En økologisk fjær rengjøring

Her er vi, det er endelig våren, sesongen av våren renhold. Dette er en mulighet til å se gjennom våre klassikere og nyte fordelene av naturlige produkter. Blant dem, hvitting. Dette hvite pulveret ble brukt mye før ankomsten av vaskemidler. I dag er hvitting tilbake og forfører de som favoriserer miljøvennlige produkter. Hvordan bruker jeg hvitting? Her er noen svar.

Hva hvitting?

Den hvite Meudon er et hvitt pulver som hovedsakelig består av kalsiumkarbonat. Det er et 100% naturlig produkt som tar sitt navn fra sin opprinnelse. Faktisk, hvitting kritt kommer fra steinbrudd i Paris-bassenget. Pulveret brukt siden Renaissance for rengjøring som for DIY.

Det er nyttig å skille hvitting hvitting. Selv om begge produkter har i det vesentlige de samme funksjoner, er deres sammensetning som er meget forskjellig. Hvitte er en leire pulver.

Whiting, som natron, eddik, sitron eller sort såpe, er en matvare som opplever nytt liv ved sin økologiske side.

Whiting
© Leroy Merlin

Ved hjelp av hvitting i malingen

Meudon Hvit brukes som en komponent i maling og spesielt oljemaleri. Det hvite pulveret er også brukt i sammensetningen av vellinger, belegg og tetningsmidler. Han spiller rollen som belastning og pigment. Whiting, gesso komponent, tjener også til å dekke lin klut før maling.

malingspann
© Dulux Valentine

Hvitting som husholdning renere

Den Meudon hvit brukes siden renessansen for vedlikehold av huset. Hvitt pulver, blandet med vann, kan rense og skinne svært mange overflater og materialer, inkludert kobber, sølv, tinn, rustfritt stål, messing, stål, glass, keramikk, marmor og til og med plast.

Mele Pell hvit Bruk av Meudon
© H&H Hjem / Miele / Sølvtøy of Yesteryear / Opinion Ciatti

Den Meudon hvite gjør det mulig å forsiktig rense mange dekorative elementer og middagsservise. I kjøkkenet, er hvitting ideell for rengjøring av glass-keramiske plater uten riper.

Endelig kan hvitting brukes med hvit eddik for å håndtere oppgavene av alle slag. Det hjelper her for å fikse eddik på det berørte området for å gi ham tid til å handle.

Hvitting i innredningen

Whiting kan brukes til å dekke vinduer, karnapper, og for fagfolk, til butikkvinduer oppnå en fin dekorasjon. På grunn av sin hvite farge, er det veldig populært i julen, men det er mulig å bruke den hele året, spesielt i sammenheng med manuelle workshops med barn.

Den Meudon hvite kan fjernes med en enkel klut skudd. Det skader ikke vinduene, tvert imot, renser det!