Berkebun dengan bulan Mac 2017

Selama lebih satu abad, generasi tukang kebun dan petani mendapati pengaruh bulan ke atas kualiti tanaman mereka. Membandingkan pemerhatian dan eksperimen, beberapa prinsip telah diketengahkan, yang telah menubuhkan surat-menyurat antara fasa-fasa bulan, jalan dalam pembangunan langit dan kilang. Jika kebanyakan tukang kebun Cartesian yang ragu-ragu, yang berdasarkan kalendar lunar mencari dengan cepat manfaat sebenar bulan pada tumbuh-tumbuhan. Jadi apa yang anda menunggu untuk menikmati bantuan ini syurga?

Bawa pada Spring! Jika ia dijangka bahawa pada akhir bulan ini, tukang kebun berasa menghampiri sudut ... Ia adalah masa untuk terus menyemai, menjaga pokok-pokok buah-buahan dan menyediakan tanah tersebut. Ia adalah sangat sejuk lagi, tetapi bulan hanya menunggu untuk membawa anda bantuan jenis beliau, manakala satu manfaat dengan sentiasa menyemak kalendar kami!

mac 2017 Moon Jenis budaya nasihat
rabu 1 Waxing Crescent hari daun Sehingga Isnin, bulan terus meningkat di langit, yang menggalakkan penanaman. Hari ini dan esok, menyemai salad, bayam, kubis dan selada air.
Khamis 2 Waxing Crescent hari daun Daun ini juga hari yang khusus untuk aromatik: walaupun dalam apartmen, tanpa teragak-agak selasih sow, parsli dan pudina, anda akan mempunyai kaki cantik untuk dimasukkan ke dalam peti tetingkap anda pada musim bunga.
jumaat 3 Waxing Crescent buah-buahan sehari Hari ini bulan berada di perigee, iaitu, ia adalah sangat dekat dengan bumi. Ini bukan satu cahaya yang baik di taman, ia adalah lebih baik untuk melakukan sesuatu yang lain sehingga esok.
sabtu 4 Waxing Crescent hari akar Pada hujung minggu yang pertama dalam bulan Mac adalah sesuai untuk sayur-sayuran akar tanaman! Secara langsung dalam bumi dulang sayur-sayuran atau di bawah perlindungan, menyemai radishes, lobak merah, turnips.
ahad 5 Waxing Crescent hari akar Teruskan benih bawang, parsnips, celeriac dan berani menyemai lobak merah yang jarang berlaku atau pusaka kuning atau hitam, anda tidak akan kecewa.
isnin 6 Waxing Crescent hari akar Esok, bulan akan turun di langit, anda perlu untuk tergesa-gesa untuk membuat sayur-sayuran akar penanaman terakhir anda. Jika anda ingin menyemai jenis lain juga melakukan yang lebih baik hari ini untuk mengambil kesempatan daripada bulan terbit.
selasa 7 Waning Crescent bunga hari Jadi, sekarang adalah masa menanam. Hari ini dan esok, masih menanam mawar akar yang terdedah, tetapi juga perennials dan rumput. Dalam artichokes taman, loji, mereka juga bunga!
rabu 8 Waning Crescent bunga hari dan daun Bulan buruj awal petang pertukaran: pagi, menanam bunga yang dibeli dalam baldi, dan dari kilang 14h thyme benih anda dan perkelahian.
Khamis 9 Waning Crescent hari daun hari yang indah untuk menjaga rumput anda dan topiary anda. Prun boxwood dan menyakiti hati rumput.
jumaat 10 Waning Crescent buah-buahan sehari Hujung minggu ini adalah di bawah tanda buah-buahan! Kita sudah hampir pada pertengahan bulan Mac, tergesa-gesa untuk menanam pokok buah-buahan pokok renek akar terdedah dan buah beri.
sabtu 11 Waning Crescent buah-buahan sehari pagi Sabtu, bermula hujung minggu dengan lancar, nod lunar tidak memihak kepada tumbuh-tumbuhan hingga 11:30. Kemudian mengambil kesempatan daripada hujung minggu untuk menanam strawberi di taman atau di teres anda. Membeli tumbuhan baldi dan memilih lokasi yang cerah.
Ahad 12 Waning Crescent buah-buahan sehari Di kebun, prun pokok-pokok buah-buahan, bulan adalah menggalakkan. Di Selatan, hujung minggu adalah juga kondusif untuk mencantas daripada anggur dan pokok-pokok zaitun.
