Подправете градината с точната пергола

Всъщност, пергола идва от Средиземно море, но и в германските градини той се радва на все по-голяма популярност. Защо е очевидно: Предоставя защита от слънцето, вятъра и в някои случаи от дъжд, въпреки че седите на открито във вашата собствена градина. Състои се предимно от дърво, е обрасли растения или доставя в стилни дизайни от метал до PVC абсолютни акценти за градината и сетивата. Той ви кани да общувате в собствената си градина, но и да се отпуснете сам.

Не само материалите на перголи могат да варират, но и размерите и формата. От малката розова арка до голямата свободностояща или прикрепена към къщата пергола има различни възможности. И само защото има толкова много варианти, не е толкова лесно да се намери точната. Ще ви покажем какво може да изглежда вашата пергола с този Ideabook. 

Пергола с дървена ламперия

Дървото е класически елемент за всяка пергола. Разбира се, има и други варианти от метал или пластмаса, но само дървото се вписва перфектно в естествената среда на градината. Силната структура на дървесината прави естествената суровина идеалния строителен материал за пергола - особено ако е вятър и дъжд, защитени отгоре и отстрани. 

Професионалистите дори предлагат строителни комплекти за дървени перголи в интернет, които всеки ентусиаст може да инсталира в собствената си градина у дома. Тогава дори не са необходими познания.
Без значение дали е бор, смърч, лиственица или дъб - вариантите за дървена пергола са големи. Но това, което трябва да обърнете внимание във всеки случай, е, че дървесината трябва да е устойчива на атмосферни влияния, която е импрегнирана.

прозрачен

Класическата дървена рамка или модерната метална рамка осигурява перфектната рамка за пергола с прозрачен покрив. Това може да бъде стъкло или плексиглас. В зависимост от вашите нужди, но може да се пропусне изцяло и да се замени с възможност за разгъване. След това обаче има само малка защита от вятър и атмосферни влияния. 

За да се почувствате особено свободни в своята пергола, остъклението се предлага за страните, тогава човек има, дори и да е всъщност на закрито седи безпрепятствената гледка към градината. Ако копаете по-надълбоко, можете да си купите големи прозорци, които просто можете да избягате и да оставите на чист въздух.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Зелена пергола

Кой има дървена пергола, също трябва да мисли за озеленяване на това, защото това не само изглежда проклета секси, но и осигурява специална атмосфера. Перголите могат да бъдат озеленени с разнообразие от лозови насаждения, например с laburnum, с бръшлян, с wisteria или с рози. Въпреки това, те винаги се нуждаят от малко повече време и търпение при отглеждането от други сортове пергола. Тези, които предпочитат да оставят нищо ненасилствено, могат да приложат гърне висящи растения. Това работи най-добре с дървена решетка. 

Например, висящите мушами са много добри за тази цел. Но внимавайте: Ако израснете твърде много зеленина около вашата пергола, скоро нямате възможност да ядете. Трябва да се помести маса с столове.

Облечен в бамбук

Еко пергола от дърво и бамбук е идеалната симбиоза за голяма и добре засадена градина, в която трябва да се побере пергола. Бамбукът изглежда много добре и прави вашата пергола нещо много специално. Освен това той е възобновяем ресурс, който не струва скъпо за производство, а също така има чист водопад. 

А пергола с бамбук също дава на градината екзотичен външен вид. Това само по себе си не е достатъчно като качествена характеристика? След това се пазете, защото бамбукът също е изключително устойчив, може да издържи много натиск и да се справи с влажното време. 

Пергола с дървени ленти

Ако искате да имате модерна пергола в градината си, въпреки липсата на метал, можете да се справите с дървени ламели. Вие пропускате пергола като недовършен вид, но все пак излъчва определена елегантност. Точно това, което е актуално. 

Разбира се, такава пергола не е точно устойчива на дъжд и също така само частично предпазва от вятър, но е идеална за градински делител. Перголи с дървени ламели служат като акцент в градината - особено ако дървото е остъклено бяло. Тогава синьото небе изглежда още по-добре.  

Metal Pergola

Металът като рамка за пергола дава на градината модерен и висококачествен вид. Силният контраст между твърдия и много устойчив метал и чистата природа на останалата част от градината правят ясно разграничение между спокойно седене и събиране и растенията. 

Стоманените греди са особено устойчиви на атмосферни влияния и могат да се слеят в дъждовна и вятърна отблъскваща единица, благодарение на покрития с надморска височина покрив и подходящите мебели. Можете да създадете тези видове перголи в различни размери, както и да бъдат отделени или прикрепени към самата къща. 

Тези, които обичат да дадат ръка, могат сами да я построят, точно като дървена пергола. 

Сглобяеми керемиди

Една или друга перголоформа, която вече представихме в контекста на тази книга от идеи. Последно трябва да се спомене. Състои се от сглобяеми покривни панели и други приложения, които правят конструкцията на дърво или метални скални маси. Това създава почти един вид зимна градина, която е устойчива на дъжд от затворен покрив. Паралелните решетки в този случай не са податливи на влага и насекоми, което създава безопасно отстъпление в градината. 

Особено дървени конструкции и тухлени стени се допълват перфектно помежду си. Също така можете лесно да дадете на всяка пергола форма зелено докосване чрез засаждане на калеми или висящи от тавана. Барбекю на ръба, маса и столове в средата и шезлонги до него - така изглежда перфектната градина и барбекю!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: