Νέα σύγχρονη εμφάνιση για το μπάνιο

Οι γαλλικές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο μπάνιο κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, αυτό το μικρό δωμάτιο έχει εγκαταλείψει το κρύο και λειτουργική πλευρά του, δίνοντας τη θέση τους σε έναν όμορφο χώρο στη διακόσμηση. Εάν πολλές μορφές ήταν καβάλα σε υψηλά επίπεδα (στη θάλασσα, τη φύση, αριστοκρατικό μια επιδεικτική ...), είναι τώρα η εκλεπτυσμένη και ζεν ατμόσφαιρα ότι η προτίμηση των ατόμων. Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα του μετασχηματισμού, όπου ο μινιμαλισμός έρχεται σε δική της.

Διαγραφή των 80s

προτού Όταν ο αρχιτέκτονας Marianne Amodio μελετηθεί για πρώτη φορά τη διαμόρφωση αυτού του μπάνιο, να εξετάσει τα πάντα Deco πλευρά. Αν και το δωμάτιο είναι καθαρό και συντηρείται, η ατμόσφαιρα δεν είναι καθόλου μέχρι σήμερα! Μεταξύ των χρυσών βρύσες και πλακάκια σε απαλό ροζ λόγους, οι ιδιοκτήτες - ένα νεαρό ζευγάρι από το Βανκούβερ - δεν αναγνωρίζουν καθόλου με αυτό το σημαντικό της δεκαετίας του '80 διακόσμηση που ονειρεύονται ένα φωτεινό δωμάτιο, ευρύχωρο και τακτοποιημένο μέγιστο. Το δεύτερο ζήτημα αφορά το ντους, παγιδευμένη ανάμεσα στον τοίχο είσοδο και μπάνιο: ο χώρος είναι πολύ σκοτεινή και δεν δίνει πολύ θέλουν να χαλαρώσουν! Οι ιδιοκτήτες θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το φυσικό φως του δωματίου και να διασφαλίσει ότι κάθε χώρος είναι λουσμένο στο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πριν από ροζ Dore μπάνιο
© Stefan Levasseur

μετά : Πραξικόπημα de ρουζ στο μπάνιο, η διαμόρφωση έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Το νέο κομμάτι δίνει τώρα την υπερηφάνεια στο φως και το μινιμαλιστικό στυλ. Όπως στα περισσότερα από τα έργα του, ο Καναδός αρχιτέκτονας Marianne Amodio ευνόησε τις καθαρές γραμμές και απλά υλικά. Τα παρθένα κεραμίδια μετρό αναμφίβολα πρωταγωνίστησε, που διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις για να καθορίσουν διαφορετικούς χώρους. Το νέο λουτρό, νωπά, γραφικό, έχει τώρα ένα διπλό νιπτήρα, ντουλάπια αποθήκευσης, μια ευθεία μπανιέρα και ντους με γενναιόδωρες διαστάσεις. Ο τελευταίος επωφελήθηκε από ένα λίφτινγκ και διαθέτει μεγάλα γυάλινους τοίχους: ένα ιδανικό συμβιβασμό για να αφήσει στο εξωτερικό φως από τα παράθυρα και οι φεγγίτες που βρίσκεται ακριβώς πάνω από.

φως του δωματίου μινιμαλιστικό μπάνιο μετά από λευκό ξύλο πλακάκια
© Stefan Levasseur

Τα υλικά που κάνουν τη διαφορά

προτού Πολύ της μόδας στη δεκαετία του '70 και του '80, πλακάκια με φωτεινά χρώματα (ροζ, ναυτικό ή πράσινο της ελιάς) είναι πλέον εντελώς παρωχημένη. Η ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή για καμουφλάζ είναι να καλύψει τις περισσότερες ειδικές στρώσεις διαλύματος βαφής. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι η λύση που επέλεξε Marianne Amodio, ο οποίος αποφάσισε, σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των εντελώς σπάζοντας την υπάρχουσα διαμόρφωση για να ανακαινίσουν το μπάνιο του Α ως το Ω

μινιμαλιστικό πλακάκια του μπάνιου πριν από το μετρό
© Stefan Levasseur

μετά Marianne Amodio έχει σβήσει εντελώς τα ίχνη του παλιού κομματιού για την ανάπλαση των χώρων και καλύπτει με τις νέες επενδύσεις στον αέρα. Στο έδαφος, ο Καναδός αρχιτέκτονας επέλεξε γυαλισμένο σκυρόδεμα για το σχεδιασμό και την ευκολία συντήρησης. Οι τοίχοι είναι με τη σειρά της χρωματισμένης με μια ωραία μακριά λευκά πλακάκια του μετρό που σχετίζονται με. Λευκό κυριαρχεί, και μόνο τα ξανθά ντουλάπια από ξύλο έχει κλονίσει αυτή την όμορφη αρμονία.

Περισσότερες πληροφορίες www.maastudio.com