Een tuin aangepast om allergieën te verminderen

Allergie voor pollen worden gewoonlijk hooikoorts. Deze ziekte woedt in de komst van de lente treft 25% van de Franse mensen van alle leeftijden. De pollen allergieën manifesteren zich op verschillende manieren, terwijl sommige last van jeuk, niezen of andere slachtoffers van conjunctivitis. Moeilijk vervolgens te genieten van de tuin ... Maar is het mogelijk om een ​​tuin zonder stuifmeel hebben? Om uit te vinden, gingen we Truffaut, waar Peter stond te wachten om onze vragen te beantwoorden.

Is het mogelijk om een ​​tuin zonder stuifmeel te creëren?

Het is een feit dat we steeds meer mensen last hebben van allergieën en een paar weken van de lente, is deze vraag heel vaak gevraagd. Het is mogelijk om een ​​tuin geschikt voor pollen allergieën te verminderen creëren. Voor dat, net begrijpen planten en het goede te kiezen.

Inzicht in de fabriek? Wat moet ik weten?

Merk op dat alle planten niet pollen verspreiden op dezelfde manier. Planten zeggen entomophilous noodzaak insect interventie om hun stuifmeel overbrengen en aldus reproduceren. Planten zeggen anemophilous verspreiden hun pollen in de lucht en ze verspreiden door de wind.

orchideeën
© Jardiland

Hoe maak je een tuin te ontwikkelen als men wil om allergieën te verminderen?

Het ideaal is om te kiezen voor een goed onderhouden tuin die niet spelen op het veld. Het duurt struiken kleine formaat dan regelmatig gesneden en bloembedden, kortom een ​​Franse tuin! De sfeer van de Aziatische tuinen zijn ook de voorkeur. Vetplanten en bonsai niet echt allergieën veroorzaken.

Rosiers
© Jardiland

Om welke planten zich wenden tot allergieën te verminderen?

We moeten entomophilous planten zoals brem, acacia of ridderspoor, maar planten die geen pollen uitstoten als rozen, orchideeën, geraniums en narcissen richten. Hoewel deze planten zijn niet onze favoriet, chrysanten zijn perfect om allergieën te verminderen.

Alle familie heide planten zoals camelia's, azalea's en varens en klimplanten, zoals jasmijn, blauwe regen en kamperfoelie, kan in een tuin zonder stuifmeel worden aangenomen. Het is hetzelfde voor alle kruiden en groenten.

jasmijn wit
© Jardiland

Zijn er planten om te voorkomen dat in geval van een allergie voor pollen?

Inderdaad! We moeten de ceders die worden gebruikt om hagen, ambrosia en misschien wel het ergste van alles te creëren, berk verbannen.

geranium
© Truffaut

Heeft u nog andere tips om allergieën in de tuin te verminderen?

Ja, u moet uw tuin te onderhouden. Verwijder alle onkruiden, vermijd het gebruik van pesticiden voor insecten dragen pollen regelmatig maaien. Als u last heeft van pollen allergieën, tuinieren vroeg op de dag en niet te laat op de dag. Echter, water uw tuin in de late namiddag om pollen vallen.