и все още благородни каменни подове са от шисти. Те се считат за практически неразрушими, лесни за почистване и евтини. По този начин те не само са подходящи за модерни, елегантни апартаменти, но и за комфортен ежедневен живот с деца или животни. Естествен камък обикновено се поставят под формата на плочки. Цветната скала варира от светло бежово върху топло червено до тъмно сиво или черно. Въображението и дизайнерските опции са без ограничения. По отношение на грижите, специалистът трябва да бъде помолен за съвет преди първото лечение, тъй като всеки етаж от естествен камък има различни изисквания и всеки камък трябва да се грижи за друго. Има специални продукти за почистване и грижи, които помагат да се гарантира, че подът от естествен камък остава красив и здрав за дълго време.

Декоративни мозаечни подове

Мозаечните подове дават много специален дизайн на жилищните пространства. Те вече украсяват къщите в древния Рим и възможностите за проектиране са безкрайни. В допълнение към малките, квадратни мозаечни плочки изглеждат кръгли, шестоъгълни или екологично оформени керемиди красиви и загатват докосване на ориента в собствения си дом. Най-популярните мозаечни етажи включват подове в тънки или цветни мозаечни плочки. Можете напълно да покриете пода или да се сдвоите с големи плочки за пода, задаващи интересни акценти. В търговията се предлага и мозайка от естествен камък, като стъкло, керамика или счупена мозайка. Мозаечните плочки имат голямо предимство, че не е необходимо да бъдат инсталирани поотделно, но са залепени върху рогозки, които могат да бъдат положени по същия начин като други плочки. Само фугирането е малко по-сложно.

Плочки за дълготрайност

Плочките са едни от най-лесните и здрави подови настилки. Те могат да бъдат бързо сухи или влажни и да се считат за особено подходящи подови настилки за мокри помещения, като баня и кухня. Плочките се предлагат с разнообразие от изгледи - дори и в дървесен вид. Тези плочки са подходящи за почти всяка стая. В коридора те осигуряват бързото премахване на мръсотията и влагата. В класическите спални и дневни, плочките, комбинирани с подово отопление или уютни килими, също стават все по-популярни. Светлите, големи плочки правят малките стаи да изглеждат по-големи и по-просторни, докато ярко оцветените плочки в разнообразни размери представляват модерен необикновен живот. Арабски плочки с богато украсени модели и цветове излъчват атмосферата на Средиземноморието в собствения ви дом, а с теракота в готварската кухня е като пътуване до Италия.

Живот с корк

Корк идва от корк дъбове, които са на възраст поне 25 години, които се обелват на всеки 9 години, без да повреждат дървото. Като естествен, екологичен материал, коркът е особено подходящ за здравословен начин на живот. Корк в хола носи много предимства. Корковите подове са звукопоглъщащи и топлоизолационни, удобни и ударопоглъщащи. Това създава отличен климат в стаята и топла, комфортна обстановка на живот. Корковите подове обикновено са многопластови. Тяхната повърхност е снабдена с покритие, което предпазва от износване и драскотини. Това прави корк подово покритие, което е подходящо за много помещения и отговаря на различни изисквания. Топла и еластична, особено в търсенето в дневните и спалните. Дори детските стаи се възползват от специалните свойства на корк.

Фактът, че коркът не само е подходящ за подова настилка, но също допринася под формата на мебели и аксесоари за екологичен и красив живот, показва тази книга от идеи. 

Винилови настилки

Здрави, нечувствителни, лесни за обслужване, тихи, неизискващи - това са модерните винилови подови настилки. Виниловите подове са покрити с полиуретаново покритие или са изработени изцяло от винил и са подходящи както за дневни, така и за мокри помещения. Модерните винилови подови настилки се характеризират с алергична бедност и се считат за особено добър етаж за домакинства с алергични лица, деца и животни. Най-вече, като ламинат, те се поставят в системата за щракване. Те се предлагат в различни оптики, включително дърво и камък, и имат еднакъв, естествен шаблон на съединяване чрез техниката на полагане.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: