Di dalam almari, di bawah sinki atau di belakang pintu? Gambaran mengenai idea-idea yang terbaik untuk memastikan produk dan aksesori rumah.

Tidak begitu glamor deco gel WC dan mop ... Tetapi sekurang-kurangnya mengurangkan pencahayaan anda dalam tidak melihat debu dan kotoran, kita akan perlu berurusan dengan produk-produk pembersihan anda. Menulis deco.fr memberikan tips yang terbaik untuk menyimpan (dan menyembunyikan) produk anda dan aksesori rumah.

produk isi rumah dan aksesori disimpan di dalam almari!

Mengunci mereka (pula double) di dalam almari! Ia masih cara yang paling selamat untuk tidak melihat produk pembersihan dan aksesori rumah anda. Lupakan yg membosankan kerja-kerja rumah, menyeterika dan dobi ... sekurang-kurangnya sehingga tidak mempunyai apa-apa untuk dipakai ... Ironis kerana sudah tentu tidak, isi rumah masa belum berakhir!

Menunggu untuk hidup dalam dunia di mana kotoran akan hilang dengan sendirinya, almari adalah masih cara terbaik untuk menutup berus untuk membersihkan, peluntur dan bilik pengeringan. Anda boleh mendedikasikan satu almari penyimpanan barang-barang rumah anda atau melabur yang diperlukan dapur almari, garaj, bilik bawah tanah atau tandas.

Simpanan almari pintu gelangsar dinding biru
© Leroy Merlin

Kedai rumah produk dalam almari pintu gelangsar adalah berguna untuk menjaga mereka daripada penglihatan kami!

Di bawah sinki: klasik tetapi tidak tanpa risiko

Satu boleh sudah tentu menyimpan produk pembersihan anda di dalam almari di bawah singki. Amalan, ruang di bawah sink sering hodoh ... begitu hodoh untuk hodoh, kerana beliau sabun kedai hidangan dan mengurangkan minyak semburan untuk mempunyai mereka sentiasa di tangan.

Tetapi berhati-hati, jika ruang di bawah sinki seolah-olah tempat untuk menyimpan barang-barang rumah anda, anda tidak bermakna tiada risiko. Hanya membaca perkataan "jauhkan daripada kanak-kanak" jelas pada label kebanyakan produk pembersihan untuk yakin. Jika anda mempunyai anak atau anda selalu di rumah, pastikan untuk mendapat capaian kepada simpanan barang-barang rumah anda.

Simpanan di bawah sinki gelongsor
© Kami meletakkan segala-galanya / Leroy Merlin

produk isi rumah sering disimpan di bawah singki. Ruang berguna untuk agak luas, tetapi malangnya di luar bidang kuasa si kecil. Mengelakkan keluarga, kemudian!

Di rak, ketinggian

Apabila ruang di bawah sinki adalah terhad, kabinet melimpah dan aksesori rumah mengumpul berkesudahan, menambah rak dinding dalam bilik dobi (Atau garaj) boleh menjadi penyelesaian untuk kuali menyimpan, dobi dan produk pembersihan.

Mengamalkan rak terbuka barang-barang rumah anda? Pasti. Joli? Sekali-kali tidak. Bagi memudahkan pergerakan pembersih pelbagai permukaan dan berus, silap mata adalah untuk memasang langsir rod hiasan. Ia hanya kekal untuk anda kemudian untuk membina tirai bagus untuk melupakan (seketika) sesi pembersihan menanti anda ...

Rak penyimpanan dobi
© Ikea

Jika anda mempunyai bilik dobi, anda boleh memasang pada rak dinding untuk menyimpan barang-barang isi rumah anda, daripada penglihatan sebelum masa dering isi rumah!

Hung ... cangkuk anda!

Cangkuk dan kot cangkuk pintu menawarkan penyelesaian penjimatan ruang tidak dapat dihalang untuk menggantung penyapu, papan seterika, spade atau bilik pengeringan. Tergantung di dinding atau di sebelah tersembunyi pintu anda, mereka membolehkan anda untuk merebut semua aksesori rumah anda perlu untuk menyerang rumah yang besar.

Malah produk pembersihan tidak menentang tergantung bakul bagaimana bar Ikea Sokongan atau pada versi DIY dihasilkan daripada rod langsir. Penganjur kasut digantung di belakang pintu bilik dobi (atau garaj) juga menjadi subjek lencongan bijak untuk menyimpan produk pembersihan dan aksesori rumah anda.

Simpanan spontan Pateres
© Ikea

Cangkuk boleh dipasang hampir di mana sahaja, yang menjadikan mereka berguna! Di belakang pintu, sebagai contoh, ia adalah sesuai untuk meliputi produk isi rumah!

Dalam tin dan / atau botol: tersembunyi di bawah mata anda

bakul plastik, tong dan tong memudahkan menyimpan sarung tangan anda, kain microfiber anda dan krim mengeruk lain. Mereka juga membuat ia mungkin tidak kehilangan masa pada hari housecleaning dengan menyatukan semua yang anda perlukan dalam satu tempat.

Penyokong resipi pembersihan hijau akan memilih untuk peranan mereka dalam balang atau botol yang dihiasi dengan label cantik. Marseille sabun, soda, minyak pati dan rumah lye tertakluk kepada yang cukup diadakan untuk memenuhi hiasan bilik dobi, dengan makanan istimewa.

Tong simpanan warna
© Kami meletakkan segala-galanya

Hodoh, produk isi rumah kelihatan lebih baik disimpan di dalam kotak!

penyelesaian storan bersedia untuk digunakan

Membeli-belah untuk gantung, rak, Seterika kurungan, almari pandai, menetapkan mop, pendakap dinding simpanan gelongsor untuk menggantung pintu almari ... Cap dagang penuh dengan idea untuk produk simpanan yang mudah dan aksesori rumah. Penyimpanan mendatar dan / atau patut menegak dengan selesa dan dimasukkan antara unit-unit dapur untuk sentiasa mendapat lebih banyak ruang.

Nétwayééééé, baléyéééé, astiké ... Kaz penpan toujou ... Tiada ia bukan muzik yang anda ada di dalam kulit, tetapi bersih dan gosok ... dan kedalaman sila!

aksesori Ranger tips rumahtangga
© spoiler / La Redoute

Terdapat banyak inspirasi untuk mengambil bahagian sisi pengeluar! di sini "berus" dengan atau tanpa cangkuk bersepadu boleh menjadi penyelesaian yang baik.