Yew, ceder, cipres, grenen, ceder, jeneverbes ...

Vruchtdragend een hulsvormige kegel, naaldbomen bijzonder resistent beste bomen in een tuin in heggen of geïsoleerd.

Coniferen, permanente decoratie in onze tuinen

Zoals de naam al aangeeft, de naaldboom een ​​boom die vruchten in een schaalvormige kegels draagt. De groenblijvende is waarschijnlijk de belangrijkste belang van deze grote familie met enkele uitzonderingen, echter: lariks, ginkgo biloba of de moerascipres dat hun bladeren in de winter te verliezen. De verschillende bladeren kleuren - blauw, groen, grijs, doré- en gevarieerd silhouetten van coniferen zijn bomen of sierheesters onvermijdelijk in een tuin, in heggen of geïsoleerd.

Er zijn twee soorten coniferen. Coniferen van grote ontwikkeling, echte bomen en dwergconiferen (kleine ontwikkeling), ideaal voor rotstuinen en kleine tuinen. De hoogte van coniferen en is zeer variabel, Amerikaanse reus sequoia's van meer dan 100 meter hoog met miniatuur rassen. De grote verscheidenheid aan maten, vormen en kleuren maakt een keuze, ongeacht de oppervlakken, configuraties of kwaliteiten van het land. De naald poort kan verticaal zijn (kolom taps, conisch), afgeronde (kogel en bus) of horizontale (spread of kruipen). Sommige bomen zelfs vorm veranderen tijdens hun groei ceder groeit in eerste kegel en dan verspreidt zich als een volwassene. Evergreen, Naaldboom heeft de opmerkelijke levensduur, vergt weinig onderhoud en vaak vereist geen formaat met uitzondering van die bedoeld hedges.

Wat betreft de grond, moet het doorlatend en fris zijn. Als de conifeer is zo veeleisend, kunnen we echter van tijd tot tijd een aantal geschikte kunstmest als de bodem is slecht. De behandelingen zijn vrijwel nutteloos in coniferen, slechts een paar soorten vrezen ziekten en vooral spint aanvallen (verschijning van bruine vlekken op bladeren die ontmantelt) of armyworms.

De tijd om te planten

Het was in september-oktober, toen de aarde nog warm is, beworteling is gegarandeerd. Na deze periode, was het niet tot de volgende april. Houd rekening met de pootafstanden! Sommige coniferen ervaren belangrijke ontwikkeling, dus vragen naar hun grootte in de volwassenheid, en hun Pace voldoende vrije ruimte.

Cedar, zeer snelle groei

Meestal gebruikt om een ​​hoge heg of visuele barrière gordijn te vormen, ceder is niet de meest esthetische conifeer maar de snelle groei en winterhardheid zijn de belangrijkste activa. Het is gemakkelijk te herkennen voor zijn groenblijvende groen of goud, bestaande uit overlappende schubben op elkaar.

Dwerg of reus (30m), afhankelijk van de soort, kan ceder zowel worden gebruikt in groene gordijn die grens, in rotstuinen of geïsoleerd. Kegel, bal, column, in de tuin, een terras en zelfs ingemaakte ceder vindt overal zijn plaats. Deze conifeer past op alle situaties. Hij heeft geen grond eis in verband met de aarde is fris en goed gedraineerde, of zelfs het klimaat, en houdt overal. Een zonnig of halfschaduw past bij hem het moment dat hij wordt beschermd tegen de zon (waarvan de bladeren kan branden). Het planten gebeurt in de lente of herfst. Het wordt aanbevolen om een ​​ruimte te laten van minstens 1 meter tussen de voeten: laat je ze goed genoeg ruimte voor groei.

hoewel het ondersteunen van de herhaalde maten als gevolg van de snel groeiende, ceder is ideaal voor het vormgeven van een heg. Echter, na een paar jaar, het onderhoud kan zeer restrictief zijn. Een ander nadeel ziekten en parasieten die leiden tot bruining van de toppen van scheuten, die vervolgens de takken en de hele struik bereikt. Dit bruinen is te wijten aan de aanwezigheid van schimmels. In de zomer, de hitte en vochtigheid bevorderlijk zijn voor hun uiterlijk over hindernissen cederhout. Behandel op de eerste symptomen, de zeer snelle verspreiding van de ene voet naar de andere te voorkomen.

De taxus, sculpturale

Taxus is ideaal voor het creëren van hagen en vormsnoei. Sterker nog, als bekend metamorfose aan uw wensen en uw behoeften: gesneden kleine lage heg, topiary afgewerkt met enkele of gedisciplineerde geometrische of grillige vorm, alles is mogelijk! De bast vorm van grote paars-bruine of rode vlekken. De groenblijvende bladeren zijn naaldvormige vlak en donkergroen. In de herfst, de vrucht van de taxus is helder rood, met een enkel zaad, zeer giftig.

Robuust, taxus weerstaat alles, of bijna: strenge klimaten, arme bodems, schaduw bomen, dammen ... En het beste van alles, het past zich aan alle soorten van de blootstelling. Dit is echt een vervelende kleine coniferen! Naast de legendarische duurzaamheid (tot bijna 2000 jaar!). Enige nadeel: de groei van de taxus is relatief langzaam.

Het ideaal is om te planten in het voorjaar en najaar (oktober of maart). De wortels zullen in staat zijn om zich te vestigen voor het drogen van koude winter of warme zomerdagen. Bij het planten, laat in een heg, 1 meter tussen subjecten. Geïsoleerde bomen bereiken 5-6 m breed of meer, maar we moeten geduldig zijn! Als u wilt uw taxus lengte gesneden, wachten tot het de gewenste grootte heeft bereikt. De beste tijd om te snoeien? In april voor formattering en augustus voor tweaken.

