Welke planten gunst in een slaapkamer?

Als je wilde je slaapkamer te zetten in een gezellig klein nest om te ontspannen in alle rust, vergeet de ideeën en voel je vrij om sommige planten er toe te voegen. Niet alleen groene planten en boeketten niet storen slaap, maar ze kunnen ook helpen om een ​​echt gevoel van ontspanning te voelen. Maar let op, er zijn nog wat gezond verstand regels te volgen. We vertelden u!

Planten kamer Pilea
© Fantastic Franck / Nisolo

Planten met afgeronde bladeren, klein of groot, bieden zachtheid aan de kamer

Ja, u kunt planten in de slaapkamer te zetten!

Je durft niet zet je favoriete Pilea op uw nachtkastje of hij verwerpt de CO2 's nachts? Is dat het tijd is om opnieuw te benadrukken het mechanisme van de fotosynthese. Gedurende de dag, planten nemen CO2 en zuurstof afgeven, waardoor het onze beste bondgenoten voor een gezond huis. Maar in tegenstelling tot de meesten denken, ze niet over een minimale hoeveelheid CO2 vrij te geven tijdens de nacht en kon daarom absoluut ons niet vergiftigen!

In tegenstelling, moet de Tweede Kamer planten vooral in de watten gelegd: geen sprake van het verlaten van stilstaand water op de bodem van een pot, het verlaten van een bos rot of negeren een zieke plant, vooral als u astma of een allergische. ..

Aloe vera room
© Rainbow eenhoorn kitty

Aloë vera helpt om te slapen in een gezuiverde atmosfeer, terwijl het beperken van huisstofmijt

Welke planten gunst in de kamer?

Alle kamerplanten kunnen hun plaats in een kamer te vinden, dus voel je vrij om te kiezen op basis van uw smaak en inrichting hunkeren. Als u een slapeloze of angstig, focus op planten ontspannende geur, zoals lavendel, jasmijn en munt. Hun geur was echt rustgevend bevoegdheden, moet je slapen als een baby!

Andere planten hebben zuiverende eigenschappen herkend en gebruikt om op natuurlijke wijze opschonen van de lucht. Dit is bijvoorbeeld het geval vanaloe vera, een grafische installatie vanzelf dat de lucht gezuiverd, elektromagnetische golven neutraliseren en de aanwezigheid van huisstofmijt beperken. Onder de kampioenen planten van de kwaliteit van de binnenlucht, is er ook de maan bloem, klimop, ficus, areca, varens Boston, de draak, de chlorophytum de sanveveria ... Zoveel species ideaal voor het afscheid van koolmonoxide, formaldehyde, toluenen en andere xyènes!

En als je wilt alles over depolluting planten kennen, vertelden wij u!

Planten vermijden kamer
© Hemoon / Broste Kopenhagen

In een kamer, beter cactus en bosjes takken vermijden dat water kan stagneren

Planten in mijn kamer: voorzorgsmaatregelen

Eenmaal overtuigd van het ontsmetten van elektriciteitscentrales, zou het verleidelijk om zich ophopen in zijn kamer, die echter een slecht idee zou zijn! De luchtvochtigheid van de kamer is waarschijnlijk zal toenemen en je kon slapen slecht. Bovendien is in feng shui planten worden beschouwd als zeer rijk aan yang energie en het is niet aan te raden te plaatsen in de buurt van het bed Dus houden we onze stedelijke jungle van verlangens voor de rest van het huis en de kamer die we kiezen voor een mooie plant of een boeket dat we het water elke dag veranderen ...

Let ook cactussen, welk binnenorgaan depolluting uitstekend, maar waarvan de vorm kan te agressief zijn op een plaats voor ontspanning. En tot slot, zoals in alle delen van het huis, vermijdt giftige soorten en één zorgt voor zijn planten om ze gezond te houden.

Tropical Wallpaper
© Graham & bruin

Wallpapers tropische naar zijn kamer vegeteren zonder een gram van de bodem!

Het decor alternatieven

Tenslotte, als je zeker geen groene vingers hebben, het zal alleen maar bezwijken voor de tropische trend door te kiezen voor een achtergrond of plantaardige gedrukt beddengoed. Effect gegarandeerd!

Planten een slaapkamer
© Mijn huis Scandinavische

Een eucalyptus tak in de buurt van het bed: de sleutel decor om beter te ademen winter