5 tips mormödrar att få en bränd kruka eller färgade

Han har antagligen redan hänt du bränner ett preparat, och frågar hur man får en pott? Deco.fr ger dig några tips mormor enkla och naturliga produkter för att rengöra din brända eller täckt kokkärl!

Vit vinäger för att återställa en bränd pan

Vit vinäger är en oumbärlig hushåll: det desinficerar, deodorizes, rensar ... och passar perfekt för att rengöra en pott vars botten brändes, att det är rostfritt stål, gjutjärn stekpanna eller emalj.

Häll bara en bakgrund av vit vinäger och värma upp i två minuter på svag värme. Du kan också lägga några droppar diskmedel.

Vända sig till kokning och vinägern kyles till gnida botten med en svamp.

vit vinäger ren kastrull brulee
© pixabay

Bakpulver mot brända kokkärl

Andra tips: strö botten av pannan med bakpulver. Täck med vatten 2 eller 3 centimeter och värm till kokning. Låt svalna, ta bort från värmen, bakpulver och sedan ren med en svamp undersidan av pannan.

Du kan också göra en bakning mix och vinäger. Häll på de nedersta två centimeter vatten och tillsätt en kopp ättika. Koka. Detta bör redan ta bort rester. Ta sedan bort från värmen och tillsätt två matskedar bakpulver. Blandningen får skumma, det är normalt! Låt det femton minuter och skrubba med en svamp eller trasa.

bakpulver ren Scorched pan
© pixabay

Citronsyra för att återvinna en kastrull

Naturligt förekommande, är citronsyra mycket användbar som ett avkalkningsmedel, och det är miljövänliga som 100% biologiskt nedbrytbart! För att ta bort envisa fläckar din brända potten, speciellt om det är gjuten, häll 2 matskedar citronsyra och täck med kokande vatten. Låt stå några minuter. Du kan skrapa med en träspatel eller en svamp för alla off. Skölj flera gånger med vatten pan.

citronsyra ren Scorched pan
© Pexels / pixabay

soda kristaller för att få din järn pan

Ett knep för att använda speciellt för gjutjärnspannor! Det ideala är att blöta din pan över natten med en blandning av kokande vatten och tvättsoda. Det faktum fukta torra material kommer att tillåta dem att ta bort lättare. Rengör med en fuktig trasa med vatten (du kan lägga till några droppar citronsaft på det). Det är allt!

Aska, effektiv mot brända kokkärl

Så visst, du kommer inte nödvändigtvis till hands aska när du bränner ner i din panna, men om så är fallet, här är ett enkelt trick för att få din mat häll i aska, och en botten vatten. Sedan är det bara koka blandningen och skölj skålen.

askträ ren Scorched pan
© pixabay

Det finns andra lösningar för att återvinna en bränd potten, men mindre naturliga (med starka hushållsprodukter, tvätt ...). Hur som helst, aldrig använda blekmedel på en rostfri kastrull!