18 идеи за многофункционални мебели, идеални за малки къщи

Ако все още не намерите достатъчно място за съхранение след почистване през пролетта и ежегодно подслушване, за да се поберат всички неща, добър съвет ще бъде изключително скъпо за вас! Особено в малки къщи или апартаменти не можете просто да съборите стената. Какво можете да направите, обаче, е да промените интериорния дизайн така, че той да предлага повече пространство за съхранение на едно и също ниво. Какво ще кажете, например, за мебели, които не само поемат функция, но поне две или три? Звучи като чудесна идея. Въпросът е: дали това все още изглежда стилно? Разбира се! Ето защо днес разполагаме с 18 многофункционални мебели, които не само ще ви отворят очите по отношение на дизайна. Проверете го, ще бъдете изумени!

1. Направи си сам: бюро и декор елемент

Тази маса, изработена от чиста рециклирана дървесина, е не само чудесна за гледане, но и изпълнява няколко функции. В допълнение към уникалната декор функция, тя е най-малко толкова ефективна, колкото компютърното бюро, както и малък работен плот. И най-доброто от всичко: благодарение на суровината си, това е особено икономично.

Второ легло и шкаф за обувки

Много легла предлагат под четките отново допълнителни чекмеджета, където освен възглавници, одеяла и чаршафи също могат да изчезнат всякакви други неща. Но виждали ли сте някога легло, което не само е място за сън и чудо за съхранение, но също и за багажник за обувки по едно и също време? Едно допълнително ниво на вдлъбнатина е достатъчно като място за съхранение. Като алтернатива, можете дори да седнете тук. Не е ли толкова просто като гениално?

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. бюро и лавица за книги

Предполага се, че са отпечатани повече от тридесет години. Но до днес едва ли има някой, който не разполага с лавица у дома. Ако обичате да работите от дома или понякога сърфирате в интернет вечер, можете да създадете малко бюро в библиотеката, която вече съществува. Между другото, това важи и за обратния случай. От едно малко бюро може да се измисли точно толкова бързо, колкото и малка библиотека! И в двата случая е много елегантно решение.

4. Кухнята в килера

Особено в малките къщи и апартаменти е изключително популярно: отворената кухня. Щастлив като американска кухня. Това спестява място и е изключително практично. Ако го обичате дискретно и обръщате голямо внимание на комфорта, кухнята просто изчезва в килера. Звучи луд, но просто страхотно! Между другото, ние също така знаем тази техника от някои хотели или модерни апартаменти. Защо не просто вложите тази идея в собствения си дом?

5-та кушетка с просторно тайно отделение

Табуретната маса има четири крака и голям брояч, нали? Е, това не винаги е така. Със сигурност има варианти, които не се срещат като класическа маса, а като голяма гардеробна. Предимството обаче е очевидно. Ако разполагате с просторно тайно отделение на дивана, можете да направите нещо повече от просто дистанционно управление и телевизионното списание да изчезне. DVD кутии или 500 грама шоколад бар се вписват идеално и тук.

6. Мобилният офис на стената

Разбира се, много от нас биха искали строго да разделят работата и личния живот. За да може тази раздяла все още да съществува, въпреки че понякога може да се наложи да поемете работа с вас? Оставете офиса на стената. Когато се сгъне, в най-добрия случай действа като елемент на рафта. В противен случай, тя не попада като неутрално проектирана кутия на прозореца изобщо. Тук мултифункционалността се състои в просто изчезване, когато не се използва! И най-доброто от всичко, можете лесно да го преместите или дори да го поставите в друга стая. Чудесно!

7. Полезен делител на помещения

Разделителите на стаите са една от класическите, многофункционални мебели. От незапомнени времена те отделят различни участъци от помещението, в което изграждат оптична бариера - често се използва като рафт. И тук. Специалната особеност на тази делителна стая не е само нейната декоративна функция. Не, можете също така елегантно да инсталирате работно място тук. Почти като в класически секретар, работната повърхност изчезва, когато се сгъва в делителя на помещението.

8. Бюро с много опции за съхранение

На пръв поглед едва ли си струва да се спомене. Бюрата, които на свой ред предлагат допълнителни рафтове и чекмеджета, редовно се предлагат от много производители. Специфичната особеност на това бюро обаче е, че рафтовете се простират до цялата работна повърхност - и само един етаж по-ниско, ако желаете. Комфортно, но лесно за използване пространство чудо, с което разстройството става чужда дума в бъдеще.

