Sebuah dapur yang teratur adalah lebih menyenangkan untuk hidup setiap hari kemudian berfikir tentang mengoptimumkan almari simpanan anda. Terdapat banyak penyelesaian untuk menyimpan dan menjimatkan ruang sebagai laras petak dalam atau almari sudut.

Menyusun perkakas dapur dan pinggan mangkuk

Pertama, mengosongkan almari dan jenis kandungan dengan memikirkan tabiat anda dan objek yang paling banyak digunakan yang perlu terus disediakan. Jadi meletakkan diri almari Kategori hidangan anda setiap hari dan dapur mesti kekal diakses manakala periuk berat atau objek akan disimpan di dalam almari yang rendah. peralatan kecil yang kadang-kadang anda boleh disusun menegak atau dalam almari sudut. Rempah dan makanan akan mencari tempat mereka di tangan, antara peti sejuk dan dapur.

Petak dan almari dapur double bottom

Untuk mengoptimumkan almari di dapur kecil di samping memudahkan akses kepada perkakas dapur, pertimbangkan mengintegrasikan modul berpetak untuk peralatan makan atau periuk penutup. Anda akan mendapati lebih mudah barang anda jika anda boleh melihat seluruh kandungan almari dalam sepintas lalu. Terdapat rak plat atau julat-kuali yang boleh menindih secara berkesan. Akhirnya sistem almari atau laci double bottom yang sangat praktikal untuk digunakan ketinggian penuh dan kedalaman ruang simpanan dapur anda.

Beberapa tips praktikal untuk menjaga dapur beliau

Merapikan dalam almari dan pintu anda dengan cangkuk atau bar penggantungan. Anda boleh melampirkan banyak aksesori setiap hari. Plat berputar atau gelongsor adalah satu idea yang hebat untuk almari tidak boleh diakses kerana yang terletak di satu sudut. Lebih bijak petak ditarik balik almari dengan kereta api yang mengoptimumkan setiap sudut dan walaupun kandungannya.