10-те най-красиви мебели в ретро стил

Vintage мебели е една от най-горещите живи тенденции през последните няколко години, така че не е чудно, че стилни мебели от последните десетилетия са много популярни. За реколтата живот ще бъде с любителите парчета от 20-те до 70-те години
В края на 20-ти век ретро акценти са били у дома, а ние също и привържениците сме категорични привърженици на домашното обзавеждане. 

Но какво прави тенденцията толкова успешна? Дали това е копнежа за добри стари дни, в който животът изглежда толкова по-опростен в ретроспекция? В който нямаше смартфон и нямаше лаптоп и светът изглеждаше някак управляем? При всяко преображение трябва да бъдем честни: Дори и през предходните десетилетия животът не винаги е бил слънце - можеше да каже старите мебели толкова много. Вместо това, тя изглежда да изразят желание за индивидуалност и автентичност в ретро тенденции: от световен мащаб налага една и съща голяма производителя мебели, нашите устройства са сходни с все повече и повече и вие бързо осъзнават, че по време на посещението на новосъздадения дома на приятели или друга мебел у дома, без значение дали сте в Берлин, Мадрид или Марсилия. Обзавеждането в рекордния дизайн обаче са предимно уникални парчета и правят нашия уютен интериор уникален и отличителен. 

Друга причина за непрекъснатата популярност се крие в качеството на старите марки: За разлика от много продукции наскоро
Те преживяват няколко хода. класически оригинали
от 50-те и 60-те години бяха частично направени на ръка, човек признава доброто изработване и
висококачествен материал. Те са оцелели в продължение на няколко десетилетия и признаци на износване като пилинг боя, драскотини или петна са доста желателни - Шибан шик Ето и ключовата дума. Разбира се, най-добре е любимите парчета да идват от баба или родителите, затова имаме много лични отношения с тях и може би в същото време можем да свържем една история с тях. Също така много популярни са старите оригинали от пазара на бълхите или дребният търговец зад ъгъла. В продължение на няколко години все повече и повече в тенденцията са мебели, които, макар и наскоро направени, но в използван или ретро вид са били проектирани.

Дивите 70-те години

Те са трайни фаворити, които са оставили не само стилни и музикални следи в колективната памет: дивите 70-те. Ярките цветове и психеделичните модели са отличителен белег на това десетилетие на отпътуване и експериментиране. И точно както модата на детските цветя се връща редовно в международните модни къщи, стила на интериорния дизайн от 70-те години е също много търсен. Оранжеви, червени, жълти и кафяви мебели и тапети с цветни шарки бяха изгонени от нашите домове за дълго време. Възраждането ги връща обратно: този жълт и бял шкаф е не само добър пред тапета с типичните кръгове от седемдесетте години, но също така води до соло добро настроение в къщата!

бъбрековидна маса

С нашите родители все още стимул дума, която те са комбинирани с Biederkeit и твърди норми, масата на бъбреците е отново високо в курса. Неговите търговски марки са триъгълната форма, покритието за повторно полагане и тънките, наклонени трапезни крака - идеални за поставяне на красиви декоративни елементи върху него!

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Барок маса

На тази малка маса в бароков стил можете да видите много добре, че малки дефекти, като пожълтяване и частично боядисани бои, допринасят за очарованието на мебелите. В предната част на синия тапет любимото парче влиза в неговата собствена. В комбинация с модерния сгъваем стол води до индивидуална жизнена атмосфера на традиция и модерност.

Стенен шелф с история

Една стара мебел от различен вид е този стар дървен куфар за пътуване. Тя е била отчуждена от първоначалната си цел и сега служи като необичаен стенен шелф вместо транспортиране. Чрез преработката на капака, предната част, въпреки прикрепването към стената, може да се сгъне, така че вътре в бившия куфар да има достатъчно място за съхранение на артикули - например за сувенири, които ни разказват истории от нашето минало.

шезлонг

Друга класика от 50-те години е коктейл столът. Удобната и компактна форма го прави идеална седалка за по-малки пространства, където големи кресла ще заемат твърде много място, както и за кафенета и кръчми. Всъщност 50-те години дължат дълбоко ренесанса си в жилищната зона на модерните барове и кафенета в модните квартали на Берлин, Хамбург или Кьолн, където ретроспективен вид е първият вход.

Vintage Upcycling

Този кухненски бюфет от 60-те години на миналия век съчетава две модерни житейски тенденции: реколта и преобръщане. В случая на горния и долния шкаф, старите стъкла са запазени - декорирано стъкло в средата на горната част е особено красиво. Бюфетът е претърпял основен ремонт и е преработен в ярки цветове. Така се появи модерна класика с история, която никога не е била вторият път.

сифони

Сифони бутилки от стъкло излъчват очарованието на стилни коктейл-барове от последните десетилетия. Днес, едва ли се използват, няколко бутилки в ярки цветове заедно правят прекрасна реколта декорация.

Индустриална лампа

Специални рекордни акценти могат да бъдат поставени с красиви лампи от отминали времена. Изборът на лампите трябва да се извършва внимателно, тъй като те допълват и подчертават интериора, но могат и да унищожат цялостната картина. Особено популярни през последните години са лампите в индустриален стил. Неразрушимите светлинни източници работят добре в големи помещения или в комбинация с други елементи за обзавеждане в индустриалната химия.

полилей

Сред лампите в дизайна на реколтата той е дива: полилей. Той не винаги трябва да бъде модела за почистване с множество ръце и кристални елементи за пречупване. Дори и с варианта, който може да се види тук, можете да получите елегантен ретров усет в къщата. С четири висящи светлини и голяма в средата, тя излъчва топло и същевременно елегантно усещане за отминали времена.

Живее в ретро стил

Защо да не настроите целия дом в ретро дизайн? В този апартамент в Мадрид дизайнерите на интериора умишлено са решили да проектират всичко в ретро вид. В трапезарията можете да видите специално шкафът от бюфет от масивно дърво в окото. Той е бил наоколо години и все още изглежда страхотно, точно като столовете с обърнати дървени крака. Другите принадлежности за дома, като таванната лампа, съдовете и разбира се тапетът в стил Бидермайер се вписват в реколтата на атмосферата.

Вие също искате да видите останалата част от апартамента? След това погледнете в нашия "Идеаук" Реколта жилищен оазис в Мадрид.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 34 = 41

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: