DIY: Bare lav stucco selv

Næppe nogen anden komponent bringer mere stil og sofistikeret charme ind i et beboelsesrum end stucco. Desværre kan ikke alle hævde at leve i ærværdige vægge, hvor sporene af jugendstil i karakteristiske Stuckverziehrungen. Det sker også, at tidligere ejere fjernede stucco lister som rosetter i løbet af renoveringer. For dem, der ønsker at omringe sig i deres værelser med den autentiske atmosfære i jugendstiltiden, har vi denne gang en meget speciel DIY ide i butikken. Med denne ideebog vil vi gerne give dig en vejledning, der forklarer trin for trin, hvordan man laver DIY stucco og fastgør det til vægge og lofter.

værktøj

Før du starter dit projekt for DIY stucco, skal du være opmærksom på det senere billede af dine stucco dekorationer. Tag dig tid til at måle væggene og lofterne, læg dig ned med pen og papir ved skrivebordet og afgøre, hvor du skal lægge lister, rosettes eller beslag. Fotoet på vores ekspert viser udsatte stucco dekorationer i originale former og klassisk vedhæftning. Stucco lister omgiver loftet i spisestuen med en sømløs overgang til rummets vægge, hvilket giver lokalet attraktive facetter. Også ved pejsen afslører det traditionelle ornament, som præsenterer genstanden helt omgivet.

Nu er der flere måder at lave DIY stucco og installere det på værelset. Afhængigt af den valgte metode har du brug for andet materiale.

Mulighed 1 - Smukke stucco elementer kan købes i mange hardware butikker. Disse komponenter er normalt lavet af polystyren. Stuk roset, stuk strimmel og muligvis stuk konsol, geringssav, gering, universel lim, akryl maling og pensel: til installation i DIY kræves deres følgende værktøjer.

Mulighed 2 - I DIY butikker kan du også købe gipsformet stucco, hvilket svarer til en traditionel byggemetode. Materialet gips gør monteringen af ​​DIY Sidder fast i en tidskrævende projekt, som du har brug for dette arbejde værktøj: Stuk elementer i dit valg, gips cement, blanding beholder, lille murske, spand vand, svamp, pensel, sandpapir, søm, hammer, hvis de nødvendige skruer og skruetrækker.

Mulighed 3 - Denne variant er noget for DIY-fagfolk, der ikke er bange for at bygge stucco 100% i DIY. Til mindre støbforme har du brug for modelgips, en metalspatel, gummihandsker, gummihuler, plaststøbninger og smalle børster.

materialer

Rosetter, konsoller og lister er de tre former, hvor stuccoelementet kan vise sig. Med lister er overfladerne kantede eller afgrænsede, mens stucco rosetter normalt udgør midten af ​​et loft. Konsoller er stuccoelementer, der minder om den barokke arkitektur og er monteret på denne model på vægge. Real stucco, som du finder på lofter og vægge i gamle stil lejligheder, er traditionelt lavet af gips. Den mest moderne variant for de nævnte styktyper er imidlertid styrofoam - og ikke uden grund, som du vil lære i det næste afsnit til DIY stucco. 

Leder du efter en arkitekt?
Skriv os! Vi er glade for at hjælpe.

Få gratis råd

Gips eller styrofoam?

For din DIY projekt, du er stuk med gips og polystyren to materialer til rådighed, der præsenterer sig selv som lister, rosetter og konsoller i lignende dekorative former, men kunne ikke være mere i deres egenskaber. Valget af gips eller polystyren er ikke kun et spørgsmål om smag, men er endnu mere afhængig af belastningen af ​​dine vægge og lofter. Dette kunne allerede være en første beslutning om et eller andet basismateriale til dit DIY stucco-fald. 

I modsætning til gips er Styrofoam et ekstremt letvægtsmateriale, der nemt kan bæres af alle rummets overflader. Derudover er denne plast billig og nem at installere. Især efter at den tilsluttede Styrofoam er malet, kan en forskel til det naturlige materiale gips næppe genkendes. Men ulemper kan også henføres til polystyren ornamenterne: Materialet er brændbart og kan hurtigt deformeres, når det udsættes for varme. En brandforsegling garanterer dig køb af sådanne komponenter sikkerhed. 

Gipset af naturproduktet er absolut brandsikkert og har en regulerende effekt på indeklimaet. Mens styrofoam komponenter ofte er dedikeret til mere moderne ornamenter, kan gips anvendes til trofast at gengive originale designs ved hjælp af gamle skimmelsvampe. Imidlertid kan montering af dette DIY stykke være vanskeligt, når tynde elementer såsom stucco lister begynder at bryde.

Designprofiler og -former

Oprettelse af DIY stucco enkelthændigt er faktisk en brise: En gummiskål er blandet til 1/4 med vand og omhyggeligt med modelgips. Fast omrøring med en metal spatel resulterer i en klumpfri masse, hvis styrke er optimal, når der ikke kan absorberes mere vand. Nu er det meget vigtigt at fortsætte arbejdet med gipset. Pensel dine plaststøbe forsigtigt med gipset og derefter udfylde gipset. Med en spatel glider du massen nøjagtigt og lad gipset hvile og blive fast. Efter ca. 24 timer kan du forsigtigt smide din DIY-stuckatur og vedhæfte i henhold til vores instruktioner på det ønskede sted.

Styrofoam eller gipsstøbning skæres til den ønskede størrelse ved hjælp af en miter boks og sten sav. Rosetter, der bruges som lampe rosettes, skal tilføjes ved at bore en kabelåbning.

Klargør loftet

Før din DIY-stucco kan dukke op i dit værelse, skal du have den strukturelle integritet af loftet kontrolleret af en bygningsingeniør. Bless dette fra din plan, det kan endelig starte med vedhæftet fil. Først tager du en blyant og overfører stillingen til dine strimler, rosettes & Co på loftet. For at holde din DIY stuck sikkert på jorden, skal den rengøres omhyggeligt. Fjerner gamle gips, maling og tapetrester eller bruger gipsplader som det ideelle bæremateriale. En flad overflade lover også et sikkert hold til DIY stucco. Du kan bestemme eventuelle støt med en kridtlinje, der er sat der, hvor stucco lister og rosettes senere skal finde deres sted. Derefter balanceer du ujævne områder ved at anvende eller fjerne masse først, indtil kalklinjen markerer dette område som niveau. Før du kan anvende DIY-stucco, rukker du sin senere position i loftet med en spatel og våd det ca. 15 minutter, før du begynder limningsprocessen.

Fastgør stucco

Husk at du har brug for DIY Stucco Styrofoam Universal Lim og DIY Stucco Gips Lim. Sidstnævnte er blandet med vand, indtil fastheden ligner kvark, og dette fordeles straks på stuccoelementerne. Med små rystende bevægelser trykker du på figurerne på dine markører og forsøger at justere dem præcist. Det er garanteret at fremstå klæbemiddel på alle sider, men du tørrer blot med svamp eller spatel. En time kan passere, indtil klæbemiddelet hærder. Indtil da holdes især tunge gipskomponenter midlertidigt på plads med negle og om nødvendigt skrues fast. Efter en time er limmen hård, så den fine slibning kan gøres. Urene overgange mellem DIY stuk og loftet skal injicerede i det sidste trin ved at fylde materiale er indsat via spatel på huller. Med finkornet sandpapir slibes supernatanterne omhyggeligt af. Oprettelse af stucco i DIY er en udfordring, hvis ikke et mesterværk, der vil være umagen værd på trods af al indsats. De, der ønsker at give deres boligareal en ny aura med et DIY-projekt, bør også kigge på denne idebog.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 37 = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: