Ini gula-gula pembuatan adalah dalam jangkauan semua

Musim buah-buahan dalam buaian penuh, dan membawa bersamanya pengeluaran kesesakan. Jika anda baru, jangan panik, ini membuat gula-gula untuk semua orang. Dengan syarat sudah tentu mengikut nasihat yang baik ... dan apa yang lebih baik daripada yang disediakan oleh nenek kami?

Tip # 1: Pilih masak untuk jem berjaya

Untuk jem yang sempurna untuk pasti, langkah pertama adalah untuk memilih hanya buah masak. Meninggalkan mengetepikan buah yang rosak yang boleh mengubah rasa gula-gula anda. Apabila pilihan ini, mencuci buah-buahan anda tanpa banyak remeh risiko menghancurkan.

Tip # 2: Gunakan plat sejuk untuk menyemak kadar kemasakan

Untuk jem yang berjaya, adalah penting untuk memantau buah memasak pinjaman. Dan untuk itu, ia di hujung plat sejuk mesti bertaruh! Jadi meletakkan pinggan dalam peti sejuk selama 5 hingga 10 minit, tuangkan beberapa titik persediaan anda dan sengetkan ia. Jika jem anda mengalir perlahan-lahan bahawa memasak selesai.

pinggan putih lola mia
© Lola Mia

Petua 3: Membina minyak bunga matahari

Malah jika seseorang itu berhati-hati, ia sering berlaku bahawa klip bahagian bawah apabila dimasak kesesakan. Untuk mengelakkan masalah ini, pertimbangkan (sebelum pergi ke memasak), basting bahagian bawah mangkuk anda dalam tembaga atau keluli tahan karat dengan minyak bunga matahari. Jadi anda tidak melampirkan kesesakan!

yang Mathon mangkuk jem
© Mathon

Petua 4: memilih kaedah "flash" untuk pensterilan

Sebelum gelongsor kesesakan akhir anda siap dalam balang kaca mereka, ia adalah perlu untuk mensterilkan mereka. Untuk melakukan ini, Basuh pertama (dengan penutup) di dalam air mendidih. Kemudian pilih "Flash" sangat disyorkan untuk kesesakan tetapi hanya sah untuk balang skru! Tuangkan penyediaan panas anda sesak dan kemudian skru tudung. Tunggu 5 minit kemudian sejuk kembali. Jika anda mendengar "clap" pembukaan adalah bahawa pensterilan berjaya sepenuhnya.

periuk jem skru Kilner
© Kilner

Petua 5: Hantar air mendidih dalam kesesakan padat

Sama ada anda seorang pro atau seorang pemula dalam bidang ini, anda tidak selamat dari terlalu banyak memasak. Jika anda mendapati bahawa kesesakan anda terlalu padat, yakinlah, ia adalah mungkin untuk membuat ia lebih fleksibel dan tekstur ringan. Untuk ini, tambah pembukaan periuk beberapa sudu air mendidih dan kacau sehingga konsisten yang dikehendaki.