Tilbyr en ren og rask makeover til badet med spesialisert maling!

Utdatert, skadet ... baderomsfliser får deg i øyet? Det er på tide å vie litt makeover! Med spesielle maling, ingen grunn til å bryte alt gi en ansiktsløftning til sin dam. Bare en liten albue fett og noen tips for å male bare hans gamle fliser. Følg guide!

Tips # 1: spørre før du kjøper dine malerier

Flisene på badet gjennomgå tester hver dag: vann, vaskemidler, skuresvamp ... Hvis du bestemmer deg for å male, så det er viktig å velge bare produkter som er egnet for denne type overflate risikoen for arbeidet raskt forverret.

Ikke gå for maleriene med ordene "alle medier". Gjerne billigere, vil du ikke få ønsket resultat, og kan bli skuffet.

Med riktig maling og program, kan resultatet være på toppen, så tenkte og tålmodighet er et must!

Hvit dusjvegg fliser
© Leroy Merlin

Sats på spesielle maling fliser for optimale resultater.

Tips 2: Ta deg tid til å forberede mediene

Det er kjedelig, men det er viktig å ta seg tid til å forberede sin braketten før du begynner med trinn maleri. I tillegg til å spare tid etterpå, rengjøring av fliser sikrer en god ytelse av underliggende lag, så ingen tvil om mangler!

Start med å vaske med en vanlig husholdning renere eller St. Marc brennevin (i henhold til flis stat), og deretter ferdig med avfetting med en klut fuktet med aceton. Det vil bare la helt tørt.

Etter fullført rengjøring, må du huske å dekke egenkapital og lim maske brytere, og installere en presenning på gulvet og møbler for å unngå mulige maling spruter.

Tips 3: underull, ja, men ikke i alle tilfeller!

Underlaget tjener klynger seg til lakken. Det er derfor viktig at det er perfekt egnet til middels til virkelig holde og forsegle overflaten av fliser.

Merk at noen malinger er spesifisert "nei underull." For optimale og varige resultater, er det likevel lurt å ta seg tid til å innse det.

Et unntak bare! Hvis du bestemmer deg for å velge en farget harpiks, kan du hoppe over trinn underlag.

burgunder fliser CEDEO relieffer
© Cedeo

Den underlag anbefales å dekke hevet fliser.

Tips 4: Følg til brevet instrukser dine spesielle maleri fliser

Etter å ha forlatt underlaget tørke i minst 24 timer, er det på tide å ta steget maleri. Søknaden kan være forskjellig avhengig av komponenter og merkevare valgt, er det viktig å følge instruksjonene som vises på potten.

Vær oppmerksom på eksponeringstiden, må noen maling påføres i en time! I et stort bad, vurdere å kutte rom til å hindre uønskede tilkoblinger.

Det første laget skal være helt strukket og glattet. Til dette bruker en enkeltlags rull av middels størrelse.

se også temperaturen i rommet. Det bør ikke være mer enn 20 grader der.

Til slutt, må du følge instruksjonene for tørking mellom strøkene.

Veggfliser blå leroy merlin
© Leroy Merlin

For vellykket gjennomføring av maleriet, følge til punkt og prikke instruksjonene på baksiden av potten.

Tips 5: foretrekker farget harpiks maling for å spare tid

Harpiksen påføres i to lag, og krever ingen underlaget. Dette er den praktiske løsningen for å spare tid! Det første løp er utført med en spesiell akryl og den andre med en passende beskyttende harpiks finnes i forskjellige utførelser (matt, glans, sateng ...). Lett å installere, må det likevel nevnes at utvalg av farger er ganske begrenset og prisen per liter er ganske høy (100 euro i gjennomsnitt).

Tips 6: Ikke overse ferdig

Når malte fliser, alt er dekket, selv leddene! Hvis dette resultatet er ikke til din smak, kan du helt gjenskape mer tradisjonelt utseende med en spesiell maling penn flis felles. Arm med tålmodighet, påføre det første lag ved å følge gitterledd og la den tørke en time før går videre til det andre laget.

I noen tilfeller anbefales det å ha en beskyttende lakk etter dette trinnet. Du finner denne informasjonen i manualen til pennen.

Pen maleri segl Rubson
© Rubson

Finne klassiske flisefuger med enkle maling penner til å søke.

Tips 7: fokus på vedlikehold!

Før du bruker igjen på badet, la passere minimum 72 timer. Tørketiden er viktig!

Som for vedlikehold, oppmerksomhet for slitende og grove siden av svampen som kan, over tid, for å angripe dine spesielle maling fliser.

Med denne maling jobb, vil badet betale et fint fikser du sparer uker med støvete byggeplasser!

Svamp rengjøring bad flis
© Leroy Merlin

Rengjør fliser malt med ikke-slipende produkter og den myke siden av svampen.