Vårt råd för att hålla din favorit tillbehör Deco

Sanna damm fällor (och kvalster!), Mattor kräver regelbundet underhåll. Om du, ta hand om dem är en knepig, vänta med att upptäcka mormor trick som vi har funnit för dig. Demonstration.

Tips 1: dammsuga

Att inte behöva inleda stora rengöring var sjätte månad, vara medveten om att upprätthållandet av en matta är en fråga om varje dag! Vakuum två gånger i veckan borsta läge är ett av de enklaste idéer att förverkliga. Varning: Om din matta är gamla och mycket känslig, undvika borstläge för att inte skada den och suger försiktigt.

passerar vakuum mattan ren mattan
© Rena Mattor

Tips 2: en infusion av potatisskal

Om du inte har möjlighet att anlita en professionell för att återställa din matta, göra det själv med detta trick mormor effektivt! Börja med att koka ihop en koncentrerad potatisskal infusion, sedan gnugga din matta med en svamp impregnerad med dina förberedelser. Låt stå i några timmar skölj sedan med rent vatten med en svamp. Slutligen låt den torka, undviker att gå vidare.

fårskinn mattor
© La Redoute Interiors

Tip 3: kolsyrat vatten och bakpulver

Din matta har förlorat sin vackra ursprungliga färg och vissa uppgifter som installeras här och där? Rådgör med glittrande vatten och läsk! Med användning av en svamp, täcka mattan med kolsyrat vatten och sedan skrubba försiktigt med en borste. Låt torka i en halvtimme sedan strö bakpulver alla dina mattan. När bakning är torrt, vakuum och njuta av resultatet!

vardagsrum matta
© La Redoute Interiors

Spetsen 4: diskmedel och vinäger

Vit vinäger är mirakelkur av huset. dessa flera användningsområden är att sanera, deodorize och off! Få inte panik om din matta är smutsig eller färgade fett, börja med att hälla vinäger på en ren trasa och gnugga uppgiften. Låt verka i 15 minuter. kör sedan en blandning av vatten och diskmedel, monterad i skum med en elektrisk mixer eller visp. Gnugga denna blandning på mattan med en borste och skölj sedan med rent vatten. Torka plattan med en ren trasa och låt torka.

inre matta skans
© La Redoute Interiors

Tip 5: stained mattor och raklödder

Förvånande som det kan verka, rakkräm är en allierad att lösgöra textilier. Använda som ett utsänd skum genom att applicera ett tjockt skikt på ytan av mattan. Lämna minst en timme och sedan gnugga kraftigt med en handduk. Du kan också låta skummet på natten, sedan tillbringa nästa morgon dammsugning.

off matta
© Holy Maclou

Quick Tips sista minuten: alltid testa preparatet på ett hörn av din matta för att se till att det inte gör ont!

Se vår video: 3 tips för att rengöra och lyser badrummet

DIY: 3 tips för att rengöra och lysa sitt badrum

Alla badrum videor