Menemui kilang inovasi yang menanti anda dalam 2016

Setiap tahun, taska telah loji inovasi pelanggan mereka dibangunkan oleh penternak. Pada musim luruh 2015, katalog baru telah disahkan, dan kultivar yang belum dikeluarkan tidak lama lagi akan diumumkan kepada musim, dalam gondola peruncit kegemaran anda! Contoh dari orang-orang yang anda boleh menemui dalam beberapa minggu atau bulan.

Tahun 2016 akan menjadi kaya dalam berita: Pencipta tumbuh-tumbuhan dan bunga baru terus bekerja, sebenarnya, untuk menawarkan perubahan pasaran dan ciptaan yang memenuhi cita rasa semua, asal dan untuk kemajuan tumbuhan sebenar . Ini pencipta dipanggil 'Breeders': mana-mana di dunia, mereka adalah profesional yang membuat salib, hybridizations, eksperimen, pilihan ... Ahli silap mata dalam semua!

"Beberapa program penyelidikan dilancarkan setiap tahun di seluruh dunia, menjelaskan Laurent Foucault, ketua produk 'Flower Market' Jardiland: bunga, tumbuh-tumbuhan taman atau dalaman, buah-buahan dan sayur-sayuran ... mereka semua dibentangkan pada bulan Jun di Ujian Bunga, Belanda dan Jerman; maka setiap saudagar membuat pemilihan berdasarkan permintaan pelanggan dan strok hatinya sendiri. " Di lounge Ujian Bunga, tahun ini persaingan Fleuroselect bagi inovasi yang terbaik dinobatkan warna ungu tua 'Night Sky', tengah malam biru dengan titik putih. Oleh itu, adalah yang FleuroStar 2016.

warna ungu tua langit malam
© Jardiland

varieti baru tumbuhan: mengapa?

paksi utama kajian adalah bertujuan untuk meningkatkan tempoh tumbuhan berbunga, mereka diadakan di kedai maka kejayaan dan kemudahan kejayaan pada pelanggan mereka, sama ada di dalam pasu atau di dalam tanah; tanpa melupakan estetika mereka, baik dari segi saiz mereka, mereka membentuk warna mereka. "Saya merasa menarik dan juga perlu untuk mencari varieti baru tumbuhan, landskap Serge melancarkan Bollard. Kami sedang mencari produk baru yang membawa sesuatu yang berbeza kepada pelanggan kami, dan terutamanya kejayaan jumlah - ini adalah yang paling penting ". Michaël Le Bret, ketua koleksi di tapak Promessedefleurs.com berkata: "Kami juga mencari tumbuh-tumbuhan yang boleh ditanam di seluruh Perancis, begitu kuat, dan yang penambahbaikan kepada mereka yang kita sudah tahu." Laurent Foucault, untuk Jardiland, menambah: "Kami juga sedang banyak persembahan tumbuhan yang berbeza ... contohnya kita ditugaskan clematis budaya penggantungan, atau lemon 'Caviar', yang juga akan menjadi baru 2016". Lemon 'Caviar', hiasan dan menarik tahap yang sangat masakan, sesuai untuk laman dalam atau beranda, di seluruh Perancis.

Setelah pemasaran baru ditakrifkan, peniaga ini bekerja dengan pengeluar mencari penanam baru untuk menghasilkan mengikut keperluan pelanggan mereka. Berikut adalah pilihan kultivar baru untuk 2016. Sudah tentu senarai ini tidak lengkap, yang bermakna anda boleh di kedai-kedai yang berbeza, anda bermain sebagai detektif untuk membuat penemuan lain. "Antara varieti baru tulen dan penambahbaikan, memang ada pelbagai penemuan," kata Lawrence Eddy Jardiland.

Pokok-pokok baru & pokok renek

Pereka landskap Serge Bollard telah ternampak buddleia 'rama-rama pokok', yang kini terdapat jenis kerdil sangat baru seperti Blue Chip®: ia mencapai dewasa qu'1,20 meter terhadap 3 meter untuk versi klasik. Juga Buddleia Lilac Blue® untuk menjalar. Atau weigelia, tumbuhan ini biasa dengan merah jambu Poppet® pelbagai kerdil ke port 60 cm dalam dewasa adalah lebih menarik: ia bunga lebih lama dan hidup dengan baik di taman-taman batu.

