Semua tips kami untuk memilih dan menghias credenza beliau

Di dapur, dressoar adalah tempat yang tidak boleh diabaikan! Sesungguhnya, permukaan dinding antara pelan kerja dapur dan dinding unit boleh menjadi kedua-dua hiasan dan praktikal dalam kehidupan seharian. Di dalam folder ini anda akan mencari semua penyelesaian untuk menghiasi dan accessorize credenza anda. Ikuti panduan!

Mengapa bertanya credenza di dapur beliau?

Sila ambil perhatian bahawa memasang backsplash di dapur tidak adalah satu keperluan. fungsinya adalah agak hiasan tetapi juga peranan pelindung.

Bagaimana untuk memilih ketinggian credenza beliau?

Pertama soal saiz dan dalam hal ini, beberapa pilihan yang ada kepada anda. Anda boleh memilih untuk credenza yang rendah (20 hingga 25 cm tinggi) atau credenza "backsplash" (10 hingga 20 cm) untuk dinding yang mempunyai kurangnya memerlukan perlindungan.

brewok klasik bagi sebahagian mereka, antara 70 dan 80 cm tinggi yang sepadan anggaran unjuran mungkin disebabkan dapur. Akhir sekali, ketinggian tambahan digemari untuk kawasan memasak dengan bertanya credenza (juga dipanggil bonet latar belakang) dari hob untuk hood. Dengan cara ini, dinding dilindungi sepenuhnya.

Ketebalan credenza juga berbeza-beza. Secara logiknya, yang credenza tebal membetulkan dinding yang tidak sepenuhnya betul; ia juga boleh diletakkan di atas permukaan yang lama seperti jubin.

jubin dapur splashback soho kawasan
© Saiz

Bagaimana untuk memilih jenis kepercayaan?

The splashback laminates adalah sangat mudah untuk memasang sebagai untuk mengekalkan. Ia membolehkan banyak fantasi untuk hiasan, kedua-duanya meniru aluminium, senarai calon daripada oak. Walau bagaimanapun lamina tidak sesuai untuk suhu yang tinggi, jadi tidak boleh meletakkan ini jenis credenza belakang dapur masak.

Sangat tahan lama, tahan karat keluli splashback masih lebih mencabar dari segi penyelenggaraan kerana ia tidak seperti cap jari.

Kaca credenza menawarkan pelbagai warna (merah, hitam, dan lain-lain) supaya anda boleh dengan mudah sepadan dengan perabot dapur anda. Kaca splashback adalah sangat mudah untuk mengekalkan kerana ia tidak memerlukan meterai untuk pemasangan. Funky, kesan cermin kaca splashback menarik lebih banyak dan banyak lagi.

Berjubin splashback kembali di hadapan pentas. Dia mampu untuk memodenkan dengan reka bentuk kontemporari. Ultra tahan, ini kuasa-kuasa credenza masih mengekalkan sendi yang kerap.

simpanan aksesori untuk backsplash dapur
© Brico Dépôt

Adakah ia sukar untuk meletakkan credenza beliau?

Ia bergantung kepada jenis pilihan credenza itu. Sebahagian (terutamanya lamina) boleh menjadi melekit yang menjadikan ia mudah. The credenzas pelekat tidak memerlukan kehadiran seorang profesional untuk pemasangan, tidak seperti splashbacks kaca sebagai contoh.

Mana Bod tepi dapur dia?

Untuk mencari backsplash yang sempurna untuk masakan, cara yang paling mudah adalah untuk membeli bersama-sama dengan dapur itu. Dengan memilih kedai yang sama (Ikea, Lapeyre dan Brico Dépôt), anda hampir pasti untuk mencari kombinasi yang betul Deco. Anda juga boleh melengkapkan sebuah backsplash dapur di kedai DIY sebagai Leroy Merlin atau Castorama: anda akan mendapati banyak penyelesaian.