Erbjuder en ren och snabb makeover till ditt badrum med den specialiserade färg!

Föråldrade, skadade ... ditt badrum kakel får dig i ögonen? Det är dags att ägna en liten makeover! Med specialfärger, inget behov av att bryta allt ge en ansiktslyftning till sin damm. Bara en liten armbåge fett och några tips för att måla bara hans gamla kakel. Följ guiden!

Tips 1: fråga innan du köper dina målningar

Brickor i badrummet genomgå tester varje dag: vatten, tvättmedel, slipande svamp ... Om du väljer att måla, så det är viktigt att välja endast produkter som lämpar sig för denna typ av yta risken för ditt arbete snabbt försämrats.

Gå inte för målningarna med orden "alla medier". Visst billigare, kommer du inte få önskat resultat och kan bli besviken.

Med rätt färg och tillämpning, kan resultatet bli upptill, tänkte då och tålamod är ett måste!

Vit duschvägg kakel
© Leroy Merlin

Satsa på specialfärger plattor för optimala resultat.

Tips 2: Ta dig tid att förbereda dina media

Det är tröttsamt, men det är viktigt att ta sig tid att förbereda sitt fäste innan steg målning. Förutom att spara tid därefter rengöra plattor säkerställer ett bra resultat av den underliggande lagret, så inte fråga om saknas!

Börja genom tvättning med en konventionell hushållsrengöringsmedel eller St Marc lut (enligt kakel tillstånd), och sedan fullständig genom avfettning med en trasa indränkt i aceton. Det kommer bara låta helt torr.

När de är färdiga rengöring, kom ihåg att täcka aktie- och lim maskerings växlar och installera en presenning på golvet och möbler för att undvika eventuella måla splatters.

Tips 3: an underull, ja, men inte i alla fall!

Underlaget tjänar klamrar sig fast vid din lack. Det är därför viktigt att den passar perfekt för medelstora till verkligen hålla och försegla ytan av plattorna.

Observera att vissa färger anges "ingen underull." För optimala och bestående resultat, är det fortfarande klokt att ta tid att inse det.

Ett undantag bara! Om du bestämmer dig för att välja en färgad plast, kan du hoppa över steg underlag.

vinröda plattor CEDEO reliefer
© Cedeo

Underlaget rekommenderas att täcka de upphöjda plattor.

Tips 4: följ till punkt och pricka instruktioner dina speciella målning kakel

Efter att ha lämnat underlaget torka minst 24 timmar, är det dags att ta steget att måla. Ansökan kan variera beroende på komponenterna och varumärkes väljs är det viktigt att följa instruktionerna som visas på potten.

Var uppmärksam på exponeringstiden måste vissa färger appliceras i en timme! I ett stort badrum, överväga att skära utrymmet för att förhindra oönskade anslutningar.

Det första lagret bör vara perfekt sträckt och jämnas ut. För detta använder ett enda lager rulle av medelstorlek.

titta även temperaturen i rummet. Det bör inte vara mer än 20 grader där.

Slutligen, följ anvisningarna för torktid mellan skikten.

Kakel blå leroy merlin
© Leroy Merlin

För ett framgångsrikt genomförande av din målning, följer till punkt och pricka anvisningarna på baksidan av potten.

Tips 5: föredrar den färgade hartsfärg för att spara tid

Hartset appliceras i två skikt och kräver ingen underlag. Detta är den praktisk lösning för att spara tid! Det första passet utföres med en specifik akryl och den andra med en lämplig skyddande harts tillgängligt i olika utföranden (matt, glans, satin ...). Lätt att installera, måste det ändå nämnas att olika färger är ganska begränsad och priset per liter är ganska hög (100 euro i genomsnitt).

Tips # 6: Bortse inte klar

När målade kakel, allt täckt, även lederna! Om detta resultat är inte att passa dig, kan du helt återskapa mer traditionellt utseende med en speciell färg penna kakel gemensamt. Beväpna dig med tålamod, applicera den första beläggningen genom att följa grid lederna och låt torka en timme innan vi går vidare till det andra lagret.

I vissa fall är det lämpligt att ha en skyddande lack efter detta steg. Du hittar denna information i handboken för pennan.

Pen målning tätning RUBSON
© RUBSON

Hitta klassiska kakelfogar med enkla färgpennor att tillämpa.

Tips # 7: uppmärksamhet till underhåll!

Innan du använder igen ditt badrum, låt passera minst 72 timmar. Torktiden är viktigt!

När det gäller underhåll, uppmärksamhet på alltför slipande och grova sidan av svampen, som kan med tiden att attackera dina speciella färg kakel.

Med denna lack, kommer ditt badrum att betala en fin sprucing sparar veckor dammiga bygg!

Svamp rengöring badrum kakel
© Leroy Merlin

Rengör dina plattor målade med icke-slipmedel och den mjuka sidan av svampen.