De browsers zijn welkom!

De insecten zijn onze vrienden, ze zijn onmisbaar voor de natuur en dus in onze tuin. Maar vandaag, de massale gebruik van pesticiden en de passie om zijn onberispelijke tuinen drastisch verminderen van de hoeveelheid van kleine dieren. Je gelooft in biodiversiteit? Je wilt iets voor de planeet doen? Vergeet niet dat het mogelijk is om een ​​mooie tuin te hebben en verwelkomen zowel bij de vaststelling van de honing planten. Voor meer informatie, hebben we geprofiteerd van een zonnig weekend om ons in een tuin in de Loire-vallei, een paar kilometer van Angers, en daar zijn we ontmoetten Philippe, een liefhebber die uitsluitend werkt met culturen biologische en lokaal.

Qu'Appelle heb je honing planten?

De honing planten zijn planten die vlinders, bijen en in het algemeen alle soorten browsers aan te trekken. Deze planten hebben de eigenschap bestaan ​​uit bloemen die een mooie reserve pollen voor bestuivende insecten aan te bieden.

tijm
© Truffaut

Waarom is het zo belangrijk om deze insecten te houden?

Omdat deze insecten zijn van vitaal belang voor ons ecosysteem. Dankzij bestuiving, planten bloeien elk jaar opnieuw, fruitbomen hebben meer bloemen en fruit, planten zijn meer dicht, etc. Het hebben van bijen planten maakt het ook mogelijk insecten te voeden en te reproduceren.

borage
© fotolia

Wat voor soort planten raden jullie aan?

We moeten de honing planten die gedijen in uw omgeving en dat zal uw grond en zonlicht uw tuin passen kiezen. Voor mij is het vooral belangrijk om meer ruimte in de tuin te creëren. De voorkeur aan heldere kleuren van planten die bestuivers aan te trekken en af ​​te spelen op de hoogten, zodat elke soort heeft zijn plaats. Zorg ervoor dat u verschillende soorten honing planten hebben voor elk seizoen dat er bloemen in uw tuin.

munt
© Truffaut

Wat zijn de meest voorkomende honing planten?

De bekendste honing plant is lavendel. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunt u in heel Frankrijk te hebben. Dit is niet een exclusieve Provençaalse! In dezelfde geest, kunt u kiezen voor de koningin-des-Prés, de agrimonie, borage, Agastache of Abélia. lekker eten liefhebbers kunnen zich verheugen, veel aromatische planten behoren tot de familie van honing. Dit is het geval van oregano, tijm of munt.

Abélia
© Jardiland

Welke fouten niet te maken met honing planten?

Als u kiest voor de honing planten om bestuivende insecten aan te trekken, verban de meststoffen in uw tuin. In het algemeen kiezen voor een verantwoordelijke houding. Kies voor natuurlijke producten en laat een deel van de natuur in uw tuin. Insecten moet onderdak en het aantekenen van dat een dode boomstam, een stapel hout of onkruid.