Tab mandi atau pancuran, ia akan bergantung kepada permukaan mandi, keinginan, gaya hidup ...

A mandi atau mandi? Itulah soalan pertama yang timbul apabila seseorang ingin menguruskan bilik mandi. Satu pilihan yang kadang-kadang menyeksakan, kerana kemudahan banyak. mandi segi empat tepat, tab mandi sudut, kasut, tidak seimbang ... pancuran Itali atau Penangkap, teksi ... Semua mempunyai kelebihan dan kekurangan. Pilihan bergantung pada permukaan mandi, kehendak dan gaya hidup (kumpulan umur), umur dan keperluan mudah sampai yang khusus, dan juga komitmen yang bertanggungjawab dan ekologi penduduk.

Bilik mandi dengan pancuran daripada 2.40 m x 1.80 m

Di dalam bilik air yang kecil ini, penyelesaian yang dicadangkan adalah pancuran mandi itu. Pada satu tahap, ia boleh diakses untuk semua peringkat umur, luas, ekonomi berbanding tab mandi, menjimatkan ruang, dan dapat menyesuaikan diri dengan semua konfigurasi. Dia tahu tiada had saiz, bentuk atau salutan, dan semua berani hiasan dibenarkan kepadanya. Pendek kata, ini adalah penyelesaian untuk peminat tentang pancuran hujan, kedua-dua menyegarkan dan santai, pancuran mandian juga boleh dilengkapi dengan urutan hidro untuk bersantai tambahan. Pemasangan adalah mudah, tetapi perlu dilaksanakan dalam kaedah-kaedah terkini untuk mengelakkan masalah penyusupan kerana kedap yang tidak wajar.

pancuran
© Angélique BLANC

mandi bilik mandi dengan 3.60 m x 2 m

bilik mandi ini direka bagi mereka yang tidak boleh melakukan tanpa mandi, kerana mereka suka berkubang, mempunyai anak kecil ... Ini adalah bilik mandi dengan dua keluarga lembangan dan mandian spa yang besar. yang tab mandi sudut, mendalam dan luas, sebenarnya menawarkan lebih montok daripada mandi segi empat tepat tradisional. Dia nikmat keselesaan dan reka bentuk. model yang dicadangkan hari ini banyak dan masing-masing akan mendapati tab kakinya mengikut bajet dan keperluan beliau. yang whirpool adalah kesihatan dan kedudukan sekutu benar untuk seisi keluarga, terutamanya apabila mereka termasuk chromotherapy, aromaterapi ...

mandi bilik mandi
© Angélique BLANC

Bilik mandi dengan ruang mandi dan tab 3.10 m x 2.75 m

Ini bilik mandi daripada 3.10 m x 2.75 m maksimum, tidak membenarkan pemasangan tab mandi konvensional. penyelesaian, bagaimanapun, mendapat manfaat daripada ruang mandi dan tab: yang mandi pinggul, yang akan menjimatkan laman kerana ia adalah lebih pendek dan lebih tinggi daripada tab mandi tradisional. Ia menawarkan suasana abad di bilik mandi, kesan retro yang terus menjadi bergaya. Ia didapati hari ini moden dan dihiasi dengan pelbagai corak dan warna. Hanya kompromi, kita tidak boleh berbaring sepenuhnya. Ia adalah di sini menekankan bukan berdampingan dengan dinding, dan berbeza dengan lembangan persegi kontemporari dimasukkan ke dalam rehat bahagian. Kanak-kanak boleh menikmati mandi panas, dan ibu bapa bilik pancuran mandian kuasa dengan kerusi dan radio bersepadu, sesuai untuk memastikan kelajuan dan nada pagi.

Pancuran dan tab mandi
© Angélique BLANC

Bilik mandi dengan gabungan pancuran / tab mandi gabungan 3.65 m x 2.80 m

Bilik mandi keluarga 3.65 m panjang dan 2.80 m lebar purata, dilengkapi dengan tandas menyediakan privasi berpetak dan kesombongan yang besar dengan simpanan, disusun supaya dapat menyelesaikan dilema "mandi atau mandi". Pemasangan mandi gabungan / pancuran mandian menyelesaikan keselesaan dan menyelamatkan orang-orang yang boleh melakukannya tanpa sama ada pancuran mandian atau tab mandi, tetapi tidak mempunyai ruang yang cukup untuk memasang kedua-dua peranti. Digabungkan, hampir tidak bulkier daripada mandi standard, mempunyai ruang bilik mandi yang selesa dan dilengkapi dengan sebahagian tidak licin untuk mandi tanpa risiko tergelincir. Lebih selamat dan boleh diakses mandi, ia mungkin atau mungkin tidak dilengkapi dengan pintu, jadi ia adalah sesuai untuk semua orang, pada sebarang usia.

bilik mandi gabungan bilik mandi-mandi
© Angélique BLANC