Η κατασκευή των σπιτιών είναι πλέον προσβάσιμα στο μεγαλύτερο αριθμό. Με τη χρήση του όλο και περισσότερο κοινό πλαίσιο από ξύλο στην πραγματοποίησή τους, οι κατασκευαστές έχουν καν αρχίσει το σχεδιασμό σπίτια στο κιτ. Ωστόσο, εάν το έργο φαίνεται απλή σε χαρτί, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες: αυτό λειτουργεί μεγάλο κτίριο που προορίζεται κυρίως για τεχνίτες.

Πρώτο στάδιο: την τοποθέτηση του τοίχου ξύλινο σκελετό

Ένα πλαίσιο ξυλείας τοίχος αποτελείται από κολώνες και δοκούς που σχηματίζουν το σκελετό του μέλλοντος σπίτι. Τοποθετημένη στο πάνελ, που καθορίζονται σε μια τσιμεντένια πλάκα ή ένα μπλοκ υπόγειο σκυροδέματος. Μόλις στη θέση του, αυτά τα πάνελ συνδέονται μεταξύ τους με αντηρίδες, για να διατηρήσει μια σταθερή απόσταση. Αν μπορούν να είναι σπιτικά, είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή έτοιμη προς εγκατάσταση.

Δεύτερο βήμα: απομόνωση ξύλινο τείχος πλαισίου

Το εξωτερικό τοίχωμα ενός ξύλινων πλαισίων αρχίζει με μόνωση. Ορυκτοβάμβακας και συνθετική μόνωση είναι το πιο διαδεδομένο, αλλά και άλλες πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις (μόνωση των φυτών, το μαλλί των προβάτων ...) εμφανίζονται στην αγορά σήμερα.

Τρίτο στάδιο: επένδυση του τοίχου

Στην εξωτερική όψη του τοίχου τότε είναι στερεωμένα διάφορα στρώματα υλικού: πρώτον, ένα βασικό πάνελ από ίνες ξύλου που εξασφαλίζουν την σταθερότητα της δομής? Στη συνέχεια, μια βροχή, για την προστασία των συστατικών και ιδιαίτερα από την υγρασία? Τέλος, η επικάλυψη του εμπρός, σταθερό σχετικά με τους κάθετους σανίδες. Στο εσωτερικό, θα συσταθεί μια απλή πλαισιώσει φινίρισμα, τύπου γυψοσανίδας, Πλάκες σκυροδέματος ...