Juniper, sier-

Jeneverbessen zijn een grote familie en vertegenwoordigen vele soorten bomen of struiken naaldhout wintergroen gebladerte groen openhartig, soms blauwe of gouden afhankelijk van het ras. Het is inderdaad een conifeer in verschillende havens: zuilvormige, conisch of afgeronde bodem en spread of zelfs kruipen. De sluipende rassen worden bijzonder gewaardeerd als bodembedekker planten. Het groen, goud of zilver bladeren hebben schubben, andere naalden.

Vooral gewaardeerd om zijn dichte gebladerte en mooie schors, jeneverbes past zowel met grond die cultuur dienblad, op een terras of balkon. Zeer rustiek, jeneverbes past zich aan elke grondsoort, verdraagt ​​schaduw en is niet bang voor de kou. Gehuisvest in zon of halfschaduw, zal het stevig, rockeries, bodembedekker, geïsoleerde of bak gebruiken. Juniper is niet een moeilijke plant. Rustiek, het ondersteunt de meeste gronden, zelfs krijtachtige, zanderige of slechte voorwaarde dat de grond goed wordt afgevoerd en het is niet te zwaar. Juniper ondersteunt de spray, vervuiling en ook de hoogte (tot 4500 m)!

Juniper is een ideale plant in de herfst te vergemakkelijken wroeten en daarmee het herstel in het voorjaar. Maar u kunt ook hem planten in de lente het water geven een beetje te vroeg. Het onderhoud van de jeneverbes is zeer eenvoudig, omdat het vrijwel geen verzorging nodig heeft. De grootte is nutteloos op jeneverbessen. Indien nodig zal zij worden teruggebracht tot het noodzakelijke minimum, zorg ervoor dat bovenaan de bomen zou een verkeerd dragen, vooral omdat dit is de schoonheid van de jeneverbes is zijn prachtige natuurlijke haven, is het in kolom of spread.

Cedar, statige

Cedar is zeker een van de mooiste coniferen en een van de meest majestueuze. Een conisch of verspreiden kroon is het opmerkelijk met zijn takken horizontaal verspreiden en gesuperponeerde vlakken. Cedar grote schaal gebruikt voor versiering van parken.

Er zijn vier varianten van cederhout: ceder van Libanon, zoals de naam al doet vermoeden, een inwoner van Libanon, blauwachtig groene gebladerte, Atlas ceder, afkomstig uit Noord-Afrika, de deodar en ceder huilen waarvan de takken op de grond vallen. De ceders kan groeien tot grote maten (25 tot 50 meter hoog), hoewel veel kleinere rassen zijn ideaal voor kleine tuinen.

Een plant op een gewone, goed doorlatende grond en zonnig. Geïsoleerde, ceder zal het rustig aan te doen!

Cypress, legendarische

De cipres is onderdeel van de familie Cupressaceae, waarvan 24 soorten van groenblijvende naaldbomen, van oorsprong omvat, voor de meesten van hen, de Verenigde Staten. Maar de meest voorkomende gecultiveerde soorten is ongetwijfeld de italiaanse cipres, de beroemde Italiaanse cipres, afkomstig uit de oostelijke Middellandse Zee. Met haar slanke figuur herinnert ons aan het Toscaanse platteland, en de Provence ... Gewoon legendarisch!

Trônant alleen op een grasveld of afdekking uitgelijnd windscherm, conifeer bereikt 10-20 m hoog. Het houdt van warmte en zeer tolerant ten opzichte van droogte. Echter, zorg ervoor dat grondig te water in de zomer tijdens de eerste drie jaar. Kies ook een hoek beschut tegen de heersende winden en bij voorkeur zonnig. De jonge scheuten moet worden beschermd tegen vriestemperaturen. Onder de winterharde soorten, de Italiaanse cipres of italiaanse cipres vriestemperaturen kunnen weerstaan ​​tot -20 ° C

Plant je cipres in zure grond of goed gedraineerde kalksteen. De cipres, eenmaal geplant, vereist geen zorg. Het zal de cipreshagen twee keer knippen per jaar, in april en augustus-september.

De dennen, de meest voorkomende conifeer

De meest voorkomende coniferen is grenen. Er zijn honderd soorten, de meest bekende zijn de Oostenrijkse dennen, grove den aanwezig in veel Franse bos, de pijnboom, kenmerkend voor de mediterrane regio's, en zeedennen, typisch voor de Landes. De bladeren van de pen (groen, grijsgroen), aanhoudende, gegroepeerd in bundels van 2, 3 of 5 naalden. Wij waarderen de dennen voor geur, vaak slank haven, zijn groenblijvende bladeren en kleurrijke schors roesttonen, rood, bruin of oranje. De afmetingen zijn afhankelijk van de soort, tot 2 meter hoog te dwergsoort meer dan 40 meter hoog. Pine en vindt altijd zijn plaats in een kleine tuin, een rotstuin, in een park. Het kan ook worden gekweekt als bonsai.

Zeer rustiek, grenen waarderen goed doorlatende grond en zonnige blootstelling. Het wordt bij voorkeur geplant in de herfst, zodat voldoende ruimte om deze te ontwikkelen. Gemakkelijk te onderhouden, is het niet de grootte, zo niet een mogelijke snoeien van dode takken nodig. Pine gevreesde spint, wolluis, roest, processierups waarvan er zijdeachtig nesten witachtig en veroorzaakt een snelle gele verkleuring van naalden.

Het behandelen van een bonsai

Onze praktische tuinieren videos