Lain kerdil baru Abelia kaleidoskop dedaunan sangat hiasan, barberry Gold® kecil atau bentuk kolumnar Golden Rocket; juga Photinia Little Red ROBIN® dan weigelia All Summer Red®, yang berkembang merah dan panjang.

Antara konifer disambut pokok baru kerana mereka mengalami kehilangan sedikit kelajuan selepas bergaya. pain dan kerdil yew tidak memerlukan saiz dan sangat tahan penyakit "Lapisan konifer 'microbiota decussata' berbunyi Serge Bollard tidak diketahui tetapi cantik! Ia menjadi merah pada musim gugur dan sangat tahan lama. " Dalam kategori yang lain, ia juga memilih cedar menjalar Rasa Blue®, termasuk dedaun biru adalah sangat asal. Atau escallonia itu, "ini renek malar hijau yang bunga merah jambu, tidak begitu menarik dalam versi klasik; variasi yang warna atau kultivar Pink Elle® tabiat padat dan cantik berbunga merah jambu gelap, yang menjadikan ia menarik. "

Jean Pouillard, Tapak Globe Plant, sementara itu mengumumkan: "Kami akan keluar moscheutos musim panas akan datang bunga raya siri Carrousel®, yang mengukur saiz dewasa 60 cm, dan bunga yang sangat besar dengan dedaunan gelap: hebat! "

bunga raya jantung cantik
© Globe Plantbunga raya merah jambu gula-gula
© Globe Plantbunga raya merah jambu semangat
© Globe Plant

Michaël Le Bret Promessedefleurs.com telah memilih beliau pada viburnum Blue Muffin®, yang memberikan buah yang kelihatan seperti beri biru (tetapi tidak boleh dimakan).

Dalam Jardiland, turut mengumumkan untuk tumbuhan musim bunga renek dipanggil 'Galvezia speciosa' yang kelihatan seperti bijaksana bunga berbentuk tiub, dengan warna merah terang dan sangat kuat. Pada masa yang sama, satu kajian utama dijalankan pada jenis sawit padat yang boleh menyesuaikan diri dengan pasaran teres balkoni, sebagai chamaerops humilis Vulcano® Etna STAR® atau Compacta®.

Akhirnya, pakar magnolia iklan Black Tulip®, yang mula dipasarkan di meleleh pada tahun 2015, dan akan lebih meluas pada tahun 2016. Sebagai hydrangeas ...

Hydrangea macrophylla Blueberry Cheesecake
© Promessedefleurs.comHydrangea macrophylla Endless Summer Bloomstar
© Promessedefleurs.com

Zum pada semacam bunga

Hydrangeas, untuk jenis sudah begitu banyak, juga terus berkembang keindahan baru keluarga mereka; Saya mesti mengatakan bahawa mereka sangat dicari untuk grafik mereka, mekar murah hati dan panjang, seperti salah satu daripada berita terakhir yang terkenal, yang Magical® Four Season - bunga lebih daripada 150 hari setahun!

Hydrangea macrophylla gaun perkahwinan
© Promessedefleurs.com

Inovasi terkini dalam bidang semacam bunga paniculata White Diamond® dengan bunga putih, dan Pinky Winky®. Michaël Le Bret juga memperkenalkan Gown® Perkahwinan bunga yang rata dan double berbentuk seperti bintang, dan Blueberry Cheesecake® memberi bunga rata biru-ungu dan Bloomstar, hasil daripada siri Endless Summer®, mekar sehingga pada November meningkat-raspberry dan versi putih.

Hydrangea'Magical® Revolution Blue'
© Blue Hydrangea Revolution Magical®Hydrangea'Magical® Revolution Blue'
© Blue Hydrangea Revolution Magical®

berita saka

"Délospermas tersebut THE trend baharu yang besar pada 2016 dan dalam kategori ini, kata Jean Pouillard Globe Plant. tahan fros, mereka menawarkan selain pelbagai warna. The Wheels siri Wonder® adalah terbaik tahun ini. "

roda kilang ais siri hairanlah
© Globe Plant

Ditto untuk Bidens, termasuk warna oren baru diuji, atau Bidens Beedance® atau dicat Red®, di Jardiland semata-mata.

