Voor een veranda van 20 m² of meer, moet je een bouwvergunning.

Het bouwen van een serre aan een bewuste handeling. Administratieve procedures, stijl, openingen, zonwering, beroepskeuze, Jean-Luc Burlaud, directeur van de publicatie "Succesvolle veranda" geeft ons de sleutel tot het op de juiste manier weer te geven.

Mocht machtigingen om een ​​serre te bouwen?

Als de veranda is 20 m² of meer, of indien de oppervlakte van het huis voegde daaraan toe dat de toekomst veranda van in totaal 170 m² of meer, moet een aanvraag voor een bouwvergunning. De wachttijd is drie maanden minimum. Voor een maximaal 20m² veranda, en als het gebied met het huis niet groter is dan 170 vierkante meter, een verklaring van het werk voor slechts burgemeester. De periode is één maand. Als de veranda is in een beschermde of geclassificeerd sector, moeten we ook toestemming vragen aan de nationale architecten Frankrijk, die over het algemeen aanvaarden dat stalen portieken, of hout voor veranda's in de bergen. Het is het beste van alle mogelijke manieren om de stad te zien, omdat sommige hebben speciale eisen.

Welke stijl voor welk materiaal?

Er zijn drie fundamentele materialen om een ​​serre te bouwen. Aluminium is zeer geschikt voor meer eigentijdse veranda's. Het is ook de goedkoopste materiaal. Wood, een beetje duurder, maakt de vervaardiging van meer weelderige veranda's, een stijl meer "Britse". Tot slot staal, duurder materiaal, is zeer geschikt voor een serre finesse en traditie. De drie materialen worden gehouden in meer dan 20 jaar tijd. Er is meer onderhoud probleem voor hout en staal.

Hoe maak je een veranda dak kiezen?

Men kan kiezen voor een ondoorzichtige dak van sandwichpanelen en aluminium schuimisolatie. Het is licht van gewicht, goed isolerende en aanpasbaar. Maar dat donkerder de kamer. Dus we verloren in wooncomfort. Men kan een dak liever alle glazen. In dit geval, is het essentieel om een ​​zonwerende niet te stikken in de zomer te bieden. Het ideaal is een mix van beide. We zetten het glas over de openingen van het huis, ramen en deuren, bijvoorbeeld, waardoor om te profiteren van het licht ook in het huis. Bovendien vormt een ondoorzichtige dak.

Hoe kunnen we de controle van de zon in een veranda?

Externe zonnebrandmiddelen, eerst: blinden, bijvoorbeeld die thermische en akoestische hetzelfde tegen regen, of canvas luifels leveren, maar alleen geschikt voor vierkante of rechthoekige ramen alleen effectief zijn tegen hitte. Men kan ook kiezen voor verstelbare lamellen geïntegreerd in dubbele beglazing, waarbij het voordeel dat er geen onderhoud is. Alternatief rolgordijnen voorzien van een reflecterend oppervlak, dat bij voorkeur een trapeziumvormige ramen.

Wie moet ik bellen om een ​​serre te bouwen?

In een echte professional van de veranda! Vermijd contact opnemen met een ambachtsman die een of twee per jaar als we de problemen van defecte werk te vermijden gebouwd: slechte afdichting, framing te kwetsbaar, niet-gesloten ramen etc. Het is belangrijk om te vragen of de professional beschikt over alle nodige garanties en waarborgen. We moeten hem ook vragen hoe hij maakte veranda jaar, en een lijst van klanten, waaronder enkele contactpersoon die u naar hun mening over de kwaliteit van het werk.