Penapis penghawa dingin mengeluarkan beberapa hama

Penyaman udara keselesaan yang lebih menghargai kehidupan apabila haba musim panas dirasai. Tetapi pilihan jenis penghawa dingin dan pemasangan jauh dari cakewalk! Dan Amar, pendingin hawa profesional selama sepuluh tahun di AD.PRO bangsal cahaya pada kepakaran dan pengalaman untuk memilih yang sesuai penyejukan perumahan dan keperluannya.

Temu bual oleh Caroline Delman

Apakah pendekatan yang betul untuk mengambil untuk memasang penyaman udara?

Anda perlu menghubungi seorang profesional yang akan membuat kaji selidik rumah dan nyatakan bahagian mana ia mesti berhawa dingin. orang yang kemudian akan membuat keseimbangan haba yang ia sahaja boleh melaksanakan dan menawarkan sebut harga.

Apakah jenis penghawa dingin sedia ada?

Terdapat dua utama: keping dan berpecah. monobloc adalah satu unit yang disusun dalam sebuah bilik di mana ia adalah perlu untuk membuat lubang untuk keluarkan sarung ke luar. perpecahan mempunyai sekurang-kurangnya satu unit di dalam dan di luar lain. perpecahan boleh bisplit, trisplit Quadrisplit atau berdasarkan bilangan unit dalam rumah.

Apakah perbezaan utama antara satu keping dan berpecah?

Karya itu telah dicipta untuk orang-orang yang tinggal di pangsapuri di mana ia dilarang bertanya unit pendingin hawa di balkoni. Tetapi bagi mereka yang tinggal di Pavilion saya cadangkan perpecahan, lebih kuat.

Bagaimana untuk memastikan bahawa unit akan berdiam diri?

Satu boleh mencari semua desibel tanda-tanda dari pengeluar. Untuk maklumat, di luar 55 hingga 60 desibel, bunyi yang mula menjadi menjengkelkan.

Berapa lama masa yang diambil untuk memasang penyaman udara bilik 20 meter persegi, sebagai contoh?

harga berbeza bergantung jenama terutamanya. Rata-rata untuk sebuah bilik 20 meter persegi, mengira sekitar 3500 euro.

Akhirnya terdapat satu cara untuk memastikan bahawa profesional yang boleh dipercayai?

Ya dan baru-baru ini! Satu peraturan baru memerlukan orang dalam profesion mempunyai ijazah dengan "sijil kapasiti". Ia adalah berkuat kuasa sejak 4 Julai. Semua orang masih mempunyai perakuan kerana ia mengambil masa tetapi pada masa akan datang, ia akan menjadi cara yang baik untuk mengelakkan penipuan!

Tempat yang baik:

A.D PRO

181 rue Robespierre 93170 Bagnolet

Tel: 01 48 31 00 88

Di Net: www.adpro.fr