Alain Darroze menjelaskan berapa banyak prun belukar mawar

Anda mahu untuk prun belukar mawar anda? Tertanya-tanya bagaimana? Alain Darroze menunjukkan anda bagaimana untuk mekar lagi mawar anda selepas berbunga pertama. Ia mendedahkan anda teknik beliau dalam video ini, dan anda Percutian yang penuh dengan beberapa tips berharga.

Menonton video:

(Fungsi () {var = bekas document.getElementByID ("playerDiv_182340"); jika (bekas === null) {= bekas document.body; Container.innerHTML} = ''; container.firstChild.setAttribute ("gaya","");}) ();

Bilakah saya perlu prun mawar saya?

Ia adalah dinasihatkan untuk prun mawar anda di sekitar bulan Februari dan Mac, apabila frosts lebih. Ia bergantung kepada kawasan di mana anda tinggal. Ia adalah agak mustahil untuk membuat saiz mawar anda sehingga April, yang utama ialah untuk mengelakkan hari apabila ia adalah sangat sejuk. Dalam kes mawar bukan berulang-berbunga, pemangkasan perlu dilakukan pada bulan Ogos.

Yang alat untuk digunakan?

Ini memerlukan gunting pemangkasan. Apabila anda prun, berhati-hati untuk meletakkan bilah berhampiran kayu yang tinggal. Lebih cut akan menjadi lebih tajam, luka cepat sembuh. Ini adalah prinsip yang sama untuk semua jenis tanaman perlu dipangkas. Sebelum memotong, pastikan untuk membersihkan bilah gunting. Ini mengelakkan sebarang pencemaran yang mungkin dari batang atau tumbuh-tumbuhan berpenyakit.

Mengukir belukar mawar

Menjaga segelintir utama batang apabila anda prun belukar mawar anda, dan berasa bebas untuk memendekkan pucuk berkayu (pucuk hijau yang menjadi kayu). Ini akan menggalakkan pertumbuhan baru. Ia adalah dinasihatkan untuk memotong antara 3 dan mata 5, tetapi pastikan anda sentiasa kekal sekurang-kurangnya 20cm dari kesatuan rasuah.

Mengukir mendaki yang bangkit

A bangkit spesifikasi adalah bahawa ia bunga beberapa kali setahun. Oleh itu, pastikan anda menyimpan setengah dozen cawangan utama yang akan bertindak sebagai rod perancah. Bagi rod sampingan, anda boleh prun di mata-6, 40cm rasuah.

Dengan bimbingan Alain Darroze, kini anda boleh prun mawar anda dengan selamat.

Menonton video Belajar untuk prun belukar mawar dengan Alain Darroze pada Minutefacile.com.

Produk per Minute mudah.