Geef&# 039; illusie&# 039; een groot balkon met onze aanbevelingen!

U heeft een balkon de stad? Het is al erg goed nieuws! Ja, maar nu, met een paar vierkante meter, het lijkt erop of die direct of indirect tot een terras, laat staan ​​in de tuin van Versailles! Maar als verkrampt of uw balkon, zijn er oplossingen voor de illusie om uw groene zone uit te breiden en bieden een echte zeepbel van zuurstof in het hart van de stad. Om dit te doen in fasen, met inbegrip van zorgplanning, decoreren en natuurlijk de keuze en het onderhoud van uw planten. Demonstratie!

Het behandelen van de ontwikkeling van planten

De eerste regel van de duim toen het nog een klein balkon, is het natuurlijk om elke vierkante centimeter te gebruiken. Aangezien u een beperkte ... verticaal tuinieren. Natuurlijk zijn alle planten geteeld op deze manier. Maar een groene muur stelt u in staat om ruimte te besparen, terwijl het beperken van de frequente klein ongemak wanneer tuinieren: water overloop, beschadigen ... verticaal tuinieren, kun je commercieel wenden tot media of maak uw eigen muur van groen uit een houten pallet in een rotonde goot of plastic flessen.

Een andere optie, u zich wenden tot het scherm muren of hekken. Als ze erg geschikt te handhaven vis-à-vis, ze blijken te zijn van grote steun zijn voor klimplanten! Toch oppassen niet te misbruiken en hebben betrekking op de fabriek voor het niet geven het gevoel van een gescheiden ruimte.

Tot slot, na te denken over de planters opknoping op de railing om groen waardoor de illusie van de uitbreiding van de ruimte van uw balkon te verwelkomen.

Credence balkon planten
© Rise and Shine

Devious credenzas verwelkomen paar potten met bloemen op de muur

Kies planten die zijn aangepast

Voordat u uw planten kiest, controleer dan de blootstelling van uw balkon: sommige hebben aangepast aan een balkon in de schaduw en vice versa. Om de illusie van een groter balkon geven, oriënteren klimplanten die uw lattenwerk of visuele barrière zal opschorten. Dit is het geval van kamperfoelie, oleander, clematis, geranium, jasmijn. Ivy heeft het voordeel van de aanpassing van alle soorten van de zon, maar pas op dat het niet binnenvallen het aangrenzende balkon! Voor uw planters, kiezen voor trailing planten die goed zal bloeien in het balkon als de buitenkant en brengen het gevoel van een grote groene ruimte. Dit is het geval van lobelia, Calibrachoa, Petunia of de morning glory. Zoals voor uw levende muur, het verfraaien van de ruimte zonder dat hij samenkomt met veel planten, zoals iris en varens. Het leent zich ook zeer goed aan de cultuur van plantaardige salades, cherry tomaten en kruiden zich stellig geschikt voor met name kleine tuin percelen. Ten slotte, als het onderhoud van de verticale tuin geeft je een beetje duizelig, ga dan voor het gemak vetplanten hij slechts in kleine potten en aan te passen aan alle situaties!

klein balkon planten
© Ikea

wijnstokken, hangend, kruiden vinden hun plaats in deze stedelijke jungle

Caring decoratie

Denk niet dat omdat u in de buurt is beperkt, dan moet je decoratie kant te beperken. Je zult echter wel meer zorg samengesteld. Als je echt meer ruimte nodig heeft, hoeft het eetgedeelte niet geven, maar te kiezen voor een tablet die over de reling hangt, omlijst door twee opklapbare stoelen krijg je alleen wanneer dat nodig is. Ook in het idee van investeren hoogte en inboezemen stijl aan uw balkon, waarom niet een ark? Deze sterke decoratief element niet te achterhalen uw ruimte en u kunt planten hangen. Speel ook op de recycling ambachtelijke bijvoorbeeld met dozen wijn als een planter of door het omleiden van een schaal om een ​​verticale tuin te creëren.

Zoals voor uw huis, kan de kleur blijken te zijn een waardevolle bondgenoot om te vergroten uw kleine balkon zijn! Bijvoorbeeld, om te verbergen uw lelijke betonnen vloer, kiest u de lamellen in de buitenlucht vloerbedekking of kunstgras. U kunt dan schilderen ze op een duidelijke en heldere kleur. Minder zelvers kunnen ook kiezen voor een speciale beton kleur. Ook hier kunt u genieten van een vrij lichte schaduw zonder dat het te rommelig. Als je echt wilt om de levendige en verkwikkende kleur te brengen, zoals roze, blauw of rood, doe het met mate op kleine decoratieve objecten alleen: een kaars, een mini-kussen op een stoel, een pot , een hangende lantaarn ... het contrast wordt dan het bevorderen van de illusie van een grotere ruimte.

Aanpassen aan bloembakken opknoping balkon
© Mijn meester square

De schalen, elementen deco origineel, praktisch voor uw balkon