Een klassiek decor

Gedreven door verlangens van tradities, stoel geschilderd door Vincent Van Gogh in 1888 nog geldig is. Door het combineren van authentieke stijl een vleugje van de moderniteit, dit is een moderne klassieker die gewoon verfraaien met de leeftijd.

Zijn scherpe penseelstreek, het was in 1888 dat Van Gogh schilderde de "Chair", een klassieke houten model met stro zetel die vervolgens investeert de meeste huizen. Als het beeld, zoals de artiest, niet op het moment echter erkend, dit basismodel en gewone is al voorbestemd om een ​​nietje van het meubilair geworden.

Een tijdloos icoon

Sinds het midden van de 20e eeuw tot vandaag, de stijlen en innovatieve materialen die direct ontploffen als de inrichting en vormgeving markt waren niet genoeg om hem schaduw te maken. Inderdaad, geliefden traditionele sfeer, warm familie niet ongedaan maken: dit icoon schommelde hun kindertijd en herinnert hen de sfeer van het huis van de grootouders.

Als voor ontwerpers, de stoel halverwege tussen authenticiteit en eenvoud belichaamt een vlo of vlo stijl, de neiging om te exploiteren. Met behoud van zijn klassieke uitstraling, ze gemoderniseerd om het nieuw leven te geven. De natuurlijke houten structuur in eik of beuk wordt getint kleuren.

bij leefgebied, is te vinden onder de naam "vijzel" gekleed in rood, wit of zwart. bij La Redoute, werd ingezet op de witheid vervanging van beukenhout door berk. De zitting komt ook: na rijststro of rogge, rieten en rotan geef het een uitgesproken modern tintje.