Tussen de aankondiging van de sluiting van de fabriek in Revin en de drukte van de minister van productieve herstel in Marinara en wiegt een Moulinex mixer, ik vraagtekens bij de apparaten gemaakt in Frankrijk, met inbegrip van witgoed.

Ik ben verre van een expert op het onderwerp en de belangrijkste implantaat sites in Frankrijk in grote apparaten weet, ben ik in wezen gebaseerd op de lokale pers, de websites van de merken, maar ook op het portaal en op te slaan finance. Wat interessant is, is dat ik het pad van een gemiddelde consument, zeker een beetje hard, wie wil huishoudelijke apparaten gemaakt in Frankrijk te kopen.

A priori, kan men gemakkelijk vinden de producten van grote huishoudelijke apparaten gemaakt in Frankrijk sinds sinds mei 2011 heeft de Origin Label France Garantie toestaat "om de consument duidelijke informatie over de herkomst van een product te geven" (Bron: Gateway to Economische Zaken en Financiën). Een koppeling leidt me nu aan de lijst van gelabelde bedrijven door Bureau Veritas vanaf maart 2012. Deze lijst geeft de activiteit, productcategorie, het bedrijf, de belangrijkste plaats van werken, producten en merken range product.

electromenager gemaakt in Frankrijk lijst
© Veritas Certification

Huishoudelijke apparaten gemaakt in Frankrijk, echt?

Dit is door het raadplegen van deze lijst die de aandoening verscheen sinds, op hetzelfde moment, Ik herstelde verschillende artikelen suggereren dat verschillende betrokken productie-eenheden niet meer werkten sommige merken (zoals AFP geeft aan dat de Electrolux Revin website produceert niet langer Faure wasmachine sinds 2010, informatie die onder vele kranten zoals 20 minuten) of had sterk verminderd hun productie. Gezien het feit dat de lijst niet de Franse-en-klare modellen geeft wel aan, kunnen we heel goed te kopen een groot apparaat product op basis van deze lijst, maar zal niettemin worden gemaakt in Polen.

Ik was vooral geïnteresseerd in de wasmachine Faure de Electrolux Group sinds sommige bronnen aangegeven dat ze niet werden gemaakt in Frankrijk, terwijl ze nog steeds deel uit van de lijst van gelabelde bedrijven. Wie te geloven?

Het pad van een Lambda consument

Ik belde CEDAW (Documentatie Centrum Economie en Financiën) dat a priori adviseert mij om te vertrouwen op de Bureau Veritas, maar ook schrijven ze een e-mail uit te leggen mijn benadering, zodat ze meer onderzoek te kunnen doen. In het voorbijgaan, we feliciteren me voor mijn burgerzin.

Vervolgens heb ik de telefoon de persdienst Electrolux die mijn vragen niet kan beantwoorden en die het verzoek om Electrolux dat we niet vergeten zal doorsturen.

Vervolgens heb ik de telefoon bij Bureau Veritas, nogmaals op de persoon is er niet, het zal mij later herinneren.

Tot slot heb ik besloten om de site direct Revin bellen en daar kwam ik de keeper! De plant is vandaag gesloten en is het passeren van de dag aan de telefoon zag het nieuws dat viel.

Zeg ik tegen mezelf dat ik meer geluk met de klantenservice zou kunnen zijn ... Electrolux reageert tijdens de openingstijden van de wedstrijd.

Ik belde uiteindelijk de Pro France vereniging is een of andere manier verantwoordelijk voor de Label Origine France Garantie, stuitte ik op een zeer deskundig persoon, maar uiteindelijk niet echt antwoord op mijn vraag, maar toch eenvoudig, de consument Hoe erachter te komen welke modellen werkelijk zijn gemaakt in Frankrijk? Hij raadde me aan het bureau Veritas bellen om daadwerkelijk weet dat de getroffen zijn door dit label modellen. Deze zelfde agentschap heeft niet zo genoemd.

Wat ik behield

Wacht even als je wilt toestel Made In Frankrijk vinden, vooral op het internet sinds enkele e-commerce sites wijzen op de plaats van productie. Label Origine France Garantie is niet specifiek genoeg is en niet weet dat de betrokken modellen, hoewel a priori we kunnen het label vertrouwen als het op het product (en uiteindelijk blijft alleen het etiket om te bewijzen dat het product is Frans). In principe, en ik heb liever dit, AFP heeft verkeerde informatie uitgezonden door aan te kondigen dat Faure wasmachine volledig was verplaatst naar Polen in 2010. Of apparaten gemaakt in Frankrijk is niet zo Frans als dat?