Att välja sina vrister att bevara Placo®

Du vill fixa ett köksskåp, en TV eller en hylla i din vägg Placo® men du är rädd att det inte äger? I motsats till framträdanden, Placo® plattor är resistenta och tål en viss vikt, med hjälp av anpassade pluggar. Vilka är de olika typer av pluggar för partition Placo®? Hur man väljer mellan ena eller det andra? Fokusera på dessa stift kan inte göra utan dig!

fotled Placo
© Cogex

Olika typer av ankare för sin partition Placo®

Plast peg

Plast ankare är i olika former. Det kan vara av plast ankare:

- Att spika: det är inte nödvändigt att i förväg borra för att säkra dem. De avviker direkt i den ihåliga delen när den är installerad;

- Vid ankare: de expansent vid installation med två fenor till sitt förfogande;

- Skruv: de är direkt inbäddad i väggen i Placo® med sin yttergänga.

Den självborrande metall dymling

Den självgängande metallstift kan presentera sig som två former:

- Den självborrande tapp skruv: det passar väldigt enkelt med sin gängade spets;

- Den självborrande ankare gunga: det passar direkt mot partition Placo® tack vare sin speciella låssystemet.

Den expanderpluggen

En gång fast i väggen, dessa pinnar sträcker sig från den andra sidan av skiljeväggen för att säkerställa optimalt stöd av objektet. Den mest kända av dessa är utan tvekan ankeln Molly! Precis som ett paraply, är ankaret viks efter att ha trängt igenom septum för att Placo® kropp med det.

borr
© Bosch

Välj den perfekta pin för dess partition Placo®

Fotled skall väljas med hänsyn till vikten hos det föremål som man önskar fästa skilje Placo®, utan även att detta ändamål kommer att bringas att bära eller innehålla. Det kan till exempel vara en hylla på vilken låg böcker eller ett köksskåp där den för disken. Vi måste därför ta hänsyn till den totala vikten av nämnda föremål. När belastningen inte överstiger 10 kg kan användas plastpluggar. När vikten av föremålet varierar från 10 till 30 kg, är det föredraget att välja självgängande metallankare eller expansionspluggar. När belastningen överstiger 30 kg, är det föredraget att åstadkomma i förväg placeringen av föremålet i fråga eller skåp genom att fixera metall förstärkningar eller trä förstärkning på skenorna som bildar metallramen av skiljeväggen Placo ®. I det här fallet blir det nödvändigt att använda skruv ankare utöver förstärkningar.

dymlings skruvar
© Leroy Merlin

Tillbakadragandet av en tapp fastsatt i en skiljevägg Placo®

Expansionspluggar har en stor nackdel när den avlägsnas från en partition Placo®. I själva verket är det svårt att ta bort utan att skada! Det finns dock en metod för att minska riskerna. För att du måste ta bort skruven ankeln och borra den med en borrdiameter knappt högre än vristen. Med detta kommer kragen på vristen inte stå och falla. Du trycker helt enkelt de återstående delarna för att dölja och fylla hålet. Man kan också helt enkelt återförsluta synlig fotleden i gips och måla över men resultatet blir mindre elegant.