Απλές και εύκολες συνταγές για να διατηρηθεί η ξύλινη σκάλα σας

Με τον καιρό, οι ξύλινες σκάλες τείνουν να χάνουν την λάμψη τους, να λερωθούν ή την κάλυψη των καθηκόντων, εξ ου και η σημασία της τακτικής συντήρησης σε μακροπρόθεσμη βάση. Όποια και αν είναι το είδος του ξύλου (οξιάς, ελάτης, βελανιδιάς) και φινίρισμα (ωμά, βαμμένο, κερωμένο, λουστραρισμένο, λάκα), πολλές συμβουλές και συνταγές της γιαγιάς υπάρχουν για να καθαρίσει και να διατηρήσει ξύλινη σκάλα σας. Deco.fr εξηγεί πώς να καθαρίσει και να διατηρήσει ξύλινη σκάλα σας εύκολα και χωρίς σπάσιμο της τράπεζας.

Βήμα 1: σκόνη από ξύλινη σκάλα σας

Αν και είναι προφανές, η πρώτη ενέργεια είναι καλή σκόνη κενό για να μην αναφέρουμε τις γωνίες. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε σφουγγαρίζω το καθαρό ζεστό νερό και επαναλάβετε ανάλογα με τις ανάγκες.

ελαφριά ξύλινη σκάλα Lapeyre
© Lapeyre

Βήμα 2: συμπληρώσετε τυχόν τρύπες στις ξύλινες σκάλες

Αν σκάλα σας έχει μικρές τρύπες, μπορείτε να τα σφραγίσουν και πάλι για να δώσει άψογη κατάσταση. Η απλούστερη λύση είναι να βάλει κόλλα ξύλου. Αλλά αν δεν έχετε το ένα, το φτιάξεις! Είναι πολύ εύκολο να κάνει και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά: Πάρτε τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι, ένα λίτρο νερό, βράζουμε σε μια κατσαρόλα εξάλειψη τυχόν εξογκώματα, δροσερά. Και voila. Πάρτε ένα πινέλο και να έχουν ένα λεπτό στρώμα της κόλλας που αγοράζονται ή σπιτικό στο ξύλο. Σκουπίστε μια φορά ξηραίνεται με ένα υγρό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή τη φορά με ένα στεγνό πανί. Μετά, θα καθορίσει αν θέλετε να κρατήσετε ωμά ή γυαλισμένο ξύλο σας.

κλασικό ξύλο έθιμο κύρος Lapeyre σκαλοπατιών
© Lapeyre

Βήμα 3: Αφαιρέστε τα καθήκοντα του ξύλινη σκάλα

Αν σκάλα σας έχει καθήκοντα, μην πανικοβάλλεστε, δεν είναι οριστική και οι επιλογές αφθονούν. Ο πρώτος που θα πω είναι παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια, όξινο ή χλωρίνη! Πανί βρεγμένο με μικροΐνες θα είναι επαρκώς η περίπτωση. Ταμπονάροντας το ύφασμα ελαφρά βρεγμένο με λάδι (ελαιόλαδο ή που αλλιώς θα βρείτε στην κουζίνα σας) ή υγρό πιάτων, κάνετε κυκλικές κινήσεις. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, πάρτε ένα άλλο πανί που imbiberez νέφτι ή χάος επιπλοποιός ο οποίος έχει το πλεονέκτημα της απομάκρυνσης βρωμιά και τα καθήκοντα διατηρώντας την πατίνα.

Ξύλινες σκάλες Lapeyre
© Lapeyre

Εύκολες συνταγές κατά επίμονους λεκέδες

Εδώ είναι δύο εύκολες συνταγές που δεν απαιτούν τέλη για να αφαιρέσετε τις πιο δύσκολες εργασίες:

Κάντε μια έγχυση του τσαγιού και περιμένετε να κρυώσει και στη συνέχεια θα τοποθετούνται σε μικρές ποσότητες σε ένα παχύ και μαλακό πανί.

Για πολύ βρώμικο σκάλα ή πολύ κολλώδες, λαμβάνουν ένα πανί μικροϊνών εμποτισμένο με λευκό ξύδι και σκουπίστε το ξύλο μία φορά το παρελθόν πανί.

σκούρο ξύλο σκάλα Lapeyre
© Lapeyre

Βήμα 4: οριστικοποιήσει με κερί ή βερνίκι

Απομένει μόνο οι τελευταίες πινελιές: επιβιβαστεί σε ένα στρώμα του βερνικιού σε ολόκληρη την σκάλα. Εάν η ξυλεία σας είναι ωμό, και προτιμούν ένα χρωματιστό κερί ολίσθησης και να αποφεύγουν τη λήψη από τις σκάλες κατά τη διάρκεια της ώρας. Τώρα ξέρετε τα βασικά μέτρα για να εκτελέσει την ευχαρίστηση να βλέπω όλη την λαμπρότητα της σκάλας σας σε ένα νεύμα.