Ljusare eller mörkare? Måla trägolvet ge det ett andra liv. Olika alternativ är tillgängliga för dig ...

målat trä golv Framställning

Vare sig ny eller gammal, måste golvet vara helt ren och slipas innan de ansöker färg. Den elektriska slipning eller stålull kommer att garantera en mer hållbar färg.

Olika målningar för parkett för olika rapporter

Beroende på om du vill framhäva eller inte träets ådring, kommer du att välja en transparent eller ogenomskinlig färg. Flera typer anpassa sig till denna typ av yta: fläckarna, mycket öppet och som genomsyrar träet. Akrylfärger, resistenta och kräver lite lack för skydd. De är också transparent. Slutligen specifika golvfärger ger en god nivå av motstånd. De är ogenomskinliga men erbjuder lite val av färger.

Tillämpningen av färgen på golvet

När man målar fas, lämnar den motsatta sidan av dörren för att komma ut utan att gå på nymålade ytan. Om du valde en akrylfärg, se till att blanda det med 10% (max) lacknafta. Utföra ett första lager av färg med en vals. Gång torr, sand ytan med fint slipmedel. Ta bort damm och applicera ett andra skikt. Om du märker några brister, reponcez igen. För akryl, är det nödvändigt att lägga ett lager av förglasning lack. Mönster kan också pryda ditt golv för att ge dem en unik karaktär. För detta använder schabloner.