Малки спални, за да се чудите: 7 чудесни идеи

За някои малка спалня е проклятие, а останалите не могат да си представят по-удобно място за спане. Ако все още търсите идеи за интериорен дизайн за тази малка стая и просто не знаете как да го направите удобно, ще го намерите в тази статия. И ако вече сте напълно оборудвали малката ви спалня, но все още нямате определена череша върху тортата, тогава има и някои идеи за това.

1. Ярки цветове

Най-важното правило за малки спални е: настройте яркост! Ярките цветове и материали автоматично правят всяка малка стая по-приветлива и по-просторна. Ако обаче бялата стена е твърде скучна, тогава може да сте по-креативни. Деликатните модели или геометрични фигури са идеални за придаване на разнообразие в дизайна на стените.

2-ро легло със складово пространство

Ако започнете да обзавеждате малката си спалня, умен избор на легло е особено важен. В идеалния случай това не само трябва да бъде удобно, но и практично. Например, книги, дрехи или аксесоари могат да бъдат настанени на платформа, без да се заемат помещения в стаята. Как да си направите подиум за себе си, обясняваме в друга статия.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Повече пространство с таванско помещение

Ако търсите мебели за малки спални, няма да стигнете до таванско помещение. Не е чудно, защото те са идеални за това. Докато можете да създадете истинска пухкава поляна на слънчеви бани, пространството долу остава напълно използваемо. Например, можете да настроите работна станция или зона за сядане под леглото. 

Цялото нещо наистина се спестява от пространство, ако някой също е проектирал стъпалата на високото легло като място за съхранение, така че книги или други прибори да могат да бъдат скрити вътре. В модела, който трябва да се види тук, беше решено да се заключи пространството за съхранение на стъпалата, като по този начин всеки хаос остава невидим.

Четвърта спалня в едностаен апартамент

Жителите на един апартамент Studio може да се смее само за проблема с прекалено малка спалня, за тях това е просто въпрос на място за спане очертае изпратен възможно от дневната или дори се интегрират. За да отделите спалнята от жилището, препоръчително е да използвате прозрачни, леки делители на помещения като завеса или дори стъкло. 

Ако нямате възможност да се настаните едновременно легло и диван в малката стая, дневната е идеалното решение. От една страна могат да се съхраняват различни видове неща, а от друга страна, могат да се използват като легло и диван по едно и също време.

5. Създайте малки спални с креативност

Дори когато става въпрос за проектиране на малка спалня, никога няма да има намек за експериментиране и кураж да рисувате. Напротив, цветните акценти влизат в центъра на вниманието на зрителя и отвличат вниманието от всякакви дефекти в стаята. Важно е да не преувеличавате избора на цвят или необичайните елементи, в противен случай стаята изглежда бързо претоварена и неспокойна.

6. Собствен гардероб

Сгъваемите гардероби са напълно нестабилни в малка спалня, защото ако дизайнът е избран неблагоприятно, той може да бъде огромен и да повлияе неблагоприятно на цялото изображение на стаята. Добра алтернатива е отвореният гардероб или мислената рафтова система, в която могат да се предоставят всички дрехи. Предимството на този малко по-различен гардероб - един е винаги принуден да пази ред и вече може да мисли от леглото, какво да носи.

7. Чисто уют

И накрая, бихме искали да ви покажем особено уютна версия на мини-спалня. Просторната ниша е превърната в малка морава и сега е идеално място за отстъпление. Осветлението играе важна роля: Непряката, топла светлина носи допълнителен комфорт в зоната за спане.

Като цяло, в спалнята трябва да се използва така наречената топла светлина, тъй като тя е по-приятна за нас от студената светлина. Ако топлата светлина се използва в индиректни източници на светлина, това увеличава още повече ефекта на благополучие в една стая.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 21 = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: