Askan från den öppna spisen för att rengöra sitt fönster ...

Om du inte har gett en bra rengöring din eldstad en gång på våren strax efter ansträngande aktivitet under vintern, kan du göra före ankomsten av kallt väder. Det är viktigt att förbereda din eldstad innan du lämnar vägen: detta är ett måste rengörande både säkerhets nivå av komfort och estetik!

Sweep, ett måste!

Det är en skyldighet, kanaler skorsten ska rengöras minst en gång per år för att förebygga risken för brand. Försumma inte din säkerhet och det av din omgivning och kalla in en professionell som en gång gjorde svepande, fråga dig ett certifikat, ett dokument som ditt försäkringsbolag kommer att kräva i händelse av brand!

Ordentlig rengöring av värmekroppen

En bra dammsugning kommer att ta bort de kvarvarande askan i värmaren innan du entrepreniez tvätta ordentligt. För att göra detta, gå till en effektiv miljö lösning: en vit vinäger indränkt borsta bort med vatten. Upprepa så många gånger som behövs och skölj och torka.

Attack manteln

Ta sot från eldstaden mantel är inte alltid en enkel sak.

En typisk teknik innefattar gnidning kraftigt med en hård borste och väl vatten innehållande bakpulver (eller läsk för de smutsiga rockar). Om du verkligen inte får till slutet av vissa fläckar, använd några droppar saltsyra i vatten, men var försiktig, skydda dina händer och ansikte!

För rockar sten specifikt, kan du göra en skrubb som kommer att bestå av en pre-rengöring med blekmedel vatten och sedan lägga en kokt vatten som gips, tvål och möjligen lite ammoniak (för svåra fläckar) att låta stå flera timmar innan borsta med tvål och skölj med rent vatten.

För marmor mantlar, försök att tillbringa en fin stålull med tvål och vatten.

För att sammanfatta intervjun mantel din eldstad, kommer en passage till färglöst vax skydda smutsen.

Plattor av gjutjärn och glas som lyser!

Den enkla passage av en duk vaselin beläggning återställa lyster till dina gjutjärnsplattor. När det gäller fönster, om du inte vill använda de kommersiella produkter avsedda för detta ändamål, aska samlas i din skorsten appliceras på en våt tidning är en bra fläckborttagningsmedel! Vit vinäger i samband med salt kan också vara effektivt mot smuts från glas din eldstad.

Undvik röriga bränslen!

Vet att din spis kan förbli ren längre om du undvika att bränna bränsle som starkt täppa rör och radiatorer. Bland dessa smutsiga bränslen inkluderar fuktig ved, plywood, målat trä, wellpapp eller bland hushållsavfall!