ukiran tumbuhan kelakuan


Sama ada di taman-taman Bahasa Inggeris atau Perancis, topiary menarik sejak zaman purba dan benar-benar mengambil kira di Renaissance. Tukang kebun kemudian misi mereka untuk meniru pengukir dan taman-taman menjadi kerja-kerja sebenar seni. Pembentangan satu seni yang masih rayuan sebanyak.

Apa topiary?

topiary adalah untuk prun tumbuhan dalam cara patung. Hasilnya adalah bentuk geometri atau kiasan yang menstrukturkan taman. Memotong lindung nilai menawarkan perspektif sebenar untuk landskap. Ia mengambil ketepatan dan kesabaran untuk mencapai rasa kesempurnaan dan penguasaan tumbuh-tumbuhan taman.

Apakah tumbuhan yang paling sesuai?

Tumbuh-tumbuhan yang paling sesuai untuk topiary adalah tumbuhan dengan daun kecil yang diletakkan kemas. Penekanan akan menanam topiary malar hijau yang wujud sepanjang tahun. Yang paling banyak digunakan adalah pokok renek boxwood, yew dan Cypress. kotak adalah sangat mudah untuk dipotong dan ia agak kukuh. The yew dan Cypress berkembang pesat dan dengan itu memerlukan saiz sebulan.

Apakah bentuk yang paling popular?

Ia adalah untuk anda untuk membayangkan bentuk yang anda mahu memberi renek anda. Walau bagaimanapun, terdapat satu kosa seluruh bentuk. geometri Side, sfera adalah salah satu bentuk yang paling lazim. Anda juga akan mendapati piramid, tiang, lingkaran, kiub, awan atau pompoms. Juga tahu bahawa anda boleh prun pokok renek ke dalam haiwan atau lain-lain tetapi ia akan menjadi lebih baik untuk menggunakan mesh tetulang yang akan membantu pokok untuk berkembang ke arah yang betul dan, di atas semua yang akan membimbing pinggang.

Apakah kaedah-kaedah topiary?

Ingat bahawa ia adalah lebih mudah untuk mengukir ternyata bahawa sudut supaya bermula dengan bentuk yang mudah seperti sfera dan sebaik-baiknya menggunakan pokok renek kecil. Saiz benih dilakukan di awal musim bunga untuk membentuk pokok dan September untuk mengekalkannya. Jangan prun semasa tempoh musim sejuk beku, atau apabila matahari terlalu panas. Ambil perhatian bahawa saiz harus bermula dari bahagian atas akan turun. Anda perlu untuk menghidupkan sekitar kilang. Dan tidak prun juga! Di sebelah perkakasan, pastikan alat anda bersih dan tajam.

Menemui imej topiary.

Imej: 1/4 |
memulakan tayangan slaid

 
 

 • Topiary Truffaut
 • taman
 • taman
 • Topiary Maisons du Monde
 • Topiary Truffaut

  Truffaut

 • taman

  Garden of 2011

 • taman

  Garden of 2011

 • Topiary Maisons du Monde

  Maisons du Monde

sebelum
berikut

 
 
 

Gambar untuk inspirasi atau bermimpi ... Cari "Gambar Deco»