Att få in i&# 039; s utveckling av sin första lägenhet n&# 039; är inte lätt. Se vår tips Deco för att ge upphov till en varm och mysig plats!

Vare sig som en del av ett köp eller hyra, är det inte alltid klart hur man ska gå att organisera sitt första lägenhet. Att lära sig att optimera utrymme, skapa en trevlig atmosfär, göra bra val utan att tömma plånboken ... Här är några tips för att lyckas första gången layouten på ditt första hem.

Ordna första lägenheten: Definiera dina behov och prioritera dina önskningar

Du har äntligen hittat lägenhet som passar dig och är angelägna om att känna sig hemma. Stressa inte för mycket i butikerna för att köpa vad du vill! Ta dig tid att tämja din lägenhet avgöra dina behov, i fråga om layout, dess yta, liksom din budget.

Du bör börja med att lista i en första kolumn möbler och objekt du saknar sedan i en andra kolumn, de som är mindre viktigt. Genom att prioritera dina behov, kommer du att undvika vissa sido inköp som du kan ångra senare. Sista tips: överväga att investera så mycket som möjligt i Deco bitar som kommer att följa dig under en lång tid snarare än att spendera hela din budget på en gång i billiga objekt.

Amenager första viktigt deco möbler lägenhet
© Ikea

Möblerna är vad kostar mest. Ta dig tid att välja dina möbler.

Ordna första lägenheten: lära sig att optimera utrymmet i varje rum

Ta gärna en meter och tar sig tid att mäta varje hörn av din lägenhet. Denna del av väggen som du vill ta itu med en snygg design soffa är ytterst för smal? Gå igenom ditt val och välja en mer monterad modell. När du blir mer bekant med det område som du har tillgängliga, kommer du att se de olika möjligheter.

För vem säger första lägenhet sade ofta litet område. För att optimera, välja i listan modulära möbler, som får dig att spara utrymme i varje rum. En vikbar skrivbord eller kamouflerade i en depression, ett fällbart bord i vardagsrummet eller köket, en upphöjd bädd eller en soffa, smart förvaring i överflöd, men ändå måste tänka på det!

amenager första Murphy säng lägenhet Tips
© Espace Loggia

I en studio, en Murphy säng vara praktiskt!

Målningar, speglar, lampor: Följ goda råd Deco

Nycklarna till din första lägenhet i handen, är din första instinkt att börja med en stor rena platser att flytta till renlighet. Du kommer att kunna bedöma tillståndet av målningar och bestämmer sig för att uppdatera väggarna om färgerna inte passar dig. Välj slingor, som har fördelen av större utrymme. Det blir lätt så att lägga till levande färgknapparna när installationen är klar.

Klänning speglar väggar är ett annat sätt att ge perspektiv och skala till ett rum. Var försiktig dock inte att ackumuleras för att inte ge dig yr! Andra dekorativa detaljer som är viktiga, multiplikation av källornabelysning du använde för att beskriva delar av din lägenhet och leka med dem, medan anpassa sig till de olika aktiviteter som du kommer att leda dem.

amenager första spegel lägenhet Tips
© Maisons du Monde

Speglarna är det enklaste sättet att visuellt förstora utrymmet!

För mer utrymme, sätta varje objekt på sin plats

Nu när du har tänkt allt fördin inredning, det är dags att lösa, som börjar med att föra din verksamhet. Var metodisk i tid för att ångra rutor: kliva framåt, hitta en plats för varje objekt, från sovrummet till badrummet, och lägga undan vad som kommer att passa in i nya möbler du väljer.

Övriga ombord lagring: inte skräpar rummet och fortfarande lämnar tillräckligt med utrymme att röra sig. I själva verket måste du tror att din lägenhet som en plats att bo där du kommer att få familj som vänner, inte som en mysig bo där ingen kan tränga in. Detta gör den gladaste dagen!

Tips amenager första cirkulations lägenhet
© Ikea

Kom ihåg att du kommer utan tvekan! Ordna vänliga utrymmen.

Att lämna din första lägenhet, låt din kreativitet

Det finns en sista sätt att ge din personlighet nytt hem : Detta är uppenbarligen DIY ! Du har förmodligen några gamla saker, gamla föremål eller möbler du så småningom tröttnar. Eller föremål eller möbler som donerats av människor runt omkring dig att hjälpa dig att flytta.

Med lite fantasi och en översikt på webben för inspiration, återvinna dem för att föra in nya inredning. Detta kommer också att ge dig idéer för att anpassa möblerna i gott skick, funktionella, men alltför neutral smak stil. för en första inre som du gillar och där du mår bra!

Amenager första lägenhet diy återvinna gamla möbler
© Owl Factory - Etsy

Ett penseldrag ibland tillräckligt för att förvandla en gammal möbel.