Ongeveer 50 liter&# 039; water gebruikt per sessie

Je weet dat de hydro-massage douches, de jets masseren u comfortabel rug en nek, maar verbruiken veel (te veel) water. Het alternatief: water recycling naar de douches. Met modieuze kuuroorden en thalassotherapie, de hydro-massage douches zijn meer en meer aanhangers. Negatief: ze gebruiken veel water, die, zoals iedereen weet, is tegen de regels van duurzame ontwikkeling. Dit is de reden waarom sommige fabrikanten hebben stapte op de niche van het recyclen van water douches, ook wel bekend douches gesloten circuit, wanneer gebruikt in fitnesscentra. Hoewel het blijft een niche vanwege hun hoge prijs, deze eco-spa douchecabines meer verkopen per jaar.

Hoe douches gesloten circuit? De bijgevoegde douchecabine is voorzien van een ontvanger iets dieper dan normaal, zelf voorzien van een watertank onder een raster geplaatst. Afhankelijk hydromassage, een pomp circuleert het water uit de tank naar de mondstukken door een gesloten circuit. Het debiet is 300 liter water per minuut, ideaal voor een krachtige sessie van thalassotherapie thuis. Geen druk of het debiet probleem of water te verspillen. Het systeem verbruikt slechts 50 liter per sessie, minder dan een conventionele douche (75 liter gemiddeld).

Natuurlijk, een waterrecycling douche helpt ook om "normale" douches maken open circuit voor het wassen. Vervolgens wordt het water niet hergebruikt. Als het principe van kunnen dromen, de prijs is over het algemeen minder aantrekkelijk. Het duurt niet minder dan € 5.000 voor een cabine met deze ecologische functie. De Aurlane bedrijf, echter, creëerde de eerste douchecabine water recycling tegen een betaalbare prijs en verkocht in bouwmarkten: minder dan 1000 € voor de kleine versie en minder dan 1500 € voor de hoge.