Ketiga mengenai podium di hadapan tidak dapat dielakkan, anemone Jepun; Dreaming Swan® dan Dainty Swan®, peningkatan Wild Swan® yang tumbuh di bawah naungan separa dan yang keaslian terletak pada warna kelopak: depan dan belakang putih merah jambu!

Anemone hibrid'Dreaming Swan'
© Promessedefleurs.comAnemone hibrid'Dainty Swan'
© Promessedefleurs.comAnemone hibrid'Ruffled Swan'
© Promessedefleurs.com

Mengumumkan juga antara perennials, Lagerstroemia baru Dengan Love®, dengan penampilan yang lebih padat dan rintangan kepada sejuk - untuk berbunga mungkin walaupun di utara Perancis semasa ia biasanya tumbuhan tamak dalam cahaya.

Lagestroemia babe
© Globe PlantLagerstroemia cherie
© Globe PlantLagerstroemia kekal
© Globe Plant

Perempuan Lagerstroemia
© Globe PlantLagerstroemia ciuman
© Globe PlantLagerstroemia dara
© Globe Plant

Penanaman Di Globe, kami juga menonjolkan mata Pillow® untuk kedua-dua warna ungu dan merah (eyelets sangat kecil mengulangi berbunga mekar lagi bahawa seluruh musim dari bulan April hingga Oktober). Pada Promessedefleurs.com, ia menawarkan phlox paniculata kerdil untuk besar-besaran, geraniums dan Dreamland® Kebangkitan dan Shine® bunga zebra, sage Madeline menjadikan biru dan putih bunga bicolour dan renek bijaksana yang Wish ® Ember, sesuai untuk bekas pukal, menghasilkan bola indah 80 cm dengan warna oren cantik karang.

Conchita warna ungu tua biru
© Promessedefleurs.comSenecio polyodon
© Promessedefleurs.com

Juga boleh didapati tidak lama lagi, loosestrife ungu 'Blush (Lythrum' Blush ') dengan bunga pucat mekar lebih awal daripada yang lain dan amat sesuai untuk taman-taman kecil dan polyodon Senecio: "Ia adalah tumbuhan liar tidak sesiapa tahu, bunga merah jambu yang sangat cantik! Ia naturalizes dan reseed di taman. "

Lythrum salicaria Blush
© Promessedefleurs.comsalvia ember's wish
© Promessedefleurs.com

"Saya juga dipanggil Petunia Blueberry STAR®, terus Peter Byache daripada Promessedefleurs.com, termasuk biru dengan bintang putih adalah hebat; untuk periuk, penanam dan penggantungan, ia adalah sangat tahan, bunga cepat dan jatuh ke bekasnya Sebagai musim panas. Juga digiplexis Flame® Illumination: ia merupakan kacukan yang botani berpendapat mustahil! Antara hutan Foxglove dan Canary digital antara renek dua tahun sekali dan saka, ia memberikan satu bentuk makhluk yang indah, sebuah kilang musim panas untuk periuk besar dan besar-besaran, dengan pancang lama tonik sepanjang musim panas. Akhir sekali, warna yang menakjubkan: setiap bunga adalah cannulated, tekak beliau adalah aprikot dan merah jambu di luar ".

Geranium Rise and Shine
© Promessedefleurs.com

meningkat, saka selain ...

Seperti hydrangeas, bunga ros kerap muncul dalam pelbagai jenis dan baru ... Tahun ini, terdapat kedatangan Origami Rose 'Meilland (juga dikenali sebagai' Pink Star '), Lambert Wilson pink diumumkan akhirnya edisi daripada taman-taman pameran, taman di Paris, dan siri bunga ros Parfuma, yang kekhususan adalah, pertama, untuk menjadi wangi dan tahan penyakit.

