Σπαστές πόρτες περιορίσει την απώλεια θερμότητας.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου της αυτόματης πόρτας του γκαράζ εξαρτάται από πολλές παραμέτρους: τα διαθέσιμα μέσα και έξω από το γκαράζ χώρο, το μέγεθος του αυτοκινήτου σας και τον προϋπολογισμό σας. Ένας σύντομος οδηγός για να σας βοηθήσει να επιλέξετε.

Η εναέρια πόρτα του γκαράζ

PorteBasculante
© Hörmann

Η εναέρια πόρτα του γκαράζ αποτελείται από ένα ενιαίο μεγάλο πάνελ (ποδιά) που μάνταλο για να πάει να τοποθετηθεί παράλληλα προς την οροφή. Το κατάστρωμα είναι κατασκευασμένο από ξύλο (δρυς ή εξωτικό ξύλο, συνήθως), αντι διάβρωση με ραβδώσεις χάλυβα αγωγή (μερικές φορές ενσωματώνουν θερμομόνωση) ή μερικές φορές PVC ενισχυμένο με ένα μεταλλική δομή. Αυτό το είδος της πόρτας πωλείται συνήθως χωρίς κινητήρα και μονού τοιχώματος.

Υπάρχουν δύο είδη ανατρεπόμενες πόρτες γκαράζ:

- Ένα αντίβαρο: πόρτα μάνδαλο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιστάθμισης στον σκελετό χωρίς την ανάγκη για ράγες οδηγούς. Αυτό το σύστημα απαιτεί την ένταση στο εσωτερικό του γκαράζ.

- Η λεγόμενη εξισορρόπησης βραχίονα «ξεχειλίζει» το πλαίσιο μαρσπιέ μέσω των σιδηροτροχιών οδηγού. Να προεξέχει προς τα έξω από το γκαράζ κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο, η οποία το καθιστά ακατάλληλο σύστημα σε άκρη αυτοκινητόδρομο.

Πλεονεκτήματα: Είναι μια σταθερή πόρτα και φθηνότερα από ό, τι άλλοι.

Μειονεκτήματα: Είναι προσφέρονται σε ένα μικρό εύρος μεγεθών, διακοσμήσεις και τελειώματα.

Τιμή: Από € 250, χωρίς πύλη, και μέχρι 3000 €, ανάλογα με τα υλικά

Η τομή πόρτα του γκαράζ

PorteSectionnelleHörmann
© Hörmann PorteSectionnelle + PorteEntrée
© Hörmann

Η τομή πόρτα γκαράζ περιλαμβάνει μία πλειάδα από αρθρωτά πάνελ. Λειτουργεί λίγο σαν ένα μεγάλο ρολό, γλιστρώντας πιο κοντά στον τοίχο ή στην οροφή. Είναι πολύ κατάλληλο για την εγκατάσταση ενός εξωτερικού κινητήρα. Είναι ξύλινο ή χάλυβα σε συνδυασμό με την ίνα υάλου ή PVC. Είναι γενικά περιλαμβάνει ένα διπλού τοιχώματος από χάλυβα γεμάτη με αφρό πολυουρεθάνης.

Υπάρχουν δύο τύποι τομής γκαραζόπορτες:

- Ανώτατο όριο: με κάθετες και οριζόντιες ράγες.

- Side: τα φύλλα αναρτώνται από μια ράγα οροφής και ολίσθησης κατά μήκος μιας σιδηροτροχιάς επί του εδάφους). Οι πλαϊνές πόρτες πρέπει να απελευθερώσει έναν από τους τοίχους του γκαράζ.

Πλεονεκτήματα: Είναι ιδανικά για μικρούς χώρους. Έρχονται σε όλα τα μεγέθη, ακόμη και μεγάλες. Είναι ανθεκτικά για να σπάσει-in και εύκολο στη αυτόματο μηχανισμό. Μερικές φορές μπορεί να συνοδεύεται από τομής πόρτα του γκαράζ στην πόρτα του επιλέγοντας από τον ίδιο κατασκευαστή. Οι αρμοί μεταξύ των πάνελ κατάστρωμα βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας θερμότητας και τσίμπημα.

Μειονεκτήματα: Είναι απαραίτητο να διαλέξετε μια καλή ποιότητα υλικών και κατασκευής. Είναι πιο ακριβά από ό, τι γενικά πόρτες.

Τιμή: 300 - 4000 €, ανάλογα με τα υλικά.

Διάλυση την πόρτα γκαράζ

PorteàEnroulement
© Hörmann

Διάλυση της πόρτας γκαράζ αποτελείται από λεπίδες αλουμινίου συρράπτονται μεταξύ τους. Το τυλίγει σε ένα κουτί στην κορυφή. Είναι εύκολο να αυτόματο μηχανισμό.

Πλεονεκτήματα: είναι το σύστημα που προσφέρει την καλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Είναι ήσυχα μέσα στο γκαράζ.

Μειονεκτήματα: Δεν μπορείτε να ενσωματώσετε πύλη. Η τιμή του είναι υψηλή. Θα υπάρχουν μόνο σε αλουμίνιο.

Τιμή: από € 350 για το επίπεδο εισόδου και μέχρι 4500 €.

απαιτήσεις ασφαλείας για αυτόματες πόρτες γκαράζ

Αυτόματες πόρτες γκαράζ πρέπει να πληρούν τις βασικές απαιτήσεις τόσο της ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων, όπως η εμπλοκή ή θραύση ενός ατόμου.

Αυτόματες πόρτες γκαράζ μπορούν να πωληθούν μόνο εφόσον φέρουν το σήμα CE. Θεσπίζει ένα τεκμήριο συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του προτύπου EN 13241-1 και ανεξάρτητος οργανισμός, κατασκευαστής έχει επαληθεύσει τη συμμόρφωση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αυτόματες πόρτες γκαράζ πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας που καθορίζονται από τον Κώδικα Δημοσίων Έργων και Στέγασης, ιδίως όσον αφορά το σύστημα απενεργοποίησης και τακτική συντήρηση.

Καλό είναι να γνωρίζετε

Υπό ανακαίνιση, είναι δυνατόν να εξοπλίσει ένα εγχειρίδιο πόρτα γκαράζ ενός κινητήρα χρήση ηλιακής ενέργειας (Somfy, Hörmann AVIDSEN ...). Αυτή η ενέργεια ανακτάται από φωτοβολταϊκά πάνελ, που τοποθετούνται στην κορυφή της πόρτας του γκαράζ, και αποθηκεύεται σε μπαταρίες για να λειτουργήσει ακόμα και όταν δεν είναι ωραία. Μπορούμε να εξοπλίσει κάθε πόρτα γκαράζ ενός ηλιακό κινητήρα, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένο για συνεργεία που δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο.