Пет идеи, които правят банята да изглежда по-голяма

За съжаление, повечето от нас не разполагат с толкова квадратни кадри у дома, че те ще трябва да създадат или тайно мечтаят. В горната част на нашия списък с желания са разположени до по-големия диван и обширна тераса, кухня, спалня с дрешник или огромна луксозна баня с джакузи XXL. В действителност, обаче, пространството често не е достатъчно за повече от стандартна мивка и стегнат душ ... Защо това е така? Може би защото нашите престои в тях обикновено са сравнително кратки или защото предпочитаме да спечелим място в други стаи. Тоалетна, мивка и душ, разбира се, са незаменими във всеки дом - но преди да планирате по-голяма баня, масичката за хранене, кухненският бокс или спалнята заемат горната част на списъка с приоритети. Така че, независимо дали можете да си позволите вана или биде, е просто въпрос на пространство. 

И ако просто се опитаме да пренебрегнем липсващите квадратни метра в банята, какво друго можем да направим, за да накараме мокрото помещение да изглежда поне визуално по-голямо? Без съмнение: една малка вана може да бъде голямо предизвикателство - не толкова голямо, за хората с много изобретателност, въображение и пространствено мислене. Ако все още сте страстни Tetris играчи, толкова по-добре!  

Сега искаме да ви дадем пет съвета, които не могат да бъдат използвани за отваряне на допълнително пространство, но поне ви дават чувството, че сте вие.

Практични мебели

За да се спести място, дизайнът на банята винаги е настроен на душове, които са интегрирани във ваната - по принцип, умен комбинация опция. Въпреки това липсата на вана носи много място за полезни аксесоари! И някъде кърпата, кърпата за душ-завесата или огледалото трябва най-накрая да бъдат настанени. Дори ако банята е много малка, трябва да сте в състояние да интегрирате всички тези парчета по интелигентен начин. И, ако е възможно, все още създават усещане за простор! Това е точно това, което се случи тук, като изберете по-малка мивка от размера, на който сте свикнали, и я интегрирайте на дървен работен плот със складово пространство отдолу - две птици с един камък! Душът е вграден в ъгъла до прозореца, а комбинацията от леки керемиди и дърво създава както пространство, така и уютна атмосфера.

Стъкло като душ екран

Както е отбелязано в предишната снимка, един от начините да се спести място в банята е да се комбинира ваната с душ. Онези, които обичат да получат топла балонна баня, би трябвало да си зададат въпроса дали предпочитат мястото си, или ако всъщност се къпят често, а не спорадично. Отговорът може да бъде даден само от себе си, но трябва да се каже, че душът е много по-лесен за почистване и в ежедневния живот много по-практичен и екологичен, защото ви спестява много вода в дългосрочен план. Освен това, ако някой избере прозрачно стъкло като отделяне, човек ще спечели не само няколко важни сантиметра, но и оптична екстензивност.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

огледало

Трик, който е много популярен както в архитектурния, така и в интериорния дизайн, защото прави нашите стаи да изглеждат по-големи, е използването на големи огледала. Тяхното отражение обърква човешкото око с физическите граници на пространството. Огледалата са идеалното решение за тясно пространство - по-голямо, по-добре! Все още ли липсва огледало? След това продължете! Още повече, комбинацията от светлина и огледало може да създаде малки минерални извори за нула време.

осветление

За малки пространства осветлението е от решаващо значение. И ако те нямат естествена светлина, както за съжаление е случаят в повечето бани, осветлението трябва да бъде от първостепенно значение. Знаем, че въображението може да създаде различни емоции и настроения: докато жълтата светлина създава топъл и привлекателен климат, бялата светлина има тенденция да придаде по-хладна атмосфера, но също така ви кара да виждате по-ясно. Когато играем с цвета, както и типа и разположението, можем да направим нашата баня по-голяма. Тук бяха съчетани различни видове светлина. Прожекторите под тавана осветяват стаята, а индиректната светлина под шкафа гарантира, че банята е оптически увеличена.

хоризонталност

Някога чували ли сте, че кръстосаните ивици визуално се разширяват? Да, за съжаление и по отношение на модата ... Обяснението е съвсем проста: ако ивиците ходят хоризонтално, те заемат паралелите на пода и пода, което прави стаята много по-къса, но и по-широка. За разлика от тях, вертикалните ивици удължават пространството в другата посока, така че подчертават височината. Така че обяснението е всъщност същото, само в различни посоки. Независимо дали става въпрос за сферата на модата, дизайна или архитектурата: със силни хоризонтални черти, стаите се простират по ширина, както е показано тук. Кой би искал да даде оптимално височина на стаята си, което би предпочело да разчита на вертикални стави.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 − 60 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: