Wees geduldig als een pijp wordt niet warm in 30 seconden

De bevriezing van waterleidingen is een veel voorkomend probleem voor veel huizen elke winter. Wanneer de buitentemperatuur daalt tot onder 0 ° C, worden delen van huishoudelijke pijpleidingen aangevallen door bevriezing ontstaat scheuren, waardoor aanzienlijke schade. dus het moet dit probleem niet licht op, zoals we al zeiden Christophe Dos Santos, professionele loodgieter.

Wat is het eerste hoe om te gaan met bevroren leidingen?

Allereerst moet worden gesneden afgemeten waterniveau om te voorkomen dat de pijpen al geblokkeerd door vorst hinderen. Dan vind je het deel of delen van de buis die problematisch zijn. Omdat het onmogelijk om te zien met het blote oog, de makkelijkste om te zoeken naar plaatsen waar de faciliteiten zijn het meest kwetsbaar en kunnen worden blootgesteld aan de kou! Dit zijn meestal op de zolder, kruipruimte of ongeïsoleerd kelders.

Wanneer dit toch gebeurt, hoe ontdooien zijn zelf pijpen?

We moeten gewoon gebruik maken van de middelen bij de hand! Een föhn, een kachel of beter nog, zal een heat gun het lukken. Neem gewoon zorg niet om materialen te verbranden in de buurt van leidingen - ik denk aan deze glaswol op de zolder van habitats - en de pijp zelf niet te smelten als het PVC. Ik adviseer de fakkel blijft een gevaarlijk gereedschap voor particulieren ...

Wees geduldig als een pijp niet op te warmen in 30 seconden en vooral, nooit zou verwachten ontdooit alleen omdat de situatie nog erger kon krijgen! De gel aanval koper en staal, de belangrijkste materiaal voor leidingen en snel kunnen kraken. Waterlekkage die het gevolg zijn des te ernstiger in termen van materiële schade ...

Is er een manier om de bevriezing van de leidingen te voorkomen?

Aarzel niet om uw watermeter en uw leidingen te isoleren met polystyreen of glaswol bijvoorbeeld (vooral geen stro). Controleer regelmatig de toestand van deze bescherming en je moet besteden zorgeloos de winter vorst pijpen!