Den eneste ulempen: intervjuet!

Når foraktelig kalt "mat" eller "tau matte" eller teppe belegg plantefibre gjør et comeback de siste årene.

kokosnøtt

Dette er den mest kjente, som selv fungerer som en fellesbetegnelse når vi ikke skille annet fiber ... På litt hårete utseende, det er hentet fra kokos skall lang avslappet. Svært robust, spesielt den brukes i trapper. Han får tint, men dette er en sak som fortsatt er spesielt følsomme for vann og hvis installasjon og vedlikehold krever noen forholdsregler:

? Unngå absolutt installere den på et fuktig sted, spesielt badet, men hele rommet som gulv fukt skader det snart.

? Når du kjøper, sørg kokos har vært en flekk behandling med et bestemt produkt; ellers, gjør det til produsenten eller forhandleren.

Godt å vite

Den eneste ulempen med dette belegget er vedlikehold! Den grove stoffet holder smuler og støv. Selv om vakuum er effektive, børsten fikk og skader fibrene, polsk raskt. For dyrehår ... Bruk en børste som du vikle et bredt tape. I én omgang, vil kokos være ren.

En jord naturlig fiber

sisal

Dette er den vakreste og mest behagelige av plantefibre.

Alle myke, sisal tepper og tepper er laget med lange blader av en slags kaktus subtropiske land: Agave sisalana. Dens lange fibre tillate tett veving, lite utpreget relieff, hvor støv besatt lite.

Det gjenstår svak i forhold til våte flekker, til hvilke preferanse gis tørr spotting (pulverisert sjampo og deretter støvsuging), regelmessig vedlikehold er enkelt.

The Seagrass

Med sin grovere veve, som er den mer rust men også de mest motstandsdyktige vegetabilske fibre. Skyve føttene i vann, kalles det sjøgress ( "hav av gress") av den engelske. Vannplante av gresset familien, er sjøgress ufølsom for fuktighet, ikke er farget, men er spesielt egnet for kjøkken gulv, bad og, gitt sin styrke, verandaen. Veldig slitesterk og lett å rense vannet, han liker ikke for tørr eller for solfylte rom og må fuktes regelmessig, minst en gang i måneden over hele overflaten med en mopp for at fibrene beholder sin elastisitet og glans.

jute

Det ble brukt siden det syttende århundre for å lage potetsekker eller som beskyttelse for undersiden av teppet ... inntil den dagen produsenten bestemte seg for å bruke denne årlige tropisk plante familie av Corchorus Tiliacées kjent som et belegg full. Det er fortsatt relativt skjør, men holdt tørr hud bemerkelsesverdig godt. På enkelt vedlikehold, kan det skje i form av teppe på et soverom eller spisestue etter å ha mottatt en flekk beskyttelse.

"Vet alt - hjem innredning" © Den rustikke huset - Flammarion 2006