Madame Pink de Maintenon
© Globe Plant

Mentol bunga: New

Pada tahun 2015, dahlia Label Merah yang menandakan inovasi - 10 dahlias baru betul-betul (Blankass® Candy Eyes® Daniel ®, Domaine de Chaumont pada Loire® Fire du Soleil, Hepken®, Knock Out ® Lady Wordsmith®, hitam dan Désir® Pampa®).

daniel Dahlia label merahPampas dahlia label merah kerdil tunggal

"Dahlia adalah tumbuhan yang kita akan mencari semula pada tahun-tahun akan datang, mengesahkan landskap Serge Bollard kerana ia adalah apa yang orang mencari, ia tahan dan bunga kempen musim panas ... kilang untuk menyesuaikan diri dengan bandar yang tidak pergi pada bulan Ogos! ".

dahlia Blankass label merahChaumont sur Loire kawasan dahlia label merahdahlia Sun api label merah

dahlia hepken label merah kerdil tunggalLady wordsmith dahlia label merah kerdil tunggalBlack Dahlia ingin label merah

tahun ini, "kita akan mempunyai dalam Jardiland dahlias baru, eksklusif di Eropah, mengumumkan Laurent Foucault. Kelsey Annie Joy® sebagai contoh, yang adalah madu yang mempunyai warna yang berbeza, kelopak kuning atau oren dipenuhi lain Rose Petal lebih; Verrone ini yang Obsidian®, yang menonjol kerana bentuk yang berbeza dengan kelopak hitam dalam bentuk segi tiga kecil dan pusat kuning; atau buttercup Picotée®.

mata gula-gula dahlia merah label tunggal kerdilwanita Mystic mengetuk keluar tunggal merah label dahlia kerdil

Akhirnya, pelbagai teratai, tidak lama lagi sinaran, dan semata-mata di Jardiland: Prince Amaël® (untuk tahun kedua), berbunga yang paling lama dan dedaun dengan tompok putih; arum Flamingo® bunga merah jambu; Green Goddess® arum, bunga bicolour hijau dan putih; dan Arum Diamant® dengan bunga putih besar.

Arum Amael putera
© Jardilandarum flamingo
© Jardilandberlian arum
© Jardiland

Tanaman organik juga!

Dia sudah di atas pinggan kami, ia berlaku di Botanic dalaman kita hanya mula pasaran, sejak akhir tahun 2015, bio pertama phalaenopsis orkid dicap, dengan bunga putih atau ungu. Berkembang dalam pot tanah organik juga!

Inovasi dalam taman

Penyelidikan pada baru, jenis tahan dan rasa sangat menarik di taman. Pada musim panas tahun 2016, anda boleh merasai tomato ceri Heartbreakers Dora F1®, berbentuk jantung, Green Envy® buah-buahan hijau dan panjang sedikit; atau kecil pot kembang kol Baby Cauliflower®: saiz epal kecil, ia sesuai untuk balkoni / teres dan taman-taman persegi. Atau kembang kol lain beberapa kepala, Multi-Ketua F1®. "Selain itu, kedatangan kentang manis adalah satu inovasi hebat, kata Pierre Byache daripada Promessedefleurs.com. Yang berasal dari kawasan-kawasan panas di Amerika Syarikat, ia kini akan menjadi mungkin untuk berkembang mereka di Perancis. "

Antara buah-buahan dan aromatik, kita melihat ke hadapan untuk Strawberi Strawberry Ruby Ann®, yang mekar di atas dedaunan dan menyediakan tergantung buah pengguna, sangat hiasan dan praktikal. Atau Basil Basil Tree®, yang mengambil bentuk pokok renek stem dan boleh didapati dalam dua saiz.

Berikut adalah gambaran keseluruhan satu kejutan anda tidak lama lagi akan berkembang di rumah ... Tumbuh-tumbuhan bermanfaat untuk neojardiniers dipenuhi!

Penghargaan:

- Serge Bollard, landscaper,

- Michaël Le Bret dan Pierre Byache daripada Promessedefleurs.com,

- Lawrence Eddy Jardiland.

Baca lebih lanjut:

-http://www.flowertrials.com/fr

-http://www.sergebollard.fr/

-http://www.globeplanter.com/

-http://www.jardiland.com

-http://www.promessedefleurs.com/

-https://www.botanic.com/