Saya tangga batu seperti baru!

Jika tangga batu menyediakan sebelah sahih dan menambah nilai kepada ruang yang mereka berpakaian, mereka malangnya utama untuk menjadi sangat mudah terdedah kepada kesan kelemahan. Oleh itu keperluan untuk penyelenggaraan biasa! Sama ada tangga anda berada dalam marmar, granit, Bluestone atau batu Burgundy, menulis anda untuk mencari tips dan helah beliau untuk pembersihan dan penyelenggaraan tangga batu anda berjaya. Demonstrasi!

Mengekalkan tangga tangga batu anda

Untuk mengekalkan status tangga batu anda, perarakan penyelenggaraan layak perhatian. Walaupun ini seolah-olah jelas, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk vakum penjagaan pengambilan tanah untuk pergi ke setiap sudut.

Stone dalaman tangga
© JLGGB

Setelah ini dilakukan, anda boleh menghabiskan mop basah dengan air dan sabun atau Marseille menambah beberapa titik sabun hitam. langkah-langkah yang anda sangat kotor? Jangan panik! Hanya gosok setiap dengan berus basah dengan penyelesaian berasaskan air panas dan basuh soda. Ia hanya akan bilas dengan air bersih.

Baik untuk mengetahui : Jangan gunakan peluntur, bahan kimia atau asid untuk membersihkan tangga batu. Berbuat demikian ada boleh merosakkan!

Membuang kotoran dari tangga batu anda

Banyak helah nenek wujud untuk membantu anda mencari tangga dalaman atau luaran anda sendiri sebagai hari pertama. Sedar bahawa kebanyakan kotoran boleh dikeluarkan dengan berus dicelup dalam air dan ditaburi dengan baking soda.

granit lingkaran luaran
© Roth Space granit

Dengan menggunakan pes cahaya terdiri daripada satu pertiga daripada baking soda dan dua pertiga daripada serbuk batu timbul, anda juga boleh mengeluarkan kotoran yang sukar. Jika anda memutuskan untuk memberi ini mencuba, pastikan anda membiarkan ia kering dan kemudian bilas.

Marble tangga
© import Marble

Juga ambil perhatian bahawa minyak dan lemon juga boleh bekerja keajaiban. Menggunakan kain yang direndam dalam minyak dan setitik lemon memasak, membuat pergerakan bulat. noda secara beransur-ansur akan hilang.

Melindungi tangga batu anda

Sebaik sahaja anda telah dibersihkan tangga anda dan kotoran dikeluarkan, pastikan untuk melindunginya selama-lamanya dengan noda dan kalis air produk anti. Fungsi produk ini: memerangi penembusan air, pencemaran dan kotoran.

kelabu putih tangga marmar
© import Marble