Hoe maak je een jungle sfeer met een te creëren "faux philodendron" ?

Star onontkoombare trend "urban jungle"De Monstera deliciosa is ongeëvenaard voor het onderdompelen van een kamer in een tropische sfeer. Met zijn enorme fraai gesneden vellen, "monster" gemakkelijk te onderhouden plant zal brengen aan uw huis een exotisch tintje in een handomdraai. Klaar voor een verandering van omgeving?

een "delicious monster" uit Amerika

In de regenwouden van Zuid-Amerika, de lange wijnstokken van monstera deliciosa boom naar boom te hangen met verrassende kracht. Met hun luchtwortels, ze vocht trekken uit de lucht en mineralen op de schors van hun gastheren. Hun enorme gekartelde bladeren, die een meter kan bereiken in de lengte, hun waarde botanische naam "Monstera" als eerbetoon aan hun gigantisme. In de tropen, hun vreemde witte bloemen, waarvan sommige te vergelijken met lelies, worden groene oren bedekt met schubben. Wanneer rijp, het fruit, de zogenaamde cérimans, staan ​​bekend om hun smaak banaan-ananas. Uitstekende sap, gaan ze in de samenstelling van veel ijs recepten, jam en mousserende wijn cocktails. U zegt heerlijk?

Monstera regenwoud
© Wikipedia

In het wild kan de Monstera meer dan 10 meter hoog worden

De monstera deliciosa, een exotische monster thuis

Gegroeid als een siertuin sinds de achttiende eeuw, monstera deliciosa is het interieur van de wereld dankzij veroverd om zijn spectaculaire silhouet en robuustheid naar alle evenementen. Gemakkelijk te kweken en te onderhouden, weinig vatbaar voor ziekten, heeft deze exotische planten uitgegroeid tot de beste vriend van iedereen die wil groene planten ... zonder groene vingers. Extreem grafisch, het is al de woede op Instagram, waar de bloggers uit alle continenten met trots foto's van hun kleine jungle te publiceren naast de bank of het bad. En het is duidelijk dat het resultaat is heel prachtig en dit "Emmentaler plantaardige" heeft de macht om een ​​sterke persoonlijkheid voor alle soorten decor in elke kamer deco brengen ... Een monster, je wordt verteld!

Monstera interieur trend fabriek
© Pinterest

Plant met kaas, rib van Adam, of liaan doorbraak Monstera?

Hoe maak je een Monstera deliciosa groeien?

Geen behoefte om een ​​plant expert te zijn om uw woonkamer geven de weelderige jungle accenten. De Monstera deliciosa worden geteeld in vazen, in een land-potgrond drainage. Het enige wat je moet doen is het vinden het direct fel verlichte plaats, maar niet de zomerzon, en een tutor voor de plant te klimmen te bieden. Een wekelijkse water is meer dan genoeg om de grond vochtig te houden terwijl het droge. Als de bladeren zijn stof, veeg met een vochtige doek om hun glanzend uiterlijk te herstellen. In het voorjaar kunt u uw Monstera snijden, let op dat de wortels niet te snijden en verpotten in een grotere pot als je dat wilt nemen om het veld.

Uitermate geschikt voor binnen groeien, Monstera deliciosa kan ook buiten bloeien in het Middellandse-Zeegebied, op voorwaarde dat de bevriezing.

Cultiveren monstera deliciosa huis
© Mango & Zout / haar nieuwe Tribe

In de woonkamer of de badkamer?

Wanneer Monstera deliciosa wordt uitgenodigd in het decor

In de afgelopen jaren grote vellen van Monstera inspireerde vele ontwerpers die een terugkerend motief hebben gemaakt. Als u absoluut allergisch voor planten, zal het gewoon een wallpaper, een douchegordijn, een handdoek, een kussen of een dekbed bedekt met bladeren Monstera, zult u in de keuze te over!

Zie onze tutorial om een ​​tafelkleed geborduurd met motieven Monstera creëren!

textiel patroon monstera
© La Redoute / Juniqe

Dekbedovertrek of douchegordijn?