9. Табуретна маса и работно място по едно и също време

Табуретната маса има поне две функции в класическата си роля. Тя служи като практично място за съхранение на телевизия - а понякога и като алтернативна маса за хранене. На тази маса, обаче, едно нещо е много специално: ако е необходимо, този конкретен вариант на масичка за кафе изгонва качулката - и се превръща в удобна работна станция за лаптоп. Дали идеята за работа, отпусната от дневната, не звучи съблазнително?

10. Рафтът с легло

Казано е, че никой не е остров. В спалнята или в много малки апартаменти с една спалня се оказа, че леглото е нещо като остров, който да се организира. По този начин не само получавате ясно структуриране на помещението, но и допълнително място за съхранение. А какво да кажем за едно легло с библиотека прикрепена? Или както в този пример само обратното? Трябва да е страхотно чувство да се качите на тези стъпки. Има ли всъщност естествена комбинация от книга и легло? Едва ли!

11. Стенното бюро

Вече станахме свидетели на концепцията за работа, която изглежда изчезва в стената в хода на тази книга с идеи. Този образец обаче е особено интересен, защото лесно се побира навсякъде. Не са необходими повече от няколко дюбели и винтове. Светлината вече е вградена - поставете щепсела в гнездото и можете да започнете да го гледате. През деня бюрото изчезва като малка кутийка на стената.

12. Мултифункционалното легло

Многофункционалните мебели и обзавеждане не се ограничават до дневни или учебни зали. Те също така могат да се използват чудесно в детската стая. Например това креватче е много повече от легло. Той предлага много място за съхранение на пухкави играчки, картинни книги и каквото друго дете може да има близо до. Но не само това, дори и малко бюро може да бъде премахнато, ако е необходимо - ако детето иска да рисува заедно с родителите си или понякога сам. С това легло спестявате три пъти в детската стая. Това означава повече място за игра!

13. Телевизионна стена вместо телевизионен шкаф

Много от нас имат класически телевизионен шкаф в хола. Тогава има не само телевизор, но и един или друг приемник и различни комплекти DVD кутии или дори един или друг Bluray. ТВ шкафът по дефиниция вече е многофункционален. Но какво ще кажете за телевизионна стена вместо шкаф? Тук ще има много повече място, напр. Игри, книги или дори умни високоговорители. И стилен поглед отвъд това също!

14. Шкаф за обувки и улов на очи

Коридорът е визитната картичка на нашия дом. На практика коридора е и мястото, където държим обувките си. Най-вече правим това в шкафовете за обувки. Защо да крием нашите големи обувки зад тежките врати? Отворените дървени модули са страхотни като дисплей за любимите ни двойки и също така осигуряват достатъчно място за съхранение. 

Между другото, има много други, чудесни идеи за перфектния коридор тук: 10 готини идеи за малък коридор

15. Класически кухненски остров

Всеки ги знае, всеки ги е видял веднъж преди това: кухненският остров. Особено в по-големи кухни тя обича да бъде използвана от кухненски проектанти - и доста добре. Но дори и в малка кухня, кухненският остров е истинско многофункционално чудо. Той предлага не само работно пространство, но и достатъчно място за ястия и саксии. Страхотен помощник в кухнята, който помага да се спести място ефективно.

16. Вграден матрак за гости

Как можем ефективно да спестим място в детската стая, ние вече можем да се чудим в тази книга от идеи. В този пример обаче е двуетажно легло за братя и сестри - включително бюро. Специалното нещо е, че има издърпващ се матрак. Така че трябва неочаквано детско посещение да бъде позволено да остане за една нощ, не е нужно да има второ легло готов. Страхотна идея и приятно изживяване за децата!

17. Разтегателна маса за всеки случай

Много от масите са прекрасно адаптирани към стаята, за която са създадени. Просто помислете за дивана или бюрото. Тези таблици обаче често са много строги. Ако обаче искате да останете гъвкави, имате нужда от маса, която може да бъде малка и компактна в ежедневието и може да бъде разширена в случай на посещение, ако е необходимо. За тази цел тази маса с разтегателни маси и чекмеджета е перфектното решение.

18. В банята

Дори в банята многофункционалните решения са изключително популярни. Умивалник, който не само умело прави тръбите да изчезват, но също така перфектно интегрира пералната машина. Приятна дизайнерска идея да комбинирате всичко на едно място. Дори получавате допълнително място за съхранение - безценно предимство, особено в малките бани.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 82 = 92

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: