En trä bänkskiva, har den prägel utan också&# 039; underhåll!

Trä är ett av de mest populära material för att försköna köket medan resterande ultra bekvämt. Men att ha ett massivt trä bänkskiva, det är som att ha en skärbräda, kan det markera eller bets. Deco.fr ger dig några tips för att hålla intakt din trä bänkskiva!

Skydda din trä bänkskiva

Merparten av tiden, trä bänkskivor köps kommersiellt behandlas för att vara lätt att underhålla. Om du har valt en råvirke, är det viktigt att skydda den med ett specifikt harts. Du måste först, sand arbetsytan med mycket fint sandpapper för att avlägsna eventuella ojämna kanter och sedan gå platt borste en speciell lack eller special trä harts.

bänkskiva bois1
© Leroy Merlin

Rengör trä arbeta din plan regelbundet

Det är nödvändigt att rengöra din arbetsyta med en fuktig trasa eller en mikrofiberduk slag, vid behov diskmedel eller såpa. Avsluta genom avtorkning med en torr trasa.

För att avlägsna lätta fläckar, använd en lätt fuktad svamp eller mild tvållösning eller fint sandpapper.

trä kök bänkskiva ikea
© Ikea

Avlägsna svåra fläckar från arbetsplan

För att avlägsna icke-fettfläckar, det finns ett trick för att effektivt mormor kalk. Men om fläcken är fett fläck, placera två eller tre pappersark handduk på fläcken och passera varmt strykjärn. Tryck inte är den enda järn vikten nog! Malin, eller hur?

bänkskiva bois2
© Leroy Merlin

Olja trä av din arbetsplan med linolja

Du kan också hålla din arbetsyta med linolja efter eventuellt borstas. Den träolja (PERLOléo®) förskönar, ger näring och skyddar träet för att förlänga livslängden på bänkskivan.

Linfröolja är mycket hygieniska tack vare polyfenoler, en naturlig desinfektionsmedel i den. Det kommer att ge nytt liv till trä!

aubergine trä kök bänkskiva
© Leroy Merlin