isnin 13 Waning Crescent hari akar Selama tiga hari, bulan berada di buruj yang baik untuk sayur-sayuran akar. Pada pertengahan bulan Mac, anda boleh mula kentang musim penanaman, artichokes dan artichokes Yerusalem.
selasa 14 Waning Crescent hari akar Ini juga masa yang betul untuk pergi memanjakan lobak penanaman anda membuat hari yang lalu: nipis, rumpai.
rabu 15 Waning Crescent hari akar Hari-hari akar sesuai untuk bercucuk tanam. Di kebun sayur dan taman, cangkul dan menambah kompos mendarat pada menjangkakan ladang masa depan.
khamis 16 Waning Crescent bunga hari Hari ini dan esok, loji berbunga pokok renek seperti ungu atau perennials baldi dibeli dalam berkebun. Pemindahan benih anda berbunga jenis jika mereka telah mencapai 3 atau 4 daun.
jumaat 17 Waning Crescent bunga hari Di taman, menanam bunga hiasan atau kembang kol.
sabtu 18 Waning Crescent hari daun pagi yang kondusif untuk menanam kaki perkelahian di taman atau saiz kotak, tetapi selepas 12:30, ia adalah disyorkan untuk meninggalkan sifat tenang kerana bulan berada di kemuncaknya.
ahad 19 Waning Crescent hari daun Di taman, di teres atau di tepi tingkap anda, chives tumbuhan, thyme dan rosemary, memasang perkelahian, salad pemindahan atau chicory kilang!
isnin 20 Waning Crescent buah-buahan sehari Ia adalah musim bunga! Sebelum bulan terbit di langit, menyelesaikan semua tanaman anda hari ini, memberi tumpuan jika boleh jenis beri.
selasa 21 Waxing Crescent buah-buahan sehari Dan kami pergi untuk 13 hari benih! Pada hari buah-buahan, menyemai seperti kacang atau kacang, timun dan tomato semua warna.
rabu 22 Waxing Crescent buah-buahan sehari benih tomato yang panas, rumah hijau di sebelah tingkap. Dan jika anda menganjurkan hari ini, Rabu menyemai bengkel dengan kanak-kanak?
khamis 23 Waxing Crescent hari akar Hari ini, bulan terbit akan memihak kepada benih lobak anda, celeriac dan ubi. Sow, menyemai!
jumaat 24 Waxing Crescent akar dan bunga Day Pada waktu pagi, mereka yang bangun awal boleh terus sayur-sayuran akar tanaman sehingga 10:40, dan kemudian bulan perubahan buruj dan sebaliknya menggalakkan popi sow, kosmos, popi.
sabtu 25 Waxing Crescent bunga hari Hari ini, kami mengambil kesempatan daripada musim bunga untuk pergi untuk berjalan-jalan yang panjang, tetapi kita membiarkan sifat pulih daripada nod lunar 4:41 petang .. No berkebun!
ahad 26 Waxing Crescent bunga hari Panas, menabur bunga ros guinea, burung dara, begonias dan snapdragons. Di dalam tanah, menyemai kacang manis dan Damsyik Nigelles.
isnin 27 Waxing Crescent bunga hari dan daun Bulan perubahan buruj pada 10:40. Pada awal pagi, lengkapkan benih bunga, kemudian mula benih selasih pertama anda di dalam bangunan!
28 Selasa Waxing Crescent hari daun Adakah anda pernah cuba untuk membuat benih salad anda sendiri? Mulakan hari ini dengan endive kerinting dan arugula sebagai contoh. Anda kemudiannya boleh pemindahan mereka dalam kotak mudah di ambang tingkap.
rabu 29 Waxing Crescent hari daun Jika anda mempunyai taman, anda juga boleh menyemai tauge. Jangan minum terlalu banyak dan mendedahkan benih anda kepada cahaya.
khamis 30 Waxing Crescent hari akar Menikmati hari yang indah ini untuk melawat taman yang luar biasa atau pergi untuk menandakan di pusat-pusat taman. bulan berada di perigee dan ia tidak digalakkan untuk berkebun.
jumaat 31 Waxing Crescent hari akar bulan berakhir dengan benih akar sayur-sayuran: lobak merah, parsnips, radishes, turnips, bawang, celeriac, ubi bit ... Ingat, tuaian musim panas ini sedang membuat persediaan sekarang!