5 страхотни дизайни на кухнята, които трябва да знаете

От обикновената кухня до любимата Г-образна форма или стилни острови за готвене - особено в кухнята, можете да оставите творчеството си свободно, не само при готвене, но и при подреждането на отделните устройства и повърхности. 

Докато един вид кухня за отделни домакинства се справя особено добре, други основни форми, като U-kitchen, са идеалното изискване за готвене за разширените семейства, където дори пет или повече хора обичат да приготвят вечеря заедно. Ако ви харесва модерен, ще искате отворена кухня с остров. Разбира се, правилната форма зависи от размера и отрязването на стаята. Ще се чудите колко място можете да спестите с десния кухненски модул. 

По същество се прави разлика между пет различни основни форми, които, разбира се, могат да бъдат разширени според вкуса. Те правят кухнята планиране вълнуващо преживяване. Но коя кухня костюмира кого и предлага съответните предимства? ще го знаете в края на тази книга от идеи.

Кухня в U-образна форма

Личните предпочитания играят решаваща роля при избора на подходяща кухня - и да бъдем честни, преди да се случи
изборът върви, обикновено имате някакво сигурно
Въображение в главата.

Но в избора на правилната кухня
Преди всичко, пространствените условия,
Навици и житейска ситуация в ума. при
U-образната кухня включва много от тях на първо място
Членове на семейството. У-кухнята предлага изключително много
Работна повърхност и складово пространство.   

Тя използва наличното пространство
Оптимално, така че буквално в кухнята
въртя може. Тази изключително функционална кухня не трябва да бъде прекалено
много шкафове са претоварени, иначе се чувствате така
много хранилища бързо се убиват. У-кухнята е, обаче
трудно да се интегрира място, особено ако кухнята
поставени на три стени.

Г-кухня

В сравнение с U-образната кухня, G-kitchen предлага още повече място за съхранение и работно пространство. Тук също големите семейства ще се чувстват като у дома си. Въпреки това, вие също имате нужда от достатъчно място за интегриране на кухнята. Най-малко 12 квадратни метра трябва да имате за този вариант на разположение. Това не е особено проблем, ако къщата или апартаментът има отворен план и е планирана кухня. 

Доброто нещо за варианта е, че трапезарията - напълно американски - може да бъде свързана директно като контра или индивидуално завършва цялостния вид на кухнята. Целият ансамбъл изглежда най-добре, когато имате високи тавани и много естествена светлина, както при този вариант на Patrícia Azoni. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Класическа L-кухня

Кухнята не е напразна като цялостна кухня. Тя се вписва почти навсякъде и предлага изобилие от възможности за жизнено пространство. 

Независимо дали става дума за отворена кухненска концепция или за затворена стая - в кухненска или ъглова кухня можете да вмъкнете идеално местата за хранене. При готвене, миене на чинии или други действия имате къси пътеки и по този начин удобна работа. 

Единственият малък недостатък е мъртвият ъгъл, който възниква. От друга страна ъгловите шкафове могат да поправят ситуацията. На самата работна повърхност можете просто да поставите устройство като кафемашина или чайник в ъгъла. 

Прост кухненски бокс

Просто и елегантно, както изглежда - простият кухненски бокс е ниският бюджетен вариант сред кухненските форми. И това е хубаво нещо. Това е не само идеалното решение за малък бюджет, но и за отделни домакинства, които не се нуждаят от много място за съхранение и работното пространство. 

В допълнение, тя се вписва перфектно в тесни удължени кухни и използва малко пространство и. За да се увеличи пространството за съхранение, е от съществено значение да се планират със стени шкафове. 

Като алтернатива за повече пространство, вторият кухненски бокс може да бъде добавен към първия. Тогава стаята трябва да осигури поне осем квадратни метра пространство. Този двулинеен вариант е различен от този с една линия, добра алтернатива за по-големи семейства, чиято кухня не позволява форма U или G. 

Кухня с остров за готвене

Ако имате кухня с остров за готвене, вие ще опитате да готвите заедно по съвсем нов начин. Целият процес на готвене или печене или подготовката за него може да бъде възложена на острова. Ако няколко хора работят, е по-лесно да си говорите помежду си на работа, най-накрая се вгледате в себе си. 

Ако искате да интегрирате остров за готвене във вашата кухня, трябва да имате най-малко 15 квадратни метра пространство и поне 80 сантиметра да се разхождате из острова. Това е, което работи най-добре в отворените кухни. 

При планирането на кухненския остров всички врати са отворени за домакин, ако има достатъчно място. В противен случай лесно можете да направите полуостров от острова. Шкафове могат лесно да се комбинират с острова, дори и високи шкафове. Кратките пешеходни пътеки и много работни повърхности правят особено чести хлебари и готварски печки във въздуха. 

Тези разходи идват при вас

По принцип кухните са сред най-скъпите части от мебелите за бита. Но те също са дългосрочна инвестиция. Цената на кухнята се състои от различни фактори като размер, материал, производител, дизайн и изработка. Освен това има възможни разходи за монтаж и доставка. 

Един обикновен кухненски бокс се състои от под-и Spülschrank и може да бъде закупен на разумни цени. Всичко останало, като Хладилник, печка, аспиратор, съдомиялна машина и други комбинации шкафове струват допълнително. 

Най-евтиният е обикновеният кухненски бокс с пластмасови фронтове и само най-необходимите електрически уреди от производители без име. Тогава можете да имате късмет с 500 евро нова цена. Няма ограничения за цената.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: