Крайното сравнение: едноетажна срещу двуетажна къща

Пътят към собствения ви дом е дълъг и прекрасен. В допълнение към многобройните подробности, които трябва да бъдат решени, просто помислете за въпроса за обзавеждането и обзавеждането, но е решение преди всичко: едноетажна сграда или по-скоро двуетажна фамилна къща? И двете имат свои собствени предимства да предложат. Така че зависи от нас и от начина, по който искаме да проектираме нашия мечтан дом. За да бъдете добре осведомени и добре информирани за решението си по отношение на жилищното строителство, ние сме събрали за Вас най-важните предимства на двата метода на строителство. Нека да погледнем.

1. Едноетажната къща е по-малко чувствителна към шума

Всеки, който живее със семейството си под един покрив, ще знае. Особено при децата понякога не е толкова лесно да живеете винаги в същия ритъм. И какво ще стане, ако вашият партньор стане наистина активен през нощта, докато предпочитате да си лягате рано? Едноетажната фамилна къща предлага по-добри условия тук, защото например тук могат да бъдат отделени помещения за живеене и за спане, така че да са добре защитени една от друга. В двуетажната сграда, от друга страна, шумът прониква вертикално през къщата - особено когато спалнята е традиционно разположена точно над хола.

втори Двуетажна къща предлага красива гледка

Докато кухнята и холът се намират на приземния етаж, частните стаи на горния етаж са запазени за много специална характеристика на двуетажни къщи. Дали нашето чувство за живот понякога не зависи от виждането, което предлага собствен дом? Всеки, който се събужда всяка сутрин с гледка към чудесен изглед, може да хареса деня, който е двойно развълнуван и да започне с усмивка. Между другото, не само гледката, но и сравнително малкият отпечатък, който заема компактния дизайн на двуетажната къща, са явно предимство на тази конструкция.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

трета По-добри опции за дизайн в едноетажна къща

Ако всички стаи са разположени на общ етаж, имаме разнообразни дизайнерски опции по много естествен начин. Планът на етажа може да бъде проектиран по желание, дори и помещенията да се планират заедно. Това спестява място. Но по отношение на дизайна на банята е много по-лесно, тъй като е достатъчно да се постави до банята за гости, хубава, голяма баня за цялото семейство - вместо една на всеки етаж.

4-ти По-лесно разделяне на обществено и частно пространство в двуетажната къща

Между линиите тази тема вече е излязла тук и там, разбира се, заслужава специално внимание в контекста на нашето сравнение. Нашите четири стени образуват мястото, където се чувстваме у дома, където можем да бъдем такива, каквито сме. Наистина ли искате да споделите това с всяко посещение? Едва ли! Пространственото отделяне на обществени жилища и частната спалня или баня е много по-лесно да се направи в двуетажна фамилна къща. Не е без причина нашите експерти по интериорен дизайн да предложат класическо оформление на помещенията, което осигурява първи етаж за частни помещения. По този начин на приземния етаж има и повече дизайнерски опции, за да станете представителна уелнес зона за Вас и вашите гости.

5-ти Едноетажна къща предлага на своите жители повече сигурност

За всеки, който строи къща, този вълнуващ проект, разбира се, също е инвестиция в бъдещето. Независимо дали става дума за направата на дома като дом за семейството или просто място, където искате да прекарате остатъка от живота си. Едноетажният дом на мечтите предлага на жителите си по-голяма сигурност. Особено за по-възрастните членове на семейството или малките стълби за деца представляват огромен риск от злополука, но не само това: дори в случай на пожар, евакуацията от едноетажно строителство обикновено става много по-бързо.

6-ти Двуетажният дом е по-подходящ за нашата околна среда

Преди всичко компактното оформление на двуетажна къща означава две неща. За един, по-малък парцел земя е необходима, за да даде на къщата и нас нов дом. От друга страна компактната къща уплътнява по-малка площ - оставяйки я в естествения цикъл на природата. Също така по отношение на топлоизолацията, благодарение на двата етажа предлага по-добра изолационна ефективност в сравнение с едноетажната му колега. Освен това двуетажната къща има по-малко стаи с външни фасади - това ще има дългосрочен положителен ефект върху допълнителните разходи. Между другото, всеки дом може да има решаващ принос за постоянно намаляване на разходите за енергия и отопление. Тук ще научите как: 7 съвети за пестене на енергия, с които можете да спестите пари в дългосрочен план!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: