Nu dames en heren, dit is niet een, niet twee, maar drie messen ik zal testen voordat u! Ik had het genoegen ontving onlangs een aantal messen. De eerste is een nieuw Zyliss. Dit is een chef-kok mes met een 14,5 cm mes, verkocht met een zaak. De tweede is ook een chef-kok mes, 16 cm en heeft het onderscheid van het keramische! Het wordt vervaardigd door Leo W., een nieuw in de productie en verkoop van keramische messen samenleving gelanceerd. U knoeit niet met de derde, een koksmes Zwilling 20cm van de vijf sterren bereik dat niet lijkt te fudge beslist!

Trio messen

Het is belangrijk om te zeggen voordat u begint met de eerste twee messen zijn benadeeld door de overweldigende omvang Zwilling!

Zyliss, vedergewicht

Zyliss chef mes 14,5 cm

Factsheet : Koksmes 14,5 cm, roestvrij staal en siliconen ergonomische handgreep. Beschermkappen mes. 82 gram. Adviesprijs 13.50 €

Leo W., het gemiddelde gewicht

Leo W. mes 16cm Chef

Factsheet : Meskop 16 cm hoge dichtheid keramische (minimaal 95% zirkoniumoxide). anti-slip plastic handvat. convexe slijpen van het blad met de hand afgewerkt. 100 gram. 34,90 €.

Zwilling, zwaar gewicht!

Zwilling messenkop 20 cm

Factsheet : Mes chief 20cm Five Star bereik. Gehard Friodur. ergonomische kunststof handgreep. 194 gram. Ongeveer 80 €.

Test 1: holding en ergonomie

En nu, dames en heren, voor uw ogen, zal ik uien hakken! Applaus!

Eenmaal in de hand, dan zien we dat de Zyliss mes is echt heel licht, misschien wel te veel. De grip is mooi en zeker, maar de aanval van de snijkant is niet meer effectief: het mes glijdt een beetje op de huid van de ui.

De keramische mes is een verrassing. Lichtgewicht, is toch erg evenwichtig gebruik, we konden uien snijden! De snijkant is zeer goed comfort.

De Zwilling schijnt met het gemak van het snijden, maar niet pro in het snijden van uien, voel ik vertrokken met dit groot mes aan mijn uien te snijden uit het niets. Op de grip, het lijkt Arthur zijn wie Excalibur trok zijn rots: we net vond de ideale wapen om een ​​heel regiment (in rang) van uien te confronteren. Zijn gewicht maakt de cut, de enige inspanning nodig is, is het ene naar het blad te verhogen. We voelen allemaal de enorme effectiviteit van het mes dat onze vingers zou snijden zonder dat iemand houden onmiddellijk opmerken - ik adviseren om de tijd om te controleren indien ze zijn allemaal vol!

De drie bladen hebben een stop (of verstek Zwilling) die de vingers van de snijrand tijdens het snijden beschermt. We kunnen zeggen dat de drie zijn zeer aangenaam op hetzelfde ergonomie als Leo W. en Zwilling opwegen tegen de Zyliss.

Test 2: scherpe

Hier is een test die ik heel mooi aan de Leo W. website: Knip een stuk papier aan de snijkant te testen. Het is duidelijk dat ik wilde mezelf testen. Papier een watermerk vellum 80 gram. Liever laat.

Voor deze test, nam ik een mes getuige, een oude Victorinox Chef 18cm nogal botte (en wie doet het niet zo slecht eindelijk) aan het mes van de gemiddelde huisvrouw te simuleren.

De Zyliss verdedigt toch met deze dikte duurt minimaal scherp om het papier te splitsen zonder scheuren. We zien ook dat veel niet voor hem om naar het einde van de snede.

Leo W. gesplitst blad vingers in de neus.

Hetzelfde geldt voor Zwilling tonen gemak. Ik moest een boom vanavond te doden in de Amazone voor de behoeften van de wetenschap, het spijt me.

Test 3: balans

Een goede balans is belangrijk voor comfort. Als het gewicht wordt verdeeld tussen het blad en het handvat, zal het met de hand minder vermoeid en kunt u tijd knippen en zelfs deelnemen aan wedstrijden op TV om uien te snijden totdat je ogen je valt. Iedereen heeft zijn voorkeur: omgaan met een beetje meer gewogen dan het mes, de zwaardere ... het is ook een kwestie van smaak.

Dit is het handvat van de Zyliss de zwaarste, waardoor de indruk van lichtheid enigszins uitschakelen van de eerste test uit. Een zwaardere mes zou welkom zijn.

De keramische mes toont een perfecte balans.

De Zwilling is niet ver tot dezelfde balans laten zien, maar het blad lijkt iets zwaarder.

conclusies

Met betrekking tot de Zyliss, ik zie het eerder als een extra mes. Degene die we namen met zichzelf in slecht uitgeruste vrienden, omdat ze kregen te horen dat zij brachten een drankje, of voor een picknick. Of zelfs als een mes dat we weten dat we de moeite waard zal zijn enige tijd, maar het zal veranderen op de middellange termijn. Voor die prijs (13,50 €) hem niet meer vragen, hij is volkomen juist. Bovendien zijn blad deksel is handig (vooral voor rekening van haar vrienden, omdat ze kregen te horen dat ze bracht een drankje).

Leo W. is het ideale mes voor alle dagen van de huisvrouw. In mijn niet-professioneel gebruik, het is open voor alle amateur-koks die betrouwbaar en duurzaam messen nodig. Comfort, ergonomie, efficiency, af en toe een verscherping ... dat is goed. Mijn enige spijt: Ik kan het niet op de magnetische bar met mijn andere messen. De heer Leo W: Waarom niet een zaak voor ondersteuning? 🙂

Met Zwilling spelen we in de grote competities, te groot zelfs zou ik zeggen. We moeten weten hoe deze beesten van staal behandelen en ook weten scherpen ze regelmatig om hun voorsprong te behouden. Het is nog steeds ongeëvenaard comfort, is er geen terugkeer van deze messen daar, weet het!

Een laatste ding over de sterkte van keramische messen. Ik denk dat elke vallend mes kan ernstig worden beschadigd. Het lijkt alsof onze messen zijn de moeite waard de zorg, is men voorzichtig om hen niet te laten vallen (ik spreek alleen voor huishoudelijk gebruik die niet van toepassing zijn op professionals). Meer keramiek zullen goede kwaliteit zijn, hoe beter je mes vast zijn. Geen speciale te vrezen daarom vinden veel over de kwaliteit van uw messen.

Zyliss mes kop 14,5 cm, PGVC 13,50 € (aangeboden door Zyliss)

Leo W. koksmes 16 cm 34,90 € (aangeboden door Leo W.)

Zwilling mes chef Five Star 20 cm, ongeveer 80 € (aangeboden door mij om mezelf)