Att övervinna din smutsiga ugn med dagligvaror

Du är inte egentligen ett fan av kemiska strippor men du vet inte hur man övervinner smuts fastnar här och där i ugnen? Ingen panik, med några vardagliga produkter, naturliga lösningar, kommer du att lyckas ta itu med dem. Demonstration med våra mormor 4 tips för att rengöra en ugn.

Tips 1: Tvätta ugnsgallren med tvål och vatten

Innan du tackla inuti ugnen, först rengöra galler. För att göra detta, ta bort dem helt och hållet, och om du har plats, lägg dem i vasken. Tvätta dem sedan med varmt vatten, diskmedel och en svamp. Om smutsen kvarstår använder en nylonborste eller slipande sidan av svampen.

Rengörande ugn rack - Easy Tips
© Seb

Tips 2: avfetta ugnen med bakpulver

Bakning, kombinerat rengöring våra mormödrar, är också perfekt för att hjälpa dig att rensa ugnen. Häll 6 matskedar bikarbonat i en skål sedan tillsätt 2 matskedar vatten. Applicera pastan på väggar och feta ytor, och lämna den på natten. På morgonen, gnugga och skölj med en våt svamp. Du kan också prova detta trick med bakpulver! Quick Tips sista minuten: Applicera dina förberedelser med en pensel i de mest otillgängliga hörn.

rengörande ugn med bakpulver
© Electrolux

Tips 3: Rengör ugnsluckan med vit vinäger

Ugnsluckan inte skonas antingen genom stänk. För att rengöra, koka ihop en 125 ml hembaserad produkt av bakpulver och vinäger 45 ml. Med hjälp av en fuktig trasa, försiktigt gnugga dörren och skölj med rent vatten. Nu har du rengöras ugnen med naturliga produkter, är det som nytt!

ugnsluckan Rengöring med vit vinäger
© Electrolux