Den är lämplig för alla humör

Om Burgundy sten används ofta i hem och trädgårdar, det finns få människor som verkligen vet. Allt du behöver veta om en ädel material och flera program.

Vad Burgundy sten?

Det är en kalksten och sedimentära bergarter, som kan ta olika skepnader sedan det innehåller uppgifter, vener och inkluderar även fossil. Enligt det är från norr eller söder om Bourgogne, är det mer eller mindre gul, ockra, vitt, rosa eller blåaktig. På samma sätt i enlighet med sin källa, snarare används för att återställa gamla byggnader (Northern sten) eller för inomhusbruk gång polerade (södra rock).

Vad är stenapplikationer Bourgogne?

Sten kallade "mureuse" gjord av 6 12 cm tjock. Tak täckning De används för att göra en vägg, trottoarkant eller stranden pool, att klä Cinderblock väggar ... När det gäller prydnadssten, som kommer från mycket större bitar, används det fasad, plattor eller block, inramning dörrar och fönster ... Det kan också skulptera i en trappa, en öppen spis, ett handfat eller en bordsskiva, till exempel.

PierreDeBourgogneVasque
© www.pierre-bourgogne.fr PierreDeBourgogneCheminée
© www.pierre-bourgogne.fr PierreDeBourgogneFaçade
© www.pierre-bourgogne.fr

Med vad kan vi gifta Burgundy sten?

Detta natursten går särskilt väl med trä, glas eller smidesjärn. Dessa föreningar multiplicera dess användning och ger möbler, jord, arrangemang och annan prestation, värme och finess. Detta kan varieras i det oändliga dessa associationer: glasmöbler fot på en sten bana med dubbar koppar, glas, trä ramar eller blandningar stenar däremellan.

Bourgogne sten den är lämplig för alla inredningsstilar?

Ja. Den är lämplig för alla humör och alla stilar, vare sig design, vintage eller traditionella rätter från förr till ultra samtida terrassen.

Vilka egenskaper av stenen av Bourgogne?

Det har framför allt estetiska kvaliteter. Dessutom tar det en vacker patina över tiden. Tack vare dess termiska tröghet, är den lämplig för golvvärme. Det genererar inga giftiga ångor. Det är en naturlig regulator av temperatur, som lagrar värme när det är kallt och håller svalt på sommaren. Det kan pågå i hundratals år och kan återvinnas oändligt. Till exempel kan gamla byggnader omvandlas till bana, men sammantaget, om de är alltför skadad.

Burgundy sten talar det lätt?

Ja. Det rengörs med en neutral produkt som tvål. Utanför framför allt bättre att undvika att använda hårda produkter eller högtryckstvätt eftersom stenen är täckt med ett skyddande skärv som sedan kan skadas. Stenen blir porös och kan gå sönder på grund av frost.

Vad är priset på stenen i Bourgogne?

Priset varierar kraftigt från en sten till en annan. Det beror helt på dess sällsynthet och dess utvinnings svårigheter. Vi finner från 10 € per kvadratmeter och upp till hundra euro för vackra stenar.

För mer information:

www.pierre-bourgogne.fr